Με οδηγό τις επενδύσεις στις καινοτόμες τεχνολογίες και όχημα τη σταθερή επέκταση της δραστηριότητάς της σε παγκόσμιο επίπεδο, η Cenergy Holdings κατόρθωσε να εδραιωθεί μεταξύ των ηγετικών εταιρειών στον ενεργειακό τομέα διεθνώς.

Με την Ελληνικά Καλώδια και τη Σωληνουργεία Κορίνθου στο χαρτοφυλάκιό της, η εταιρεία εκτοξεύτηκε: ο κύκλος εργασιών της το 2023 έχει αυξηθεί πάνω από 50% σε δύο χρόνια, καθώς ανήλθε σε 1,63 δισ. ευρώ, τα λειτουργικά της κέρδη (a-EBITDA) έφτασαν στα 213,8 εκατ. ευρώ, ενώ το τρέχον ανεκτέλεστο των παραγγελιών ξεπερνά τα 3,38 δισ. ευρώ.

Σήμερα διαθέτει 5 μονάδες παραγωγής σε Ελλάδα, Ρουμανία και Βουλγαρία και απασχολεί περισσότερους από 3.400 εργαζομένους -με αξιοσημείωτο μέρος από αυτούς να είναι απόφοιτοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης- παράγοντας προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας, τα οποία διαθέτει σε εξειδικευμένες εφαρμογές του κλάδου της ενέργειας σε πάνω από 70 χώρες.

Η στρατηγική της ανάπτυξη στηρίζεται στους κύριους πυλώνες την ενεργειακής μετάβασης, δηλαδή, στον συνεχή εξηλεκτρισμό της οικονομίας, στο υδρογόνο ως το νέο «καθαρό» αέριο καύσιμο, στη δέσμευση και αποθήκευση του διοξειδίου του άνθρακα στο πλαίσιο των στόχων μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου αλλά και στο φυσικό αέριο σαν μεταβατικό καύσιμο της μετάβασης αυτής.

Εξαγωγική δυναμική

Εχοντας ολοκληρώσει έργα σε περισσότερες από 70 χώρες, με το ποσοστό των εξαγωγών της στα μέσα του 2024 να βρίσκεται στο 69% και με τις πωλήσεις εκτός Ευρώπης να αποτελούν το 25% του συνολικού κύκλου εργασιών, η Cenergy Holdings έχει διαμορφώσει ισχυρό εξαγωγικό αποτύπωμα.

Την ίδια στιγμή, οι ευρωπαϊκές αγορές, κατέχουν το 44% του συνολικού κύκλου εργασιών, ενώ η Ελλάδα, αν και παραμένει σημαντική αγορά, εμφανίζει αντίστοιχη υποχώρηση του ποσοστού συμμετοχής της στον κύκλο εργασιών στο 31% βάσει πωλήσεων από το 2021 μέχρι το 1ο εξάμηνο του 2024, μια εξέλιξη στην οποία αντικατοπτρίζεται η σταθερή καιθ αδιάλειπτη διείσδυση της Cenergy Holdings και η επιτυχημένη στρατηγική εξωστρέφειας.

Πρωταγωνιστές οι Ελληνικά Καλώδια και Σωληνουργεία Κορίνθου

Την ίδια στιγμή, οι θυγατρικές της Cenergy Holdings Ελληνικά Καλώδια και Σωληνουργεία Κορίνθου αναδεικνύονται σε πρωταγωνιστές στον δρόμο της ενεργειακής μετάβασης, επενδύοντας στην έρευνα και στην ανάπτυξη. Ετσι, παρέχουν λύσεις υψηλής τεχνολογίας και προστιθέμενης αξίας, όπως έργα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας από επίγεια και θαλάσσια αιολικά πάρκα, έργα μεταφοράς υδρογόνου καθώς και τεχνολογίες δέσμευσης και αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα.

Επενδύσεις

Με επίκεντρο τη δημιουργία σύγχρονων παραγωγικών εγκαταστάσεων και την ανάπτυξη νέων τεχνολογικά προηγμένων προϊόντων που καλύπτουν τις αυξανόμενες ανάγκες για ενέργεια, οι εταιρείες της Cenergy Holdings έχουν επενδύσει περισσότερα από 600 εκατ. ευρώ σε κεφαλαιουχικές δαπάνες την τελευταία δεκαετία. Η αύξηση των ετήσιων επενδύσεων σε ποσοστό σχεδόν 9% των πωλήσεων το 2023 έδωσε σημαντική ώθηση στην ενίσχυση της παραγωγικής δυναμικότητας των θυγατρικών της εταιρειών.

Η αύξηση αυτή συνδέεται με τη διαρκή ανάπτυξη της δραστηριότητας της εταιρείας παγκοσμίως  και τα έργα υψηλής προστιθέμενης αξίας που έχει ήδη υλοποιήσει με επιτυχία, αλλά και αυτά που προγραμματίζει να παραδώσει τα επόμενα χρόνια.

Ενδεικτικό της δυναμικής της εταιρείας είναι το ιστορικό υψηλό του ανεκτέλεστου παραγγελιών που έχει σήμερα, το οποίο ξεπερνά τα 3,38 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο του οποίου ανακοίνωσε πρόσφατα μια νέα στρατηγική επένδυση στην αγορά των ΗΠΑ με την κατασκευή υπερσύγχρονης εγκατάστασης παραγωγής καλωδίων, στοχεύοντας στην περαιτέρω ενίσχυση της θέσης της ως παγκόσμιου παίκτη στον ενεργειακό τομέα.

Η Cenergy Holdings επενδύει σταθερά στους ανθρώπους της εστιάζοντας στη διαρκή ανάπτυξή τους, αυξάνοντας το εργατικό δυναμικό της σημαντικά από την ίδρυσή της, φτάνοντας σήμερα τους 3.400 εργαζόμενους, με αξιοσημείωτο μέρος να είναι απόφοιτοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις