Περισσότερα από δύο δισεκατομμύρια δολάρια θα επενδύσει η φαρμακευτική Johnson & Johnson (J&J) για την κατασκευή μιας νέας παραγωγικής μονάδας στο Wilson της Βόρειας Καρολίνας, που αναμένεται να ενισχύσει την εταιρεία στην παραγωγή νέων θεραπειών.

Η νέα εγκατάσταση θα επεκτείνει την παραγωγή φαρμάκων της J&J για τη θεραπεία του καρκίνου, ασθενειών που σχετίζονται με το ανοσοποιητικό σύστημα και νευρολογικών ασθενειών, δήλωσε η εταιρεία την Τρίτη.

Johnson & Johnson: Εξαγοράζει την V-Wave για 1,7 δισ. δολάρια

Η εταιρεία αναμένει να ξεκινήσει την κατασκευή της εγκατάστασης το πρώτο εξάμηνο του 2025, δήλωσε η J&J, προσθέτοντας ότι θα απασχολεί περίπου 400 άτομα πλήρους απασχόλησης όταν θα είναι πλήρως λειτουργική.

Θετικά αποτελέσματα για τη θυγατρική

Η θυγατρική Kenvue, που αποτελεί τον καταναλωτικό βραχίονα της  Johnson & Johnson ξεπέρασε τις εκτιμήσεις της Wall Street για τα κέρδη και τα έσοδα του δεύτερου τριμήνου βοηθούμενη κυρίως από τις καλύτερες του αναμενόμενου πωλήσεις στη μονάδα βασικών προϊόντων υγείας που πουλά εμπορικά σήματα όπως τα Band-Aid, Listerine και Carefree.

Οι προσδοκίες των επενδυτών από την εταιρεία καταναλωτικής υγείας, η οποία αποσχίστηκε πέρυσι απο τη Johnson & Johnson, ήταν χαμηλές λόγω της αδύναμης απορρόφησης των προϊόντων αυτοφροντίδας και υγείας του δέρματος. Ωστόσο, η βασική δραστηριότητα της υπήρξε ένα φωτεινό σημείο.

Η εταιρεία με έδρα το Νιου Τζέρσεϊ ανακοίνωσε συνολικά έσοδα δευτέρου τριμήνου ύψους 4 δισ. δολαρίων, πάνω από τις εκτιμήσεις της LSEG για 3,94 δισ. δολάρια. Η εταιρεία διατήρησε την πρόβλεψή της για τα προσαρμοσμένα κέρδη του έτους μεταξύ 1,10 και 1,20 δολαρίων ανά μετοχή, αναφερει το Reuters.

Σημειωνεται ότι η αξία της Kenvue αποτιμήθηκε στα 41 δισ. δολάρια, στην μεγαλύτερη αρχική δημόσια προσφορά στις ΗΠΑ εδώ και παρα πολυ καιρό τον περασμένο Μάϊο καθώς η εταιρεία κατάφερε να πουλήσει μετοχές αξίας 3,7 δισ. δολαρίων σε τιμή 22 δολαρίων ανά μετοχή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή