Ισχνή ανάπτυξη στις εγχώριες πωλήσεις νέων οχημάτων το τρίτο τρίμηνο ανακοίνωσε η Ford, καθώς οι αγοραστές  δυσκολεύονται οικονομικά και αποφεύγουν τις αγορές νέων αυτοκινήτων.

H Ford μπαίνει στη λίστα των μεγάλων αμερικανικών αυτοκινητοβιομηχανιών,συμπεριλαμβανομένων των Toyota και General Motors, που ανακοίνωσαν χαμηλότερες πωλήσεις το τρίτο τρίμηνο ενώ στελέχη της βιομηχανίας έχουν εκφράσει ανησυχίες για τις οικονομικές επιδόσεις, καθώς οι καταναλωτές επιλέγουν οχήματα που είναι πιο οικονομικά προσιτά.

Ford: Συζητά την επιστροφή της στην Ινδία

Οι πωλήσεις της Ford

Οι πωλήσεις των κορυφαίων σε πωλήσεις φορτηγών της σειράς F της Ford σημείωσαν άνοδο περίπου 4% το τρίμηνο, σε σύγκριση με την περσινή άνοδο κατά σχεδόν 13%. Οι πωλήσεις του προσιτού μικρού pickup Maverick αυξήθηκαν 33,2% στις 31.883.

Οι συνολικές πωλήσεις της Ford το τρίμηνο αυξήθηκαν στις 504.039 μονάδες από 500.504 πριν από ένα χρόνο. Αυτό συγκρίνεται με αύξηση των πωλήσεων κατά 7,7% την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν περίπου 2% στις αρχές της διαπραγμάτευσης.

Χαμηλές πωλήσεις και η Stellantis

Η Stellantis, μητρική της Chrysler, ανέφερε επίσης πτώση 20% στις τριμηνιαίες πωλήσεις στις ΗΠΑ την Τετάρτη και πρόσθεσε ότι θα «συνεχίσει να λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα» για να αυξήσει τις πωλήσεις και να προετοιμαστεί για την άφιξη των μοντέλων της το 2025.

Οι καταναλωτές έχουν επίσης μετατοπίσει τις προτιμήσεις τους τον περασμένο χρόνο για να προτιμήσουν προσιτά subcompact crossover και φορτηγά αντί για μεγαλύτερα πολυτελή μοντέλα ενόψει της οικονομικής αβεβαιότητας.

Συνολικά, οι πωλήσεις νέων οχημάτων στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο ανήλθαν σε περίπου 1,17 εκατομμύρια οχήματα, που αντιπροσωπεύει ένα εποχικά προσαρμοσμένο ετήσιο ποσοστό 15,77 εκατομμυρίων οχημάτων, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Wards Intelligence την Τρίτη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή