![Νίκος Καραμούζης: Το fund SMERC επενδύει στην ORGANIC 3S](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/06/karamouzis.png)
Στρατηγικό ποσοστό στην εταιρεία Organic 3S με στόχο να συμβάλει στην περαιτέρω δυναμική ανάπτυξή της στην εγχώρια και διεθνή αγορά, απέκτησε το επενδυτικό Ταμείο SMERemediumCap (SMERC) με επικεφαλής τον Νίκο Καραμούζη.
Το Ταμείο ενισχύει περαιτέρω δυναμικά την παρουσία του στον κλάδο των τροφίμων και ποτών, επενδύοντας σε ελληνικές εταιρείες παραγωγής προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας, όπως η εταιρεία Οσπρίων ΑΡΟΣΙΣ, ενισχύοντας παράλληλα την παραγωγή πιστοποιημένων προϊόντων βιολογικής γεωργίας.
Καραμούζης (SMERC): Τζίρος 150 εκατ. ευρώ για την Cordia και νέα deals στα τρόφιμα
Η Organic 3S δραστηριοποιείται στον τομέα των τροφίμων και πιο συγκεκριμένα στην παραγωγή δημητριακών πρωινού, μπαρών δημητριακών και γλυκαντικών υγρών.
Η eταιρεία διακρίνεται για την ποιότητα των προϊόντων της, την εξαιρετική τεχνογνωσία και καινοτομία, ενώ διαθέτει έμπειρη διοίκηση και καταρτισμένο προσωπικό.
Στους πελάτες της συγκαταλέγονται κορυφαίες εταιρείες της ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων και αλυσίδες σουπερμάρκετ, γεγονός που επιβεβαιώνει την αδιαμφισβήτητη εμπιστοσύνη τους στην ποιότητα και τη διατροφική αξία των προϊόντων που προσφέρει.
SMERC: Στρατηγική εξαγορά
Η στρατηγική συνεργασία της SMERC με τους βασικούς μετόχους της Organic 3S, κ.κ. Ανδρέα Σιούτη και Κωνσταντίνο Σταγκουράκη, αποσκοπεί στη σημαντική ανάπτυξη και επέκταση των δραστηριοτήτων της μέσω της ανάπτυξης της πελατειακής βάσης, την επέκτασή της σε νέες γεωγραφικές περιοχές και την ανάπτυξη νέων καινοτόμων προϊόντων. Η SMERC θα προσφέρει άμεση κεφαλαιακή ενίσχυση στην Εταιρεία, με στόχο την απρόσκοπτη υλοποίηση ενός φιλόδοξου επενδυτικού σχεδίου ανάπτυξης εργασιών, που περιλαμβάνει νέες παραγωγικές εγκαταστάσεις και δίκτυα διανομής, με στόχο την αναβάθμιση της παραγωγικής της ικανότητας.
«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη συνεργασία με το Επενδυτικό Ταμείο SMERC και το σημαντικό επενδυτικό πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί. Η κοινή φιλοσοφία ανάπτυξης της Εταιρείας, σε συνδυασμό με τη δική μας μακρά εμπειρία και εξειδίκευση στον κλάδο, δημιουργούν σημαντικές προοπτικές επιτυχίας. Παράλληλα θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους ανθρώπους που εργάστηκαν και εργάζονται στην Εταιρεία καθώς και τους συνεργάτες μας, που στήριξαν το όραμα μας.», δήλωσε ο βασικός μέτοχος και CEO της Organic 3S, κ. Ανδρέας Σιούτης.
«Θα θέλαμε να εκφράσουμε την εκτίμηση και εμπιστοσύνη μας προς την Διοίκηση της Organic 3S και την δέσμευσή μας να συνεργαστούμε στενά και να συμβάλουμε από κοινού στην δυναμική αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η επένδυσή μας στη Organic 3S αποτελεί ένα νέο βήμα στη στρατηγική του Επενδυτικού Ταμείου που στοχεύει στην ολιστική στήριξη μικρομεσαίων παραγωγικών επιχειρήσεων, που διαθέτουν σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης», ανέφερε ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του SMERemediumCap κ. Νίκος Καραμούζης.
«Στο πλαίσιο της συμφωνίας μας καθορίστηκαν οι βασικοί όροι δυνάμει των οποίων η SMERC θα αποκτήσει αμέσως στην Organic 3S μειοψηφική μετοχική συμμετοχή μέσω της αγοράς τμήματος των κοινών ονομαστικών μετά δικαιώματος ψήφου μετοχών από τους μετόχους μειοψηφίας. Επίσης, η SMERC, στα πλαίσια της συναλλαγής θα ενισχύσει περαιτέρω την κεφαλαιακή βάση και ρευστότητα της Εταιρείας».
Κατόπιν ολοκλήρωσης της συναλλαγής οι βασικοί μέτοχοι θα διατηρήσουν την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας και στη θέση του CEO θα παραμείνει ο κ. Ανδρέας Σιούτης που θα ηγηθεί του εν λόγω εγχειρήματος.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Σούπερ μάρκετ: Αύξηση τζίρου 9% στα online – Τι προτιμούν οι καταναλωτές [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/02/online-supermarket-768x402-1-600x314.jpg)
«Άλμα» 9% στις πωλήσεις των online σούπερ μάρκετ - Η δημοφιλής ημέρας [γραφήματα]
Ποιες κατηγορίες προϊόντων πρωταγωνιστούν στα online σούπερ μάρετ
![Goldman Sachs: Ανεβάζει τις τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών – Αναβαθμίζει την Alpha [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/07/golman-sachs-600x400.jpg)
Ανεβάζει τις τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών η Goldman Sachs - Αναβαθμίζει την Alpha [πίνακες]
Η Goldman Sachs, υποβαθμίζει την Eurobank – «Αγορά» συστήνει για ΕΤΕ, Πειραιώς
![Motor Oil: Στην ΝRG το 35% της Κόρινθος Power – Στα 56 εκατ. ευρώ το τίμημα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/MOTOROIL_Refineries_yerolymbos-29-600x399.jpg)
Motor Oil: Στην ΝRG το 35% της Κόρινθος Power – Στα 56 εκατ. ευρώ το τίμημα
Τι αναφέρει σε ανακοίνωση η Motor Oil
![Τράπεζες: Δωρεά 100.000 ευρώ στο πρόγραμμα Ανακαίνισης Σχολικών Κτιρίων «Μαριέτα Γιαννάκου»](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/private-schools-600x423.png)
Δωρεά 100.000 ευρώ στο πρόγραμμα Ανακαίνισης Σχολικών Κτιρίων «Μαριέτα Γιαννάκου»
Εκατοντάδες σχολικές μονάδες ανά την επικράτεια θα ανακαινιστούν ριζικά βελτιώνοντας τις συνθήκες για την περαιτέρω αναβάθμιση της παρεχόμενης δημόσιας εκπαίδευσης
![Τράπεζα Πειραιώς: Ανάληψη καθηκόντων Συμβούλου Διοίκησης από την κυρία Αναστασία Σακελλαρίου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/sakellariou.png)
Πειραιώς: Ανάληψη καθηκόντων Συμβούλου Διοίκησης από την κυρία Αναστασία Σακελλαρίου
Η κυρία Σακελλαρίου διαθέτει μακρά εργασιακή εμπειρία στον χρηματοπιστωτικό τομέα στην Ελλάδα
![Eurobank: Με 93,47% στην Ελληνική Τράπεζα – Υποχρεωτική δημόσια πρόταση](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/09/eurobank-600x400.jpg)
Στο 93,47% το ποσοστό της Eurobank στην Ελληνική Τράπεζα Κύπρου
H Eurobank απέκτησε το 37,5% της κυπριακής τράπεζας έναντι 750 εκατ. ευρώ προχωρά σε δημόσια πρόταση στα €4,843 ανά μετοχή
![Nexi Ελλάδος: Αναβαθμίζεται η e-Commerce πλατφόρμα online πληρωμών Nexi XPay](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/11/nexi-about-us.jpg)
Αναβαθμίζεται η e-Commerce πλατφόρμα online πληρωμών της Nexi Ελλάδος
Στην πλατφόρμα online πληρωμών Nexi XPay προστίθενται Apple Pay και Google Pay
![Τράπεζες: Πώς θωρακίζουν την κερδοφορία τους από τη μείωση του κόστους χρήματος](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/ot_banking_euros22-768x450-1-1-1-1-600x352.jpg)
Πώς οι τράπεζες θωρακίζουν την κερδοφορία τους - Το ανάχωμα στη μείωση του κόστους χρήματος
Ποιες κινήσεις δρομολογούν οι τράπεζες για να διατηρήσουν υψηλά την κερδοφορία τους - Ο ρόλος των επιτοκίων
![Εθνική Τράπεζα: Αμείωτες οι επενδύσεις στην ενέργεια – Ο στόχος για 30% στα δάνεια](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/12/Karamouzis-Vasilis-ETE-Delfoi-600x469.jpg)
Καραμούζης (ΕΤΕ): Η Εθνική είναι η τράπεζα της Ενέργειας – Δάνεια 3 δισ. στις ΑΠΕ
Η Εθνική Τράπεζα σύμφωνα με τον Β. Καραμούζη γεν. διευθυντή Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής στοχεύει έως το 2030 να διατηρήσει το 30% στις ΑΠΕ
![Limnos Resort: Η επένδυση των 171 εκατ. ευρώ που θα αλλάξει την εικόνα της Λήμνου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/thumbnail_boubouras-3-600x438.jpg)
Βίλες, 2 πεντάστερα και μαρίνα - Η μέγα επένδυση της οικογένειας Μπούμπουρα στη Λήμνο
Σε διαβούλευση η επένδυση Limnos Resort - Τι περιλαμβάνει - Ποια είναι η οικογένεια Μπούμπουρα