Με αποκλειστική χορηγία της Motor Oil και σε συνεργασία με την Ομάδα Αιγαίου πραγματοποιείται η ολική ανακατασκευή του σπιτιού της κυρίας Ρηνιώς στην ακριτική Κίναρο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Όμιλος Motor Oil με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης ταξιδεύει μέχρι τα Δωδεκάνησα, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη διαχρονική φροντίδα και προσφορά του εκεί που υπάρχει ανάγκη. Και στην συγκεκριμένη περίπτωση η ανάγκη εντοπίζεται στην ακριτική Κίναρο. Ένα νησί στο βόρειο τμήμα των Δωδεκανήσων, με έκταση 4.577 στρέμματα, με μία και μοναδική κάτοικο. Την κυρία Ειρήνη Κατσοτούρχη ή αλλιώς κυρά Ρηνιώ.

Η κυρία Ρηνιώ

Το έργο

Αξίζει να σημειωθεί πως η εταιρεία ανέλαβε όλα τα έξοδα, για την πλήρη ανακατασκευή του σπιτιού της κυρίας Ειρήνης Κατσοτούρχη. Πρόκειται για το καταφύγιο της μοναδικής κατοίκου του νησιού, η οποία παραμένει στον τόπο της, δίνοντας καθημερινά τον αγώνα της απέναντι στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα ακριτικά νησιά.

Motor Oil: Εκπαιδευτική δράση για μαθητές με επίκεντρο την κυκλική οικονομία

Το έργο ξεκίνησε την Άνοιξη του 2024 και ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Σκοπός του έργου είναι τον προσεχή χειμώνα το σπίτι της κυρίας Ρηνιώς να είναι θωρακισμένο απέναντι στις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο νησί, μέσα από τις τεχνικές επεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν, όπως χτισίματα, στεγανοποιήσεις, νέα κουφώματα, καινούργιες ηλεκτρικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις, αλλά και ανανεωμένο οικιακό εξοπλισμό. Πρόκειται για την πιο άρτια ολιστική ανακαίνιση που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα στο σπίτι της ακρίτισσας της Κινάρου.

Σύμφωνα πάντα με τη σχετική ανακοίνωση, η εν λόγω ενέργεια αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ομάδας Αιγαίου, η οποία υλοποιείται με την πλήρη χρηματοδότηση της Motor Oil. Μια ομάδα που στοχεύει στην βελτίωση και την υποστήριξη των μικρών και ακριτικών νησιών του Αρχιπελάγους, μέσα από την παροχή ιατρικών υπηρεσιών, την αναβάθμιση των υποδομών, αλλά τη διεξαγωγή πολιτιστικών δραστηριοτήτων

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις