Αμυντικές ήταν οι κινήσεις που κυριάρχησαν σήμερα στη Wall Street, καθώς οι ανησυχίες για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή αντισταθμίστηκαν από τα ενθαρρυντικά στοιχεία από την αγορά εργασίας.

Ειδικότερα, ο Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,09% στις 42.196 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 0,01% στις 5.709 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,08% στις 17.925 μονάδες.

Με μικτά πρόσημα οι ευρωαγορές, μετά από έντονη μεταβλητότητα

Σε επίπεδο τίτλων στη Wall Street, η Nike υποχώρησε περισσότερο από 6% αφού απέσυρε την καθοδήγησή του για ολόκληρο το έτος ενόψει της αλλαγής του διευθύνοντος συμβούλου της.

Επίσης, η Tesla υποχώρησε περίπου 4% αφού η εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων έχασε τις εκτιμήσεις παράδοσης για το τρίτο τρίμηνο. Οι παραδόσεις ήταν 462.890, έναντι εκτίμησης FactSet 463.310.

Την ίδια ώρα, η αμερικανική αγορά προσπαθεί να διαχειριστεί τα διάφορα μέτωπα που έχουν ανοίξει. «Παράλληλα με τις ανησυχίες για το πόσο καιρό η απεργία στα λιμάνια θα επηρεάσει τις αγορές και την πιθανή οικονομική ανάπτυξη, έχουν προστεθεί και οι ανησυχίες για τη Μέση Ανατολή», σχολίασε ο Ryan Detrick, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς στην Carson Group. «Η μεγάλη ανησυχία τώρα είναι εάν αυτή η σύγκρουση εξελιχθεί σε πόλεμο μεγαλύτερης κλίμακας σε ολόκληρη την περιοχή, που φυσικά θα μπορούσε να είναι η μεγάλη έκπληξη του Οκτωβρίου», ανέφερε.

Την ίδια ώρα, τα στοιχεία της ADP έδειξαν ότι η αγορά εργασίας διατηρεί την ισχύ της. Οι ιδιωτικές εταιρείες πρόσθεσαν 143.000 θέσεις εργασίας τον Σεπτέμβριο, από το ανοδικά αναθεωρημένο των 103.000 τον Αύγουστο. Μάλιστα, ήταν υψηλότερες οι νέες θέσεις από την πρόβλεψη για 128.000.

Στα υπόλοιπα μάκρο, οι αιτήσεις στεγαστικών δανείων μειώθηκαν κατά 1,3% την εβδομάδα που έληξε στις 27 Σεπτεμβρίου, όπως αποκάλυψε την Τετάρτη η τελευταία Εβδομαδιαία Έρευνα Υποθηκοφυλακείων της Ένωσης Τραπεζιτών Υποθηκών (MBA). Το μέσο επιτόκιο συμβολαίων για στεγαστικά δάνεια σταθερού επιτοκίου 30 ετών αυξήθηκε κατά 0,61 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και διαμορφώθηκε στο 6,14%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street