Κλείδωσε και η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για το deal με τη Masdar που αφορά στην πώληση της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ.

Η μεγαλύτερη επιχειρηματική συμφωνία για τα ελληνικά δεδομένα ύψους 3,2 δισ. ευρώ παίρνει την τελική ευθεία ώστε να κλείσουν και οι τελευταίες λεπτομέρειες.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ιστορικό deal 3,2 δισ. με Masdar – Η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή στους Άραβες ηγέτες των ΑΠΕ

Η έκτακτη γενική συνέλευση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ανακοίνωσε στο Χρηματιστήριο Αθηνών την πρόσκληση για τη διενέργεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Οι μέτοχοι καλούνται να λάβουν απόφαση για:

1.       Την πώληση και μεταβίβαση προς την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Masdar Hellas Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία» (η «Αγοράστρια») του συνόλου των μετοχών εκδόσεως της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Ανώνυμη Βιομηχανική Εμπορική Τεχνική Εταιρεία» που κατέχει η Εταιρεία και

2.       Τη σύναψη της σχετικής από 20 Ιουνίου 2024 σύμβασης αγοραπωλησίας μετοχών και δεσμεύσεων (Share Purchase and Covenants Agreement – η «Σύμβαση») μεταξύ της Εταιρείας, της Αγοράστριας και της εταιρείας “MASDAR TRIDENT HOLDING RSC LIMITED” (ως εγγυήτριας υπέρ της Εταιρείας) και των λοιπών συμφωνιών που περιλαμβάνονται στη Σύμβαση.

Η ισχύς της Σύμβασης και οι σχετικές συναλλαγές τελούν υπό την αίρεση της λήψης των απαιτούμενων εγκρίσεων και των λοιπών αιρέσεων που περιλαμβάνονται στη σύμβαση.

Το roadmap για το κλείσιμο της συναλλαγής

Όπως προκύπτει από πρόσφατες ανακοινώσεις της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης και την καταβολή του τιμήματος των 864 εκατ. ευρώ στην εταιρεία προχωρούν σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα που προέβλεπαν κλείσιμο της συναλλαγής σε ένα διάστημα 4-6 μηνών από την ημερομηνία ανακοίνωσης της συμφωνίας.

Πιο συγκεκριμένα, στο κομμάτι των αναβλητικών αιρέσεων, σύμφωνα με τα επίσημα αρχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η σχετική απόφαση αναμένεται περί τις 21 Οκτωβρίου. Επίσης έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για τη λήψη των απαραίτητων συναινέσεων από τρίτους, καθώς και για την ολοκλήρωση της πώλησης των μη-βασικών περιουσιακών στοιχείων (Non-core assets) από την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και αναμένεται και αυτές να έχουν ολοκληρωθεί κατά το ίδιο διάστημα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Cenergy Holdings: Πράσινο φως από την ΕΓΣ για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έως 200 εκατ. – Το εργοστάσιο στις ΗΠΑ
Επιχειρήσεις |

Cenergy Holdings: Πράσινο φως από τους μετόχους για ΑΜΚ έως 200 εκατ. - Το εργοστάσιο στις ΗΠΑ

Εξουσιοδότηση στο Διοικητικό Συμβούλιο από την έκτακτη γενική συνέλευση για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, η οποία θα μπορεί να ασκηθεί μόνο μία φορά εντός περιόδου πέντε ετών.

Motor Oil: Με αποκλειστική χορηγία της η ολική ανακατασκευή του σπιτιού της κυρίας Ρηνιώς στην ακριτική Κίναρο
Επιχειρήσεις |

Με αποκλειστική χορηγία Motor Oil η ανακατασκευή του σπιτιού της κυρίας Ρηνιώς στην Κίναρο

Το έργο ξεκίνησε την Άνοιξη του 2024 και ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Σκοπός του έργου είναι τον προσεχή χειμώνα το σπίτι της κυρίας Ρηνιώς να είναι θωρακισμένο απέναντι στις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο νησί.