Αυξήθηκαν οι προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα τον Σεπτέμβριο, υποδεικνύοντας ότι η αγορά εργασίας διατηρεί την ισχύ της παρά ορισμένες ενδείξεις αδυναμίας, σύμφωνα με τα στοιχεία της ADP.

Οι εταιρείες πρόσθεσαν 143.000 θέσεις εργασίας τον προηγούμενο μήνα, υψηλότερα από τη δημοσκόπηση του Dow Jones που προέβλεπε 128.000. Τα στοιχεία του Αυγούστου αναθεωρήθηκαν προς τα πάνω και κατέγραψαν 103.000 προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα.

ManpowerGroup: Σταθερή η αγορά εργασίας παγκοσμίως -Πού γίνονται οι περισσότερες προσλήψεις

Ενώ οι προσλήψεις αυξήθηκαν, ο ρυθμός αύξησης των μισθών υποχώρησε. Το κέρδος 12 μηνών για όσους παρέμειναν στις θέσεις εργασίας τους υποχώρησε στο 4,7%, έναντι 6,6% για εκείνους που άλλαξαν θέσεις εργασίας, μειωμένος κατά 0,7% από τον Αύγουστο.

Η διάρθρωση των προσλήψεων

Η αύξηση των θέσεων εργασίας ήταν αρκετά ευρεία, με τις υπηρεσίες αναψυχής και φιλοξενίας να προηγούνται με 34.000, ακολουθούμενες από τις κατασκευές (26.000), τις υπηρεσίες εκπαίδευσης και υγείας (24.000), τις επαγγελματικές και επιχειρηματικές υπηρεσίες (20.000) και τις λοιπές υπηρεσίες (17.000).

Η αύξηση των προσλήψεων προήλθε από εταιρείες με περισσότερους από 50 υπαλλήλους

Οι υπηρεσίες πληροφόρησης ήταν η μοναδική κατηγορία που σημείωσε απώλεια, μειωμένη κατά 10.000.

Η αύξηση των προσλήψεων προήλθε από εταιρείες με περισσότερους από 50 υπαλλήλους. Οι μικρές επιχειρήσεις σημείωσαν απώλειες.

Η καταμέτρηση της ADP έρχεται δύο ημέρες πριν από την έκθεση για τις προσλήψεις του υπουργείου Εργασίας, η οποία αναμένεται να παρουσιάσει αύξηση 150.000, μετά την απογοητευτική παρουσίαση 142.000 τον Αύγουστο, εκ των οποίων τα 118.000 προήλθαν από προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα.

Ενώ η έκθεση ADP χρησιμεύει ως πρόδρομος της επίσημης καταμέτρησης, ενδέχεται να διαφέρουν τα ευρήματά τους, πολλές φορές μάλιστα να παρουσιάζουν μεγάλη απόκλιση.

Οι αξιωματούχοι της Federal Reserve παρακολουθούν στενά τις θέσεις εργασίας καθώς σκέφτονται την επόμενη κίνηση για τη νομισματική πολιτική και τα επιτόκια. Σε ομιλία του τη Δευτέρα, ο Πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, χαρακτήρισε την αγορά εργασίας ως «στερεή», ενώ σημείωσε ότι έχει «επιβραδυνθεί σαφώς» τον περασμένο χρόνο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή