Σημαντική αύξηση καταγράφηκε κατά το πρώτο 9μηνο του 2024 στην κρουαζιέρα στο Λιμάνι του Ηρακλείου, το οποίο ενισχύει τη θέση του ως κορυφαίος προορισμός στη Μεσόγειο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, το λιμάνι υποδέχθηκε 422.996 επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση 53,83% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023, ενώ ο αριθμός των κρουαζιερόπλοιων αυξήθηκε κατά 16,20%, φθάνοντας τα 208 πλοία.

Παράλληλα, παρατηρήθηκε αξιοσημείωτη αύξηση στις δραστηριότητες homeporting. Κατά το πρώτο 9μηνο του 2024, συνολικά 26 κρουαζιερόπλοια επέλεξαν το Λιμάνι Ηρακλείου ως λιμένα εκκίνησης (embarkation) και τερματισμού (disembarkation), επιβεβαιώνοντας την αυξανόμενη σημασία του ως στρατηγικού λιμένα homeport στην Ανατολική Μεσόγειο. Συνολικά, 54.000 επιβάτες επιβιβάστηκαν από το λιμάνι, ενώ 49.000 αποβιβάστηκαν, ενισχύοντας τον ρόλο του λιμανιού ως κεντρικό σημείο για κυκλικά δρομολόγια κρουαζιέρας.

Κρουαζιέρα: Αντιδράσεις για τα τέλη ανά επιβάτη

Η κρουαζιέρα στο Ηράκλειο

Αξιοσημείωτο είναι ότι για τρίτο συνεχόμενο μήνα η αύξηση της επιβατικής κίνησης ξεπέρασε το 80%, καταδεικνύοντας τη σταθερή ανοδική πορεία του Λιμένος Ηρακλείου και την αυξημένη ζήτηση από διεθνείς επιβάτες κρουαζιέρας.

Ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου παραμένει προσηλωμένος στη βιώσιμη ανάπτυξη, εφαρμόζοντας μέτρα που προάγουν την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και μειώνουν το ενεργειακό αποτύπωμα των κρουαζιερόπλοιων. Η υιοθέτηση αειφόρων πρακτικών διασφαλίζει ότι η ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας συμβαδίζει με την προστασία του περιβάλλοντος και την ενίσχυση της τοπικής κοινότητας.

Οι επιβάτες που επισκέφθηκαν το Λιμάνι Ηρακλείου προέρχονται από διάφορες εθνικότητες, με τις κυριότερες για το 2024 να είναι:

• Γερμανία: 26,43%
• Ηνωμένες Πολιτείες: 18,19%
• Ηνωμένο Βασίλειο: 13,79%
• Ισπανία: 7,05%
• Ιταλία: 6,72%

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, κ. Μηνάς Παπαδάκης, κατά την δήλωσή του ανέφερε ότι η επιτυχία του Λιμένος Ηρακλείου βασίζεται στην ισορροπία μεταξύ της τουριστικής ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος. Μέσω καινοτόμων πρωτοβουλιών και επενδύσεων, στοχεύουμε στη δημιουργία ενός λιμένος που προάγει τη βιωσιμότητα και προσφέρει υψηλού επιπέδου εμπειρίες στους επισκέπτες μας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός