Από τότε που μπήκε στον προεκλογικό αγώνα πριν από σχεδόν δύο χρόνια, ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει κερδίσει εκατομμύρια δολάρια πουλώντας νέα αντικείμενα με το όνομά και το πρόσωπο. Πρόσφατα, ο Τραμπ ανακοίνωσε στην πλατφόρμα του Truth Social ότι πουλάει μια Επίσημη Συλλογή ρολογιών Τραμπ.

Διαθέσιμα στο GetTrumpWatches.com, τα ρολόγια κυμαίνονται σε τιμές από $499  – $799  για αυτόματα ρολόγια έως $100.000 για ρολόγια από μασίφ χρυσό με μηχανισμό tourbillon. Όλα είναι περιορισμένης έκδοσης, με τα λιγότερο ακριβά μοντέλα “Fighter” να έρχονται σε μια σειρά από 1.000 και καθεμία από τις τρεις ακριβότερες σειρές “Victory Tourbillon” περιορίζεται σε 147 αριθμημένα κομμάτια, μια σαφή αναφορά στη θητεία του 47ου προέδρου των Ηνωμένων. Ο Τραμπ, φυσικά, είναι ιδιοκτήτης της χρυσής μονάδας Victory Tourbillon Νο. 1.

Ντόναλντ Τραμπ: Υπόσχεται να κινηθεί νομικά εναντίον της Google εάν επανεκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ

Τα Fighter φέρουν την υπογραφή του Τραμπ σε χρυσό στο καντράν και τα Victory το διαθέτουν στο πίσω μέρος, σε έναν χρυσό δίσκο που μπορεί να αφαιρεθεί για να φανεί μια θήκη από ζαφείρι, μέσω της οποίας μπορεί κανείς να θαυμάσει την εσωτερική λειτουργία του ρολογιού. Τραμπ

Είναι $100.000 πολλά για το ρολόι Τραμπ;

Προφανώς, το κύριο επιχείρημα για μια τόσο υψηλή τιμή είναι ότι είναι περιορισμένης έκδοσης αναμνηστικά του Τραμπ και ορισμένοι θαυμαστές του μπορεί να πληρώσουν. Μοιάζει με κάτι που μπορεί να φορέσει ο ίδιος ο Τραμπ και ο Τραμπ έχει στην πραγματικότητα μερικά ωραία ρολόγια από Patek Philippe, Rolex και Vacheron Constantin.

«Κάθε ρολόι θα είναι αριθμημένο και θα έχει ένα εξατομικευμένο μήνυμα, ευγενική προσφορά του Προέδρου Τραμπ», υπόσχεται ο ιστότοπος. Επιπλέον: “Δεχόμαστε επίσης το Bitcoin ως πληρωμή!”

Χωρίς την υπογραφή Τραμπ, το Victory υποστηρίζει μια τόσο υψηλή τιμή εν μέρει επειδή η θήκη και το βραχιόλι είναι κατασκευασμένα σχεδόν εξ ολοκλήρου από χρυσό 18 καρατίων (ροζ ή κίτρινο) και διαθέτουν 122 μικρά διαμάντια στη στεφάνη. Όμως, κυκλοφορούν και άλλα ολόχρυσα ρολόγια. Υπάρχει το Rolex Day σε μασίφ χρυσό με διαμάντια για περίπου $60.000, και αυτό είναι από την νούμερο ένα ωρολογοποιία στον κόσμο.

Το άλλο επιχείρημα για την αλμυρή τιμή είναι ο μηχανισμός tourbillon. Το tourbillon είναι ένα περιστρεφόμενο κλουβί που περιστρέφει σταθερά ένα βασικό μέρος της κίνησης του ρολογιού (τον τροχό ισορροπίας, το ελατήριο διαφυγής και το ελατήριο ισορροπίας) έτσι ώστε η βαρύτητα να μην επηρεάζει τη μέτρηση του χρόνου. Η συσκευή εφευρέθηκε το 1801 από τον Αβραάμ Λουί Μπρεγκέ, ο οποίος πούλησε ρολόγια στον Ναπολέοντα και τη Μαρία Αντουανέτα. Είναι περίπλοκο και δύσκολο να παραχθεί, επομένως τα ρολόγια που το περιέχουν τείνουν να είναι ακριβά.

Αλλά μια κλασσική ελβετική μάρκα όπως η Frederique Constant, η οποία κατασκευάζει τις κινήσεις της η ίδια, πουλάει ρολόι tourbillon για περίπου 15.000 δολάρια.

Τα ρολόγια Tραμπ, τα οποία πωλούνται από μια εταιρεία με την επωνυμία Best Watches On Earth που αδειοότησε το όνομα Trump, φαίνεται να είναι ελβετικές κινήσεις και θήκες που διατίθενται εμπορικά. Αυτό είναι αρκετά συνηθισμένο, αλλά τα ρολόγια που κατασκευάζονται με αυτόν τον τρόπο συνήθως δεν φτάνουν τέτοιες τιμές.

Ο ιστότοπος TheGetTrumpWatches.com προειδοποιεί ότι «οι εικόνες που εμφανίζονται είναι μόνο για λόγους απεικόνισης και ενδέχεται να μην αποτελούν ακριβή αναπαράσταση του προϊόντος», επομένως δεν γνωρίζουμε πραγματικά αν τα ρολόγια θα φαίνονται πολυτελή ή θα είναι καλοφτιαγμένα. Μια πολύ καλή έκδοση αυτού του συνδυασμού, ένα λευκό χρυσό ρολόι tourbillon με (μεγαλύτερα) διαμάντια στο καντράν, κατασκευασμένο από την κορυφαία μάρκα Audemars Piguet, στοιχίζει $240.000. Τραμπ

Αλλά για αυτή την τιμή θα μπορούσατε να αγοράσετε κάποια άλλα εξαιρετικά περιζήτητα ρολόγια:

Rolex Platinum Cosmograph Daytona

Αυτό το βαρύ ρολόι από συμπαγή πλατίνα είναι σε μια από τις πιο περιζήτητες σειρές της Rolex με εντυπωσιακό καντράν σε μπλε του πάγου και καφέ στεφάνι από κεραμικό υλικό.

Vacheron Constantin Overseas Chronograph

Αυτό το ροζ χρυσό Overseas με πράσινο καντράν ήταν μέρος μιας νέας σειράς που κυκλοφόρησε νωρίτερα φέτος. Το ροζ και το πράσινο ως συνδυασμός ήταν η πιο hot τάση του 2024.

Patek Philippe Rose Gold Nautilus

Δεν είναι εύκολο να βρεθεί ένα ρολόι όπως αυτό από έναν εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο της Patek, αλλά η κατοχή οποιουδήποτε Nautilus είναι λόγος κομπορρημοσύνης.

Audemars Piguet Royal Oak Selfwinding Chronograph

Αυτό το ρολόι από συμπαγή χρυσό είναι οπωσδήποτε εντυπωσιακό και θα τραβήξει την προσοχή οπουδήποτε.

Βέβαια όλα αυτά είναι επίσης επώνυμα, βέβαια με το όνομα εταιρείας πολυτελείας, όχι αυτό πολιτικού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή