Οι ελλείψεις χαρτιού υγείας στα καταστήματα σε όλες τις ΗΠΑ θυμίζουν την εποχή της πανδημίας. Αλλά οι ελλείψεις σε χαρτί υγείας δεν είναι άμεσο αποτέλεσμα μιας μεγάλης απεργίας στο λιμάνι την Τρίτη, αλλά λόγω αγορών πανικόβλητων Αμερικανών, όπως αναφέρει το CNN.

Οι αναφορές για ελλείψεις γέμισαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνοντας άδεια ράφια εκεί όπου ήταν τοποθετημένο το χαρτί υγείας και, σε μικρότερο βαθμό, οι χαρτοπετσέτες.

Οι Αμερικανοί ψηφίζουν… απεργία – Ποιοι κλάδοι απήργησαν και νίκησαν τον τελευταίο χρόνο

«Καθάρισαν το χαρτί υγείας στο τοπικό μου Walmart στη Βιρτζίνια», έγραψε ένα άτομο σε μια ανάρτηση στο X, μαζί με μια φωτογραφία των άδειων ραφιών. «Τα ράφια στα Costco & Target έχουν εξαντληθεί ή ξεμείνει από χαρτοπετσέτες στην κομητεία Μόνμουθ του Νιου Τζέρσεϊ», έγραψε ένας άλλος χρήστης του X. «Βλέπουμε ανθρώπους να αγοράζουν χαρτί υγείας και νερό επίσης λόγω της απεργίας στα λιμάνια. Υπάλληλος της Costco μου είπε ότι ξεπούλησαν από χαρτί υγείας/χαρτοπετσέτες σήμερα το πρωί».

Η απεργία δε θα επηρεάσει προϊόντα χάρτου στις ΗΠΑ

Αλλά η απεργία στα λιμάνια από το Μέιν μέχρι το Τέξας θα έχει απολύτως μηδενικές επιπτώσεις στην προσφορά αυτών των προϊόντων.

Η συντριπτική πλειονότητα – πάνω από το 90% σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις – της κατανάλωσης χαρτιού υγείας στις ΗΠΑ προέρχεται από εγχώρια εργοστάσια. Το μεγαλύτερο μέρος του υπόλοιπου προέρχεται από τον Καναδά και το Μεξικό, πράγμα που σημαίνει ότι το πιθανότερο είναι να φτάνει σιδηροδρομικώς ή με φορτηγό, όχι με πλοίο. ΗΠΑ

Η Αμερικανική Ένωση Δασών και Χάρτου, η ομάδα που εκπροσωπεί τους κατασκευαστές χαρτιού, εξέφρασε ανησυχίες για τον αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει η απεργία στο λιμάνι στα μέλη της. Επικαλέστηκε όμως τον κίνδυνο να διακοπούν οι εξαγωγές της σε ξένες αγορές λόγω της απεργίας, όχι οι εισαγωγές. Αν μη τι άλλο, η απεργία θα μπορούσε να οδηγήσει σε πληθώρα χαρτιού υγείας και όχι έλλειψη, σημειώνει το CNN.

Αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους ανθρώπους να σπεύδουν να προμηθευτούν από το φόβο της έλλειψης, τροφοδοτούμενοι από τις κακές αναμνήσεις των ελλείψεων και των περιορισμών στις αγορές που συνέβησαν το 2020 κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Πιθανόν, να υπάρξουν κάποιες ελλείψεις που θα προκληθούν από την απεργία στα λιμάνια, αλλά κυρίως για τα προϊόντα για τα οποία η αγορά των ΗΠΑ εξαρτάται από τις εισαγωγές, σημειώνει το CNN. Το πρώτο στοιχείο είναι οι μπανάνες.

Οι εισαγωγές αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 100% της προμήθειας των ΗΠΑ σε μπανάνες, το πιο δημοφιλές φρούτο της Αμερικής σε όγκο, και περισσότερες από τις μισές εισαγωγές μπανανών έρχονται μέσω των λιμανιών που απεργούν από νωρίς το πρωί της Τρίτης, σύμφωνα με στοιχεία από το Αμερικανικό Γραφείο Αγροτών. Περισσότερο από το ένα τέταρτο των εισαγωγών πραγματοποιείται μέσω ενός μόνο λιμανιού στο Γουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή