Μικρές διορθωτικές κινήσεις καταγράφει ο χρυσός στις πρώτες συναλλαγές της Τετάρτης, μετά το ράλι που κατέγραψε μία ημέρα πριν, με την αγορά να σταθμίζει τα πιθανά επόμενα βήματα σε μια επεκτεινόμενη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή.

Η τιμή του χρυσού διαπραγματεύεται στα περίπου 2.680 δολάρια ανά ουγγιά, με τους αναλυτές να βλέπουν ακόμα μεγαλύτερη άνοδο.

«Οι γεωπολιτικοί τίτλοι συχνά προκαλούν άμεσες αντιδράσεις της αγοράς, αλλά αυτές τείνουν να αντιστρέφονται εάν δεν επηρεαστούν σημαντικά περιουσιακά στοιχεία», αναφέρει στο Bloomberg, ο Charu Chanana, στρατηγικός αναλυτής της Saxo Capital Markets Pte, ο οποίος πρόσθεσε ότι ο χρυσός παραμένει μία ελκυστική επένδυση αντιστάθμισης κινδύνου. «Όταν εξετάζουμε πώς θα αντιδράσουν στη συνέχεια οι αγορές, η βασική ανησυχία θα ήταν οι κίνδυνοι μιας κλιμάκωσης, ιδιαίτερα εάν τα πετρελαϊκά περιουσιακά στοιχεία του Ιράν μπορούσαν να τεθούν στο στόχαστρο».

Ιράν: Τι λένε οι αγορές για την απάντηση της Τεχεράνης στο Ισραήλ

«Είναι ενστικτώδης η αγορά ασφαλούς καταφυγίου, αλλά εάν ένας ιρανικός πύραυλος δεν περάσει και κάνει σοβαρή ζημιά στο Ισραήλ, μπορεί να είναι παρόμοια με την επίθεση του Απριλίου με παρόμοια πυρομαχικά που αναχαιτίστηκαν σχεδόν πλήρως», δήλωσε ο Tai Wong, ανεξάρτητος έμπορος μετάλλων με έδρα τη Νέα Υόρκη. .

Συνεχίζει το ράλι ο χρυσός

Ο χρυσός έχει σημειώσει ράλι σχεδόν 30% φέτος, σημειώνοντας μια σειρά από υψηλά ρεκόρ στη διαδικασία. Τα πρόσφατα κέρδη τροφοδοτήθηκαν από την προσδοκία για χαλάρωση των επιτοκίων από την Federal Reserve, η οποία τον περασμένο μήνα ξεκίνησε τον κύκλο περικοπής της με μια κίνηση 50 μονάδων βάσης.

Μαζί με οποιαδήποτε περαιτέρω κλιμάκωση των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή, οι έμποροι θα αναζητήσουν την πιο πρόσφατη έκθεση για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ που αναμένεται την Παρασκευή, η οποία μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική για την παροχή πληροφοριών σχετικά με τον ρυθμό μείωσης των επιτοκίων της Fed. Οι επενδυτές swap στοιχηματίζουν σε μία στις τρεις πιθανότητες η κεντρική τράπεζα να επιτύχει άλλη μια μείωση μισής μονάδας τον Νοέμβριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities