Τη Siete Foods, βιομηχανια παραγωγής τσιπ τορτίγιας  θα αγοράσει η PepsiCo για 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια, όπως δήλωσε την Τρίτη η εταιρεία, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει το χαρτοφυλάκιο της.

Η εξαγορά πραγματοποιείται σε μια περίοδο που οι καταναλωτές, συνειδητοποιούν το κόστος και στρέφονται στις μάρκες ιδιωτικής ετικέτας, αναφέρει το Reuters.

ΗΠΑ: Ξεκίνησε η απεργία στα λιμάνια της ανατολικής ακτής – Φόβοι για ελλείψεις και ανατιμήσεις

Η Siete Foods με έδρα το Τέξας, που ιδρύθηκε το 2014 από τη Veronica Garza, παράγει επίσης προϊόντα όπως σάλτσα enchilada και μεξικάνικα μπισκότα.
Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο εξάμηνο του 2025.

Η σύναψη συμφωνιών στον κλάδο των συσκευασμένων τροφίμων είναι έντονη, καθώς οι εταιρείες προσπαθούν να ενισχύσουν τα χαρτοφυλάκιά τους για να προσελκύσουν επιλεκτικούς καταναλωτές που «παλεύουν» με τις ακόμη υψηλές τιμές των τροφίμων.

Τον περασμένο Αύγουστο πραγματοποιηθηκε μια απο τις μεγαλύτερες εξαγορές στον κλάδο των τροφίμων όταν η Mars, παραγωγός εταιρεία του Snickers, απέκτησε την Kellanova που παράγει τα Pringles, σε μια συμφωνία 35,9 δισ. δολαρίων.

Προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας

Οι συμφωνίες στον τομέα των συσκευασμένων τροφίμων είνια πυκνές, καθώς οι εταιρείες αναζητούν κλίμακα για να αντιμετωπίσουν τον αντίκτυπο του πληθωρισμού των τιμών και των φαρμάκων για την απώλεια βάρους, που επιβαρύνουν τη ζήτηση.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες , οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν κατά περίπου 25% από το 2019 έως το 2023, πολύ περισσότερο από άλλες κατηγορίες όπως η στέγαση και η ιατρική περίθαλψη, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ.

Ωστόσο, και με δεδομένο ότι ο πληθωρισμός έχει αρχίσει να μετριάζεται,  οι καταναλωτές στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη αναζητούν φθηνότερες εναλλακτικές λύσεις ή εγκαταλείπουν τα εμπορικά σήματα για φθηνότερα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Γαλλία: Στοχευμένη προσπάθεια και περιορισμένη χρονικά, η έκτακτη φορολόγηση των εταιρειών λέει ο Μπαρνιέ
Διεθνή |

Στοχευμένη και περιορισμένη χρονικά, η έκτακτη φορολόγηση των εταιρειών λέει ο Γάλλος πρωθυπουργός

Στην ομιλία του στην Εθνοσυνέλευση της Γαλλίας, ο πρωθυπουργός Μισέλ Μπαρνιέ ζήτησε «ανανεωμένο διάλογο» για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος