«Θέλουμε ένα Επιμελητήριο, το οποίο θα προσθέτει αξία στα μέλη του, με χρήσιμες και προσιτές υπηρεσίες», τόνισε κατά την προεκλογική ομιλία του συνδυασμού «Άλμα Μπροστά» για την προεδρία του ΕΒΕΑ στο Ζάππειο Μέγαρο, ο Γιάννης Μπρατάκος.

Στην ομιλία του, στην οποία ανέλυσε το όραμά του για το μέλλον του ΕΒΕΑ, έδωσαν το παρόν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και πολλοί υπουργοί της κυβέρνησης, καθώς και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Γ. Μπρατάκος: Παρουσίασε το ψηφοδέλτιο για την υποψηφιότητα στο ΕΒΕΑ

Ο κ. Μπρατάκος σημείωσε πως σχεδιάζεται μια νέα γενιά δράσεων που απαντούν στις σημερινές, αλλά και στις αυριανές ανάγκες της επιχείρησης:

  • Ένας ειδικά σχεδιασμένο μηχανισμό ενημέρωσης των μελών του ΕΒΕΑ για τις δυνατότητες χρηματοδότησης, μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
  • Νέα προγράμματα στήριξης της εξωστρέφειας.
  • Υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης σε θέματα εύρεσης και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού.
  • Ειδικά προγράμματα ενημέρωσης και εκπαίδευσης για την Τεχνητή Νοημοσύνη, αλλά και για θέματα κυβερνοασφάλειας και διαχείρισης ψηφιακών κινδύνων.

Συνεχίζοντας ανέφερε πως θέλει να δει αποτελεσματικότερη αξιοποίηση του ρόλου του θεσμικού συμβουλίου και συνομιλητή της Πολιτείας, με αποτελεσματικές διεκδικήσεις και παρεμβάσεις, αλλά – κυρίως – με διάθεση για συνεργασία, για συναίνεση και συνένωση δυνάμεων, όπως υπογράμμισε ο κ. Μπρατάκος.

Μπρατάκος

Ο Γιάννης Μπρατάκος με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Μπρατάκος: Ανάπτυξη με κινητήριο δύναμη την υγιή, εξωστρεφή επιχειρηματικότητα

Αναφερόμενος στο τι είναι αυτό που θέλει από το ΕΒΕΑ έκανε λόγο για ένα Επιμελητήριο:

  • Που εκφράζει με θάρρος τις θέσεις της αγοράς.
  • Που πρωτοπορεί στις εξελίξεις.
  • Που στηρίζει με συνέπεια και επιμονή τις μεταρρυθμίσεις, για την οικονομική και κοινωνική πρόοδο του τόπου.
  • Είναι το ΕΒΕΑ που τόλμησε από νωρίς να πάρει θέση σε μεγάλα και δύσκολα ζητήματα, όπως το ασφαλιστικό και η ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.
  • Είναι το ΕΒΕΑ που αγκάλιασε και στήριξε τη νεοφυή επιχειρηματικότητα, στην πιο σκοτεινή περίοδο της κρίσης.
  • Είναι το ΕΒΕΑ που δεν έπαψε να ανοίγει δρόμους εξωστρέφειας για τις ελληνικές επιχειρήσεις.
  • Είναι το ΕΒΕΑ που δεν έπαψε να υπηρετεί ένα σύγχρονο  όραμα για την ανάπτυξη της χώρας. Μια ανάπτυξη που στηρίζεται στην παραγωγή ανταγωνιστικών προϊόντων και υπηρεσιών, στην καινοτομία, στην τεχνολογική πρόοδο, στην αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας. Μια ανάπτυξη που σέβεται το περιβάλλον και στηρίζει την κοινωνία. Που δημιουργεί ευκαιρίες και όρους ευημερίας για τους πολλούς.

Αυτού του είδους η ανάπτυξη δεν μπορεί παρά να έχει ως κινητήριο δύναμη την υγιή, εξωστρεφή επιχειρηματικότητα, σημείωσε ο κ. Μπρατάκος και πρόσθεσε: «Τις επιχειρήσεις που για χρόνια πάλεψαν και μάτωσαν, αλλά κατάφεραν να σταθούν στα πόδια τους και να προχωρήσουν μπροστά. Τις επιχειρήσεις που γεννήθηκαν μέσα σε κρίσεις και έμαθαν να μετατρέπουν τις δυσκολίες σε νέες ευκαιρίες. Τις επιχειρήσεις που στήριξαν και στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια τα δημόσια έσοδα, την απασχόληση, την κοινωνία Τις επιχειρήσεις που κυοφορούνται μέσα σε θερμοκοιτίδες, σε ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια. Κι έχουν τη δύναμη να μετατρέψουν τα επιστημονικά επιτεύγματα σε καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες. Δίπλα σε αυτές τις επιχειρήσεις ήταν και παραμένει πάντα το ΕΒΕΑ».

Κάλεσμα συνεργασίας

«Στην προσπάθεια για ένα βιώσιμο, γόνιμο επιχειρηματικό περιβάλλον, δεν υπάρχουν για εμάς αντίπαλοι. Δεν μας ταιριάζουν οι ανούσιες αντιπαραθέσεις. Δεν μας ταιριάζει η γκρίνια και η ισοπέδωση.  Εμείς βλέπουμε μπροστά μας μόνο συμμάχους», είπε και τόνισε πως βλέπει μπροστά του ευκαιρίες για διάλογο, για γόνιμες συμπράξεις και συνεργασία με όλους. «Θέλουμε κάθε μέρα που περνά κάτι να προχωρά, κάτι να αλλάζει προς το καλύτερο», είπε.

Το υπουργικό συμβούλιο στην ομιλία του Γιάννη Μπρατάκου

«Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε, να προτείνουμε λύσεις, να στηρίξουμε θετικές μεταρρυθμίσεις. Να συμβάλουμε εποικοδομητικά, για να βελτιωθεί περαιτέρω η εθνική στρατηγική Να μπορέσουμε να προχωρήσουμε πλέον με άλματα, σε μια σειρά από κρίσιμους τομείς. Για να αποτυπωθεί ταχύτερα η πράσινη μετάβαση σε φθηνότερη, καθαρή ενέργεια για τις επιχειρήσεις. Για να επιταχύνουμε την ψηφιοποίηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ιδιαίτερα όσον αφορά την υιοθέτηση εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης. Για να αναβαθμίσουμε τα δίκτυα και την εγχώρια αγορά τηλεπικοινωνιών, ώστε να έχουμε καλύτερες υπηρεσίες σε ανταγωνιστικές τιμές.  Για να μειώσουμε ακόμη πιο δραστικά τη γραφειοκρατία και τον ρυθμιστικό φόρτο για τις επιχειρήσεις, σε όλα τα στάδια της λειτουργίας τους. Για να επιταχύνουμε την αναβάθμιση των υποδομών και την ολοκλήρωση του χωροταξικού σχεδιασμού.  Για να προχωρήσουν ταχύτερα οι μεταρρυθμίσεις στη δικαιοσύνη, στη δημόσια διοίκηση την υγεία, στην εκπαίδευση».

«Είμαστε έτοιμοι να βρούμε λύσεις»

Ο Γιάννης Μπρατάκος τόνισε πως τόσο ο ίδιος όσο και η παράταξη «Άλμα μπροστά» είναι έτοιμοι να συνεργαστούμε και να βρούν λύσεις, για να βελτιωθεί το χρηματοδοτικό περιβάλλον στη χώρα:

  • με περισσότερα και πιο προσιτά εργαλεία δανειοδότησης,
  • με ανταγωνιστικές υπηρεσίες και χρεώσεις.

«Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε, για να μπορέσουμε να ενδυναμώσουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του τόπου» πρόσθεσε.

«Με νέα κίνητρα, στοχευμένες πολιτικές και μηχανισμούς στήριξης. Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε τα άλματα, που χρειάζονται, για να επιταχυνθούν οι επενδύσεις στη μεταποίηση και τη βιομηχανία. Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε τα άλματα που χρειάζονται, για να αναβαθμίσουμε τις δεξιότητες των εργαζομένων. Και να συνδέσουμε καλύτερα την προσφορά με τη ζήτηση στην αγορά εργασίας.  Είμαστε έτοιμοι, παράλληλα, να συμμετέχουμε ενεργά στον διάλογο για το μέλλον της ευρωπαϊκής οικονομίας. Μιας οικονομίας που γνωρίζουμε ότι πάσχει, σε πολλά επίπεδα».

«Με αυτές τις αρχές και με αυτό το όραμα, διεκδικώ την προεδρία του ΕΒΕΑ. Με μια ομάδα, που φέρνει κοντά ανθρώπους από όλους τους κλάδους του επιχειρείν. Φέρνει κοντά εκπροσώπους μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων», σημείωσε εμφατικά ο Γιάννης Μπρατάκος και συνέχισε: «Φέρνει κοντά παλιούς και νέους φίλους, συνεργάτες και συνοδοιπόρους. Ανθρώπους με πολυετή δραστηριότητα και πολύτιμη εμπειρία στο ΕΒΕΑ και στα επιμελητηριακά πράγματα. Αλλά και νέους υποψηφίους, με ενθουσιασμό, με καινούριες ιδέες και διάθεση για δουλειά».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Cenergy Holdings: Πράσινο φως από την ΕΓΣ για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έως 200 εκατ. – Το εργοστάσιο στις ΗΠΑ
Επιχειρήσεις |

Cenergy Holdings: Πράσινο φως από τους μετόχους για ΑΜΚ έως 200 εκατ. - Το εργοστάσιο στις ΗΠΑ

Εξουσιοδότηση στο Διοικητικό Συμβούλιο από την έκτακτη γενική συνέλευση για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, η οποία θα μπορεί να ασκηθεί μόνο μία φορά εντός περιόδου πέντε ετών.

Motor Oil: Με αποκλειστική χορηγία της η ολική ανακατασκευή του σπιτιού της κυρίας Ρηνιώς στην ακριτική Κίναρο
Επιχειρήσεις |

Με αποκλειστική χορηγία Motor Oil η ανακατασκευή του σπιτιού της κυρίας Ρηνιώς στην Κίναρο

Το έργο ξεκίνησε την Άνοιξη του 2024 και ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Σκοπός του έργου είναι τον προσεχή χειμώνα το σπίτι της κυρίας Ρηνιώς να είναι θωρακισμένο απέναντι στις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο νησί.