Η γερμανική αεροπορική εταιρία Lufthansa ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αποφύγει τον εναέριο χώρο του Ιράν, του Ιράκ και της Ιορδανίας μέχρι και τις 2 Οκτωβρίου εν μέσω της κλιμάκωσης της ένοπλης σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, αναστέλλοντας πτήσεις προς και από το Αμάν και το Ερμπίλ.

Δημοσιογράφος του αμερικανικού ενημερωτικού ιστότοπου Axios ανέφερε νωρίτερα σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, επικαλούμενος καλά πληροφορημένη πηγή, ότι το Ιράν αναμενόταν να επιτεθεί στο Ισραήλ με βαλλιστικούς πυραύλους που θα χρειάζονταν περίπου 12 λεπτά για να φθάσουν στους στόχους τους, και όχι με μη επανδρωμένα αεροσκάφη ή πυραύλους κρουζ που θα χρειάζονταν περισσότερο χρόνο.

Ισραήλ: Εκτοξεύθηκαν πύραυλοι από το Ιράν- Ήχησαν οι σειρήνες

Η Ιορδανία ανέστειλε προσωρινά την Τρίτη την εναέρια κυκλοφορία μετά από μια ομοβροντία ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων που εκτοξεύτηκαν προς το γειτονικό Ισραήλ, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Ιορδανίας.

Επίσης και το Ιράκ έκλεισε τον εναέριο χώρο του μετά την εκτόξευση δεκάδων πυραύλων από το Ιράν προς το Ισραήλ.

Η αρχή πολιτικής αεροπορίας του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι έχει κλείσει ο εναέριος χώρος του Ισραήλ, έχουν ανασταλεί όλες οι αναχωρήσεις και οι αφίξεις σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας, και «οι πτήσεις εκτρέπονται σε άλλους προορισμούς εκτός του Ισραήλ».

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του αεροδρομίου του Τελ-Αβίβ ανακοίνωσε ότι η εναέρια κυκλοφορία διακόπηκε τελείως απόψε στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν καθώς εκρήξεις ακούστηκαν στο κεντρικό Ισραήλ μετά την έναρξη πυραυλικής επίθεσης από το Ιράν.

«Δεν υπάρχει επί του παρόντος ούτε απογείωση ούτε προσγείωση» στο αεροδρόμιο Μπεν-Γκουριόν, του Τελ-Αβίβ, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Την ίδια ώρα, η Ιορδανία ανέστειλε προσωρινά την εναέρια κυκλοφορία στα αεροδρόμιά της, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα