Αλλάζει πίστα η Intrakat και δέκα μήνες μετά την μεγάλη εξαγορά στον κατασκευαστικό κλάδο, της Άκτωρ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου ανήγγειλε το επόμενο βήμα για τον όμιλο με το ανεκτέλεστο έργων ύψους 4,5 δισ. ευρώ.
Στη διάρκεια της χθεσινής τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές, με αφορμή την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων για το πρώτο εξάμηνο, ο αντιπρόεδρος και CEO του ομίλου ανήγγειλε την παρουσίαση στρατηγικού σχεδίου που θα οδηγήσει την Intrakat ακόμη και σε καλύτερα επίπεδα σε σχέση με τους ανταγωνιστές του.

Intrakat: «Άλμα» 307% στα EBITDA – To guidance Εξάρχου για τον κύκλο εργασιών το 2024

Ο Αλέξανδρος Εξάρχου και η Investors Day

Στο πλαίσιο αυτών των κινήσεων και με τον Αλέξανδρο Εξάρχου να βεβαιώνει τους αναλυτές για τις υγιείς βάσεις της κερδοφορίας των Intrakat και Άκτωρ, έγινε γνωστό χθες ότι ο όμιλος στις 23 Οκτωβρίου προχωρά στη διοργάνωση Investors Day.

Όπως είπε ο Αλέξανδρος Εξάρχου: «Είμαστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα. Να αλλάξει το EBITDA με τη διαφοροποίηση του προφίλ του ομίλου», είπε για να προσθέσει: «Ξεκινήσαμε τον μετασχηματισμό του ομίλου και ετοιμάζουμε σειρά εξαγορών. Θα παρουσιάσουμε το στρατηγικό μας σχέδιο στην Investors Day που οργανώνουμε προς το τέλος του Οκτωβρίου, πιθανότατα στις 23 του μηνός για να προχωρήσουμε σε σημαντικές ανακοινώσεις.

Ο Αλέξανδρος Εξάρχου σκιαγράφησε, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, τις νέες δραστηριότητες που είναι οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, περισσότερες παραχωρήσεις, ενώ πληροφορίες δεν αποκλείουν και τη στροφή στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας.
Πάντως, ο ίδιος έδωσε guidance για το τέλος του 2024 1,1 δισ. ευρώ στον κύκλο εργασιών του ομίλου.

Αύξηση του ανεκτέλεστου

Ο αντιπρόεδρος και CEO της Intrakat εκτίμησε περαιτέρω άνοδο του ανεκτέλεστου υπόλοιπου των κατασκευαστικών έργων μέχρι το τέλος του χρόνου. Σημειώνεται ότι ανέρχεται στα 4,5 δισ. ευρώ.
Όπως είπε η αύξηση θα προέλθει από τη δημοπράτηση υδραυλικών έργων (αρδευτικά) αλλά και από τους διαγωνισμούς για έργα υποδομών στη Θεσσαλία που χτυπήθηκε από τον Daniel.

Η Ρουμανία

Για τον ισχυρό άντρα της Intrakat σημαντικά έργα θα έρθουν και από τη Ρουμανία.
Ο Άκτωρ σύμφωνα με τον ίδιο χτίζει ισχυρή θέση με τα τέσσερα TBM στη χώρα που χρησιμοποιεί για τη διάνοιξη σηράγγων στο σιδηροδρομικό έργο.
Όπως είπε ο Αλέξανδρος Εξάρχου η Ρουμανία θα προκηρύξει έργα ύψους 1,5 δισ. ευρώ και η παρουσία της θυγατρικής του ομίλου Intrakat στη χώρα με τα 4 TBM αποτελούν ισχυρό «χαρτί» για τη διεκδίκηση έργων που προετοιμάζονται στη συγκεκριμένα αγορά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις