Πολλοί γονείς ανησυχούν ότι τα εκπαιδευτικά ιδρύματα πλέον δεν παρέχουν τις δεξιότητες που είναι αναγκαίες για τους νέους, ώστε να ευημερήσουν στο μέλλον. Ένας από αυτούς είναι ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan, Τζέιμι Ντίμον, που θέλει να δει μερικά νέα θέματα να προστίθενται στα προγράμματα σπουδών των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Αμερικής προκειμένου να προετοιμαστούν καλύτερα οι νέοι για τον κόσμο της εργασίας.

Ο τιτάνας της Wall Street είπε προηγουμένως ότι το σχολικό σύστημα κάνει τη δουλειά του πιο δύσκολη επειδή οι νέοι δεν είναι επαρκώς εκπαιδευμένοι για τη σημερινή οικονομία και το βάρος της ατομικής ανάπτυξης πέφτει στις ιδιωτικές εταιρείες, σύμφωνα με το Fortune.

JP Morgan: Γιατί ο Ντίμον ετοιμάζεται να μηνύσει την αμερικανική κυβέρνηση

Ο Ντίμον είπε επίσης ότι τα σχολεία πρέπει να βαθμολογούνται με βάση τον αριθμό των αποφοίτων τους που βρίσκουν δουλειά μετά την αποφοίτησή τους και όχι με τον αριθμό των φοιτητών.

Ο Ντίμον πιστεύει ότι τα σχολεία δεν διδάσκουν τα χρηστικά

Την περασμένη εβδομάδα, ο 68χρονος τραπεζίτης τόνισε άλλους βασικούς τομείς στους οποίους πιστεύει ότι το εκπαιδευτικό σύστημα πρέπει να προετοιμάζει καλύτερα τους νέους.

Μιλώντας στο The Atlantic Festival, ο Ντίμον είπε ότι οι μαθητές αποφοιτούν από το λύκειο και δουλεύουν σε σούπερ μάρκετ, ενώ θα μπορούσαν να κερδίζουν «$60.000  το χρόνο ως προγραμματιστές ή προγραμματιστές ή στον χρηματοοικονομικό τομέα ή διαχείριση προγραμμάτων».

«Δεν τους εκπαιδεύουμε για τα προς το ζην. Ανησυχούμε για το αν μπορούν να κάνουν μαθηματικά στην Δευτέρα γυμνασίου, κάτι που νομίζω ότι είναι καλό, αλλά νομίζω ότι πρέπει να αλλάξουμε τον σκοπό της εκπαίδευσης. Έχουμε ξεχάσει το να μαθαίνεις για τη ζωή και το να έχεις τα προς το ζην».

Στα λύκεια θα πρέπει να διδάσκουμε διατροφή και ευεξία, κάτι που δεν κάνουμε, και πρέπει να παρέχουμε οικονομική εκπαίδευση

«Αυτό θα έπρεπε να ισχύει στα λύκεια, αυτό θα πρέπει να ισχύει για τα κοινοτικά κολέγια. [Σε] αυτά τα λύκεια θα πρέπει να διδάσκουμε διατροφή και ευεξία, κάτι που δεν κάνουμε, και πρέπει να παρέχουμε οικονομική εκπαίδευση, όπως η εξοικονόμηση χρημάτων».

Ο αυτοαποκαλούμενος «καθαρόαιμος, πατριώτης, μη-woke, καπιταλιστής CEO» θαυμάζει τον θείο Σαμ, αλλά είπε επίσης ότι τα ελαττώματα του έθνους του πρέπει να επισημανθούν.

«Η άποψή μου για την Αμερική είναι ότι είναι η καλύτερη χώρα στον κόσμο», συνέχισε, ενώ πρόσθεσε με νόημα:«Αλλά μιλάω για τα προβλήματα που πρέπει να διορθώσουμε. Ας αναρωτηθούμε: “Τι να κάνουμε στο μέλλον που θα το κάνει καλύτερο;”».

Ο CEO της JPMorgan Τζέιμι Ντίμον

Μαθήματα από το παρελθόν

Παρά τις μελέτες που δείχνουν ότι οι νεότερες γενιές στρέφονται στο TikTok και το Instagram για να μάθουν τα πάντα, από νέες συνταγές μέχρι συμβουλές καριέρας, ο Ντίμον υποστηρίζει την έρευνα με τον παλιομοδίτικο τρόπο.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Ντίμον είπε σε ένα πλήθος φοιτητών στο Συνέδριο Financial Markets Quality (FMQ): «Αν είστε Δημοκρατικός, διαβάστε τη γνώμη των Ρεπουμπλικάνων… εάν είστε Ρεπουμπλικανός, διαβάστε τη γνώμη των Δημοκρατικών. Διαβάστε βιβλία ιστορίας. Δεν μπορείς να τα βγάζεις από το μυαλό σου».

Παρέθεσε τα πρόσωπα που πρέπει να ενδιαφέρουν τους μαθητές: «Νέλσον Μαντέλα, Αβραάμ Λίνκολν, Σαμ Γουόλτον [ο ιδρυτής της Walmart]».

Η θεμελιωμένη κατανόηση του παρελθόντος και της ηγεσίας της Αμερικής είναι ζωτικής σημασίας για τους φοιτητές, συνέχισε ο Ντίμον.

Ερωτηθείς πώς πρέπει να διδάσκονται τα πολιτικά στο σχολείο, είπε ο Ντίμον: «Δεν τα διδάσκουν».

«Αν είστε γονιός εδώ, πηγαίνετε να δείτε το πρόγραμμα σπουδών που διδάσκουν στο σχολείο. Πηγαίνετε να το δείτε, οι περισσότεροι από τους γονείς που το κάνουν αυτό μου λένε “Δεν υπάρχει αμερικανική ιστορία”. Νομίζω ότι θα έπρεπε να διδάσκουν και τα άσχημα κομμάτια της αμερικανικής ιστορίας, αλλά θα πρέπει επίσης να διδάσκουν για την ελευθερία του λόγου, την ελευθερία της θρησκείας, τους ιδρυτές [της χώρας] και τα εξαιρετικά προνόμια που έχουν οι Αμερικανοί».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Γαλλία: Στοχευμένη προσπάθεια και περιορισμένη χρονικά, η έκτακτη φορολόγηση των εταιρειών λέει ο Μπαρνιέ
Διεθνή |

Στοχευμένη και περιορισμένη χρονικά, η έκτακτη φορολόγηση των εταιρειών λέει ο Γάλλος πρωθυπουργός

Στην ομιλία του στην Εθνοσυνέλευση της Γαλλίας, ο πρωθυπουργός Μισέλ Μπαρνιέ ζήτησε «ανανεωμένο διάλογο» για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος