H εταιρεία Organic 3S Α.Ε., με παρουσία στον κλάδο της παραγωγής προϊόντων δημητριακών και γλυκαντικών υγρών από το 2011, είναι το νέο «κομμάτι» στο παζλ των επενδύσεων του επενδυτικού ταμείου SMERemediumCap (SMERC) στον κλάδο τροφίμων και ποτών.

Καραμούζης – Αντωνόπουλος στον ΟΤ: Ο «εθνικός πρωταθλητής» στο ελαιόλαδο, η Μινέρβα και οι ελαιώνες στην Αργεντινή

Πρόκειται για την έκτη κίνηση που κάνει ο πρώην τραπεζίτης Νίκος Καραμούζης, επικεφαλής του fund, στον τομέα των ειδών διατροφής μέσα στα τελευταία 4 χρόνια.

Ποια είναι η Organic 3S που επενδύει ο Νίκος Καραμούζης

Η Organic 3S με τζίρο 4,851 εκατ. ευρώ το 2023 έναντι 3,527 εκατ. ευρώ στη χρήση του 2022, δεν είναι άγνωστη στον Νίκο Καραμούζη, αφού εδώ και χρόνια συνεργάζεται με την ΕΨΑ, στην παραγωγή υγρών γλυκαντικών, με γλυκαντικό από το φυτό stevia.

Υπενθυμίζεται ότι από πέρσι τον Ιούνιο το SMERC κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της ιστορικής βιομηχανίας αναψυκτικών από τον Βόλο, με ιδιαίτερα φιλόδοξους στόχους όσον αφορά τα μερίδια αγοράς της εταιρείας που συνεχίζουν να παραμένουν χαμηλά.

Η Organic 3S ξεκίνησε τη διαδρομή της από τη Μεταμόρφωση Αττικής όπου και δημιουργήθηκε το πρώτο εργοστάσιό της, από τον ιδρυτή της επιχείρησης Ανδρέα Σιούτη.

Εκτός από τα γλυκαντικά υγρά, η εταιρεία παράγει δημητριακά πρωινού, μπάρες δημητριακών, ενώ δραστηριοποιείται και στην εμπορία βιολογικών προϊόντων.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι ο κος Σιούτης θα παραμείνει στη θέση του CEO της Organic 3S και μετά την απόκτηση μειοψηφικής μετοχικής συμμετοχής από το SMERC, με στόχο την ενίσχυση της κεφαλαιακή βάσης και ρευστότητας της εταιρείας.

Σε επίπεδο κερδοφορίας, τα αποτελέσματα προ τόκων και φόρων της Organic 3S ανήλθαν πέρσι σε 219 χιλ. ευρώ από 136 χιλ. ευρώ το 2022, ενώ τα κέρδη μετά φόρων διαμορφώθηκαν σε 145 χιλ. ευρώ από 100 χιλ. ευρώ την προηγούμενη χρήση.

Οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις της εταιρείας, που αφορούν κυρίως εμπορικές υποχρεώσεις προς προμηθευτές, διπλασιάστηκαν το 2023 έναντι του 2022, φτάνοντας σε 2.278.828,04 ευρώ από 1.092.664,35 ευρώ.

Φανατικός των τροφίμων ο Νίκος Καραμούζης

Ας σημειωθεί ότι εκτός της υπεραιωνόβιας ΕΨΑ, το καλοκαίρι εφέτος ο Νίκος Καραμούζης ανακοίνωσε και την είσοδο του fund στο ελαιόλαδο μέσω κοινής εταιρείας με την Inspiring Earth του Κωνσταντίνου Αντωνόπουλου. Η νέα εταιρεία αποκτώντας το πλειοψηφικό πακέτο των εταιρειών «Λατζιμάς Α.Ε.», «Έλαια Σητείας-LASITIA Α.Ε.» και «Olympian Green International Α.Ε.» θα εμφανίζει τζίρο περί τα 20 εκατ. ευρώ και ο στόχος σε βάθος τετραετίας είναι να υπερδιπλασιαστεί και να κυμανθεί στα 40-45 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον το επενδυτικό ταμείο διατηρεί συμμετοχή στην εταιρεία εμφιάλωσης νερού Μεντεκίδης μέσω της Water Invest στην οποία συμμετέχουν επίσης οι Σπύρος Θεοδωρόπουλος και Απόστολος Ταμβακάκης. Ας σημειωθεί ότι το μερίδιο αγοράς της εταιρείας Σ. Μεντεκίδης Α.Ε., γνωστής για τα εμφιαλωμένα νερά Διός και Σέλι, αυξάνεται.

Είχε προηγηθεί τον Δεκέμβριο του 2022 η στρατηγική επένδυση του fund στην εταιρεία οσπρίων Άροσις μετά από συμφωνία με την οικογένεια Φωτιάδη, βασικούς τότε μετόχους της εταιρείας, ενώ το ντεμπούτο στον κλάδο των τροφίμων και ποτών είχε γίνει τον Μάρτιο του 2021 όταν το SMERemediumCap προχώρησε στην απόκτηση πλειοψηφικού μετοχικού ποσοστού στην εξαγωγική εταιρεία φρέσκων φρούτων Krop, με έδρα την Άρτα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Cenergy Holdings: Η δυναμική ανάπτυξη, τα ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα, το αυξημένο ανεξέλεκτο
Επιχειρήσεις |

Cenergy Holdings: Η δυναμική ανάπτυξη, τα ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα, το αυξημένο ανεξέλεκτο

Η αναπτυξιακή στρατηγική της Cenergy Holdings στηρίζεται στους κύριους πυλώνες την ενεργειακής μετάβασης - Σήμερα διαθέτει 5 μονάδες παραγωγής σε Ελλάδα, Ρουμανία και Βουλγαρία