
Οι Pink Floyd συμφώνησαν να πουλήσουν τα δικαιώματα του τεράστιου μουσικού τους καταλόγου, συμπεριλαμβανομένων επιτυχιών όπως το Wish You Were Here και το Money, στη Sony Music έναντι περίπου 400 εκατ. δολαρίων, όπως μεταδίδουν οι Financial Times.
Οι όροι περιλαμβάνουν την ηχογραφημένη μουσική του συγκροτήματος, το όνομα του συγκροτήματος και το «ομοίωμα» των καλλιτεχνών, πράγμα που σημαίνει ότι η εταιρεία θα έχει τα δικαιώματα σε εμπορεύματα και spin-offs όπως ταινίες και τηλεοπτικές σειρές.
Τα «μουσικά» μαθήματα Tέιλορ Σουίφτ και Oasis στην παγκόσμια οικονομία
Τα τραγούδια έχουν δύο σύνολα πνευματικών δικαιωμάτων – ένα για τη σύνθεση του τραγουδιού και ένα για την ηχογράφηση ή το κύριο αντίγραφο. Οι Pink Floyd συμφώνησαν να πουλήσουν τα ηχογραφημένα δικαιώματά τους, αλλά όχι τη σύνθεση των τραγουδιών, σημειώνουν οι FT.
Η συμφωνία, η οποία επετεύχθη αυτή την εβδομάδα, θα σηματοδοτήσει το τέλος μιας πολυετούς διαμάχης μεταξύ των μελών του συγκροτήματος για τις λεπτομέρειες της πώλησης.
Η συμφωνία σηματοδοτεί την τελευταία σε μια σειρά εξαγορών καλλιτεχνών «κληρονομιάς» από τη Sony, η οποία επίσης έκλεισε συμφωνία για την απόκτηση μέρους των δικαιωμάτων του βρετανικού ροκ συγκροτήματος Queen φέτος έναντι περίπου 1 δισ. δολαρίων.
Οι Pink Floyd είναι ένα από τα συγκροτήματα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών, με επιτυχίες όπως το Another Brick in the Wall. Η μουσική τους ήταν ένας από τους εναπομείναντες καταλόγους μεγάλων ονομάτων που ήταν προς πώληση μετά τις συμφωνίες που έκλεισαν ο Μπομπ Ντίλαν, ο Μπρους Σπρίνγκστιν και άλλοι τα τελευταία χρόνια. Τα δικαιώματα τόσο του Ντίλαν όσο και του Σπρίνγκστιν αποκτήθηκαν επίσης από τη Sony.
Αλλά η πιθανή πληρωμή του συγκροτήματος είχε καθυστερήσει για τουλάχιστον δύο χρόνια λόγω διαφορών μεταξύ των μελών του συγκροτήματος σχετικά με τη φορολογική δομή της συμφωνίας. Μια απόπειρα πώλησης το 2022, η οποία προσέλκυσε πλειοδότες όπως η Hipgnosis, η Warner Music και η BMG, αναβλήθηκε.
Ενώ οι τιμές των μουσικών καταλόγων έχουν πέσει από τα υψηλά επίπεδα που είχαν φθάσει το 2021 και το 2022, εξακολουθεί να υπάρχει ισχυρή ζήτηση από τους επενδυτές για ιδιαίτερα περιζήτητα περιουσιακά στοιχεία όπως οι Pink Floyd. Ο γίγαντας ιδιωτικών κεφαλαίων Apollo συμφώνησε τον Ιούλιο να χρηματοδοτήσει τη Sony με έως και 700 εκατ. δολάρια για την υποστήριξη μουσικών συμφωνιών.


Latest News

Οι Big Tobacco πολιορκούν τον Τραμπ - Τι ζητούν για τους κινέζους ανταγωνιστές τους
Οι μεγάλες εταιρείες καπνού και ατμικών ειδών - Big Tobacco- θέλουν η διαδικασία έγκρισης του FDA να είναι ταχύτερη και σαφέστερη

Πόσο μπορεί να εμπιστεύεται η Γερμανία τις ΗΠΑ; - Τα αποθέματα χρυσού στη Ν. Υόρκη
Η ιδέα ότι μπορεί να μην είναι ασφαλείς θα θεωρούνταν γελοία από το 1945... μέχρι πριν από μερικές εβδομάδες

Γιατί η «συμφωνία του αιώνα» για την UBS αρχίζει να...τρίζει
Η ενσωμάτωση της Credit Suisse από την τράπεζα UBS δείχνει να πηγαίνει καλά - Όλα τα υπόλοιπα δείχνουν να αποτελούν το πρόβλημα

Οι ΗΠΑ σαμποτάρουν συστηματικά τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου
Η Ουάσιγκτον χρωστά τις εισφορές της για το 2024 και το 2025 στο διεθνή οργανισμό

Αγοράζουν... καναδικά - Στραπάτσο αμερικανικών εταιρειών μετά τους δασμούς
Το κίνημα «Αγοράστε από τον Καναδά» προκαλεί τριγμούς και μεγάλη ανησυχία στους CEO καταναλωτικών εταιρειών με έδρα τις ΗΠΑ

ΕΚΤ: Στο τραπέζι ο «πάγος» στα επιτόκια στη συνεδρίαση του Απριλίου
Μέλη του δ.σ. που ανήκουν και στα δύο στρατόπεδα, των γερακιών και των περιστεριών φαίνεται να εξετάζουν το ενδεχόμενο να διατηρήσουν αμετάβλητα τα επιτόκια, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg

Φεύγει ο επικεφαλής εμβολίων της FDA και οι μετοχές φαρμακοβιομηχανιών γίνονται... συντρίμμια
Ο Μαρκς επέβλεψε την έγκριση των εμβολίων κατά της COVID-19 ως επικεφαλής του Κέντρου Βιολογικής Αξιολόγησης και Έρευνας του FDA
![Goldman Sachs: Μέχρι το τέλος του 2025 το μεγάλο πλήγμα των δασμών Τραμπ στην ΕΕ [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/ot_TRUMP_world_stocks_2025-600x352.png)
Μέχρι το τέλος του 2025 το μεγάλο πλήγμα των δασμών Τραμπ στην ΕΕ - Η ανάλυση της Goldman Sachs [γραφήματα]
Πλέον η Goldman Sachs προβλέπει μικρή ανάπτυξη για το υπόλοιπο του 2025, με ετήσια ανάπτυξη 0,1%, 0% και 0,2% στο δεύτερο, τρίτο και τέταρτο τρίμηνο, αντίστοιχα

Συναγερμός για το οικοσύστημα από τον Εμανουέλ Μακρόν
Την ώρα που το Εφετείο καταδίκαζε τη Μαρίν Λεπέν, ο γάλλος πρόεδρος δημιουργούσε Συμβούλιο Οικολογικού Σχεδιασμού

Στο 2,3% ο πληθωρισμός στη Γερμανία - Προσδοκίες για μείωση επιτοκίων
Τα νέα δεδομένα έρχονται σε κρίσιμο σημείο για την Γερμανία, καθώς οι δασμοί του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ είναι προ των πυλών