Απτόητος στη διεθνή αβεβαιότητα, ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο πάνω από 5% σήμερα, φθάνοντας σε υψηλό 22 μηνών, αφού συνέχισε για έκτη ημέρα την ανοδική αντίδραση στις τελευταίες πολιτικές τόνωσης του Πεκίνου.

Η προσοχή σήμερα στράφηκε στους κατασκευαστές ακινήτων, με τις China Vanke, Longfor Group και Logan Group να σημειώνουν άλμα πάνω από 40%, 32% και 31%, αντίστοιχα, αφού οι μεγάλες πόλεις στην ηπειρωτική Κίνα εισήγαγαν ορισμένα μέτρα χαλάρωσης για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των αγοραστών κατοικιών.

Στο «κόκκινο» βύθισε τις αγορές η ένταση στη Μέση Ανατολή – Άνοδος για το πετρέλαιο

Οι κινεζικοί τεχνολογικοί γίγαντες έκαναν επίσης ράλι, με τους Meituan, Baidu και JD.com να κλείνουν με κέρδη πάνω από 10%.

Οι αγορές στην ηπειρωτική Κίνα παρέμειναν κλειστές την Τετάρτη και θα παραμείνουν έτσι για το υπόλοιπο της εβδομάδας λόγω της αργίας της Χρυσής Εβδομάδας. Οι κινεζικές μετοχές σημείωσαν ράλι τη Δευτέρα, αφού το Πεκίνο ανακοίνωσε μια σειρά μέτρων τόνωσης, συμπεριλαμβανομένων περικοπών επιτοκίων, μείωσης των υποχρεωτικών αποθεματικών για τις τράπεζες και παροχής περισσότερης ρευστότητας στους επενδυτές.

Πιέσεις στην υπόλοιπη Ασία

Παρόλα αυτά, η εικόνα των αγορών στην υπόλοιπη Ασία δεν ήταν θετική, καθώς οι ανησυχίες για την ένταση στη Μέση Ανατολή έχουν αυξηθεί σημαντικά.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας έκλεισε με πτώση 0,13% στις 8.198,2 μονάδες. Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε 1,22% και έκλεισε στις 2.561,69 μονάδες, ενώ ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq έχασε 0,23% στις 762,13 μονάδες.

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας υποχώρησε 2,18% στις 37.808,76 μονάδες, ενώ ο Topix σημείωσε απώλειες 1,44% στις 2.651,96 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η Mitsubishi Motor σημείωσε άνοδο 4,6% αφού η Mitsubishi Motors North America ανέφερε αύξηση 22,1% στις πωλήσεις από την αρχή του έτους. Η Mitsubishi Electric σημείωσε επίσης άνοδο 1%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές