Συνέχεια στην πτωτική πορεία, για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, δίδεται και σήμερα στο χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να αποτυπώνει την επιφυλακτικότητα της αφενός για τους τελικούς όρους της διάθεσης του 10% της Εθνικής και αφετέρου της νέας κλιμάκωσης της έντασης στη Μέση Ανατολή.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 0,92% στις 1.433,78 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 10 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3,2 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 1,11% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.470,89 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός πτώση 1,41% στις 1.221,08 μονάδες.

Ροκανίζεται η πρόοδος του Σεπτεμβρίου

Μέσα σε τρεις ημέρες έχει ροκανιστεί ό,τι χτίστηκε το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, με την ελληνική αγορά να δείχνει για ακόμη μία φορά το πόσο ευάλωτη είναι στις περιόδους κλιμάκωσης της γεωπολιτικής αβεβαιότητας. Την ώρα δηλαδή που οι αγορές της Δύσης δείχνουν αξιοσημείωτη ψυχραιμία για τους κινδύνους που ελλοχεύουν μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, η ελληνική αγορά επιβεβαιώνει ότι δεν μπορεί να κρατήσει τα επίπεδα των 1.450 μονάδων.

Βέβαια, στις αδύναμες άμυνες της προστίθεται και το στοιχείο του εγκλωβισμού της ρευστότητας στη διαδικασία των προσφορών για το 10% της Εθνικής, καθώς αφαιρείται σημαντική δύναμη πυρός από τους αγοραστές. Οι όροι βέβαια του placement κλειδώνουν σήμερα, με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) να αναμένεται να αποφασίσει για την τελική κατανομή τους και φυσικά για το τίμημα.

Η επόμενη ημέρα θα βρει την αγορά να αναζητά ακόμη την κατεύθυνσή της, ενώ έχει αρχίσει το τελευταίο τρίμηνο του έτους και τον καταλύτη των αμερικανικών εκλογών σε πλήρη επίδραση. Άλλωστε, είναι μία ακόμη αμφιλεγόμενη αναμέτρηση, όπως ήταν και η προηγούμενη στις ΗΠΑ, με τους ξένους επενδυτές να τηρούν περισσότερο στάση αναμονής, για ότι αυτό συνεπάγεται και για το ενδιαφέρον τους να εκτεθούν στη ρηχή ελληνική αγορά.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Eurobank χάνει 2,25%, με τις Aegean, Alpha Bank, Jumbo, ΟΤΕ, Πειραιώς, ΔΕΗ, Μυτιληναίος, Λάμδα και ΕΛΧΑ να ακολουθούν με απώλειες που ξεπερνούν το 1%.

Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΓΕΚ Τέρνα, Motor Oil, Ελληνικά Πετρέλαια, Autohellas, Coca Cola, Βιοχάλκο, ΟΠΑΠ, Τιτάν, Εθνική, Cenergy και Ελλάκτωρ. Χωρίς μεταβολή είναι η Τέρνα Ενεργειακή, ενώ μικρά κέρδη σημειώνουν οι ΔΑΑ, Σαράντης και ΕΥΔΑΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών