Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής η εισήγηση των Διευθύνσεων Χωρικού Σχεδιασμού και Περιβάλλοντος & Κλιματικής για την ανάπτυξη του Επιχειρηματικού Πάρκου Μεμονωμένης Μεγάλης Μονάδας Εμπορευματικού Κέντρου «Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο Α.Ε.» στον Ασπρόπυργο.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, με εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Χωρικού Σχεδιασμού, Πολεοδομικών Θεμάτων & Εφαρμογών Περιφέρειας Αττικής Λευτέρη Κοσμόπουλου, προχωρά μια καθοριστικά μεγάλη επένδυση, που βάζει την Δυτική Αττική σε νέα εποχή.

Καλλίνικος (Goldair) στον OT: Μπουλντόζες στο Θριάσιο μέσα στο 2024 – Το deal με την DFC

Το project στο Θριάσιο

Το «Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο», με προϋπολογισμό περίπου 260 εκατομμυρίων ευρώ, αποτελεί την δεύτερη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην Αττική, μετά το Ελληνικό. Στη Δυτική Αττική, στον Ασπρόπυργο, πρόκειται να κατασκευασθεί το πιο σύγχρονο και περιβαλλοντικά βιώσιμο εμπορευματικό κέντρο της νοτιοανατολικής Ευρώπης, με υπερσύγχρονους αποθηκευτικούς χώρους 265.000 τ.μ. Ακόμα, το Εμπορευματικό Κέντρο πρόκειται να είναι και παραγωγός πράσινης ενέργειας, θα ανακυκλώνει όλα τα διαχειριζόμενα ύδατα, στο πλαίσιο του στρατηγικού στόχου του για βιώσιμη ανάπτυξη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χωρικού Σχεδιασμού, Πολεοδομικών Θεμάτων και Εφαρμογών Περιφέρειας Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος σχετικά δήλωσε: «Το «Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο» πρόκειται να προσφέρει νέα αναπτυξιακή κατεύθυνση και να ενισχύσει τον ρόλο της Δυτικής Αττικής, σε μια νέα εποχή για την παραγωγικότητα. Αποτελεί στρατηγικό σημείο για τη χώρα μας στην ανάπτυξη της εφοδιαστικής αλυσίδας, βάζοντας την περιοχή μας στον χάρτη υψηλού επενδυτικού ενδιαφέροντος και παραγωγής, φέρνοντας παράλληλα και νέες θέσεις εργασίας. Ως Περιφέρεια Αττικής και με ενέργειες του Περιφερειάρχη Νίκου Χαρδαλιά, προωθούμε έργα και επενδύσεις που φέρνουν την ανάπτυξη, με βιώσιμους όρους για την κοινωνία της Δυτικής Αττικής. Με σχεδιασμό και συνέπεια, προχωράμε με εξωστρέφεια προς την βιώσιμη ανάπτυξη, αλλά και την ευημερία, για τις επόμενες γενιές στη Δυτική Αττική».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κατασκευές
Διαγωνισμοί ΣΔΙΤ: Στη 2η θεση παγκοσμίως η Ελλάδα – Η έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας
Κατασκευές |

Στη 2η θεση παγκοσμίως η Ελλάδα για τους διαγωνισμούς ΣΔΙΤ - Η έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας

Oι διαγωνισμοί ΣΔΙΤ ανεβάζουν την χώρα μας - Aνάμεσα στα κριτήρια που λαμβάνονται υπόψιν η διασφάλιση του υγιούς ανταγωνισμού και η οικονομική αποδοτικότητα