Άτομα και οικογένειες εξαιρετικά υψηλής καθαρής αξίας προσπαθούν να βρουν τρόπους να διασφαλίσουν τις περιουσίες τους αλλά και τον τρόπο ζωής τους σε ένα όλο και πιο ευμετάβλητο κόσμο.

Ο Αρμάν Αρτό ίδρυσε την Arton Capital το 2006, για να συμβουλεύει κυβερνήσεις για το πώς να προσελκύσουν πλούσιους κοσμοπολίτες μέσω προγραμμάτων διαμονής έναντι επενδύσεων, αλλά και για να συμβουλεύει οικογένειες εξαιρετικά υψηλής καθαρής αξίας σχετικά με πώς να αποκτήσουν άδεια διαμονής σε άλλες χώρες. Ο Αρτό μίλησε στο Business Insider για τις 5 χώρες που προτείνει για Golden Visa.

Χρυσή Βίζα: Πότε το ελάχιστο ποσό επένδυσης παραμένει στις 250.000 ευρώ – Τι συμβαίνει με την Εύβοια

Οι πελάτες του εδρεύουν σε όλο τον κόσμο. Μερικοί έχουν ανάγκες μετεγκατάστασης επειδή βρίσκονται σε μια χώρα όπου κινδυνεύουν ζωές, ενώ για άλλους, είναι περισσότερο μια απόφαση για τον τρόπο ζωής. Θέλουν κινητικότητα για πρόσβαση σε περισσότερες χώρες παγκοσμίως.

Το κυνήγι για Χρυσή Βίζα

Πριν από σχεδόν 20 χρόνια, άνθρωποι που ζούσαν στην Ανατολή ήθελαν να μετακινηθούν δυτικά. Όμως τα τελευταία χρόνια η μετανάστευση γίνεται προς όλες τις κατευθύνσεις.

Κατά την πανδημίας πολλοί Αμερικανοί δεν μπόρεσαν να εισέλθουν στην Ευρώπη, επομένως αναζητούν πλέον προγράμματα διαμονής εκεί. Μετά τις φετινές εκλογές στη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, βλέπουμε επίσης φυγή εκατομμυριούχων από αυτές τις χώρες .

Ακολουθούν οι πέντε κορυφαίες χώρες στις οποίες ενδιαφέρονται να μετακομίσουν οι πελάτες του Αρτό, οι οποίοι θέλουν να μετεγκατασταθούν μέσω επενδύσεων: Μύκονος

Ελλάδα

Πρόσφατα, ο Αρτό βλέπει περισσότερους ανθρώπους να επενδύουν στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα της Ελλάδας προέβλεπε ελάχιστη επένδυση 250.000 ευρώ σε ακίνητα, αλλά πρόσφατα, η κυβέρνηση αύξησε την τιμή στα 400.000 ευρώ.

Υπάρχει αύξηση αιτήσεων για βίζα στην Ελλάδα, επειδή όλοι έκαναν αιτήσεις πριν την αύξηση τιμών. Όμως, δεν αναμένεται να επιβραδυνθεί η ζήτηση. Η ευκαιρία για εύκολη πρόσβαση σε ιστορικές πόλεις, παραλίες και τον πολιτισμό της Ελλάδας δεν θα χάσει ποτέ την ελκυστικότητά της, ανεξάρτητα από το τίμημα.

Η Ελλάδα είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός, επομένως οι πελάτες αγοράζουν ακίνητα που μπορούν να νοικιάσουν για εισόδημα.

Η χρυσή βίζα στην Ελλάδα δεν παρέχει αυτόματα δικαίωμα εργασίας. Αντί να απασχολούνται από άλλους, οι επενδυτές μπορούν να ιδρύσουν και να κατέχουν μια επιχείρηση στη χώρα. Αυτό μπορεί να ωφελήσει τους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι μπορούν να αναζητήσουν εργασία σε αυτές τις εταιρείες.

Υπάρχει ένα ευέλικτο μονοπάτι μακροχρόνιας διαμονής που προσφέρει πρόσβαση στον χώρο Σένγκεν.

Για να αποκτήσετε την υπηκοότητα στην Ελλάδα, πρέπει να έχετε διαμείνει στη χώρα για επτά χρόνια και να έχετε περάσει τεστ ελληνικής γλώσσας και πολιτιστικών γνώσεων.

Ουγγαρία

Το 2013, η Ουγγαρία ξεκίνησε πρόγραμμα χορήγησης υπηκοότητας με αντάλλαγμα την επένδυση σε κρατικά ομόλογα.

Αποφάσισαν να το ξανανοίξουν φέτος με επιπλέον έμφαση στις επενδύσεις σε ακίνητα. Συνοδεύεται από κάρτα διαμονής που μπορεί να ανανεωθεί μετά από 10 χρόνια.

Η Ουγγαρία προσφέρει έναν ευρωπαϊκό τρόπο ζωής, είναι ασφαλής και προσφέρει τεράστιες ευκαιρίες για επενδύσεις σε ακίνητα.

Σε αντίθεση με χώρες που θέλουν να καταργήσουν ή να ανακατευθύνουν τα κεφάλαια μακριά από τον τομέα των ακινήτων, η Ουγγαρία ενθαρρύνει τους ανθρώπους να επενδύσουν σε ακίνητα.

Η ιδιοκτησία στην Ουγγαρία είναι σχετικά φθηνή, δημιουργώντας ευκαιρίες για επενδυτές. Η Ουγγαρία έχει επίσης ένα σταθερό πολιτικό οικοσύστημα.

Υπάρχει μια επιλογή να υποβάλετε αίτηση για διαβατήριο στην Ουγγαρία, αλλά θα πρέπει να διαμένετε στην Ουγγαρία για οκτώ συναπτά έτη και να περάσετε ένα τεστ στΟυγγρικά τοπική γλώσσα.

Ιταλία

Το πρόγραμμα της Ιταλίας απαιτεί επενδύσεις απευθείας στην οικονομία, όπως το χρηματιστήριο, αντί για ακίνητα. Δεν ήταν τόσο δημοφιλές επειδή δεν έχει επιλογή ακινήτων.

Ωστόσο, μετά το Brexit, η Ιταλία έχει γίνει πιο δημοφιλής προορισμός μεταξύ των υπερπλούσιων στην Ευρώπη. Αυτό οφείλεται στο εκπληκτικό φορολογικό πακέτο για όποιον αποφασίσει να γίνει μόνιμος κάτοικος στην Ιταλία.

Μέχρι τον Αύγουστο του 2024, το ξένο εισόδημα, με ορισμένες εξαιρέσεις, φορολογούνταν με ενιαίο συντελεστή 100.000 ευρώ ετησίως για 15 χρόνια για τους αιτούντες που έγιναν φορολογούμενοι κάτοικοι Ιταλίας.

Αυτό έχει πλέον διπλασιαστεί σε 200.000 ευρώ ετησίως για το εξωχώριο εισόδημα.

Τα ΗΑΕ

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν εξελιχθεί γρήγορα σε μια χώρα που προσελκύει πλούσιους και επενδυτές.

Οι επιλογές για την απόκτηση χρυσής βίζας στα ΗΑΕ περιλαμβάνουν την επένδυση τουλάχιστον 2 εκατομμυρίων ντίραμ σε τράπεζα, επενδυτικό ταμείο ή ακίνητο. Ωστόσο, η κυβέρνηση μπορεί επίσης να προτείνει αιτούντες για χρυσή βίζα.

Οι βίζες ισχύουν συνήθως για 10 χρόνια προτού χρειαστεί να ανανεωθούν και τα ΗΑΕ απονέμουν υπηκοότητα σε μερικούς από τους μεγαλύτερους επενδυτές τους.

Το Citizenship-by-Investment στα ΗΑΕ δεν είναι ένα επίσημο πρόγραμμα στο οποίο μπορούν όλοι να υποβάλουν αίτηση . Σύμφωνα με τον Αρτό έχουν χορηγηθεί λιγότερα από εκατό διαβατήρια.

Οι ξένοι συνήθως περιορίζονται στην αγορά ακινήτων σε καθορισμένες περιοχές γνωστές ως περιοχές freehold. Αλλά με διαβατήριο ΗΑΕ, αυτοί οι περιορισμοί δεν ισχύουν πλέον.

Τα νησιά της Καραϊβικής

Μεταξύ των νησιών της Καραϊβικής, η Αντίγκουα και Μπαρμπούντα προσέλκυσε τους περισσότερους πελάτες του Αρτό φέτος.

Οι πελάτες εξαιρετικά υψηλής αξίας θέλουν κάτι λιγότερο δημοφιλές πρόγραμμα από αυτό που έχουν όλοι, και αυτό είναι αυτό που τους προσελκύει εκεί.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή