Ολοκληρώθηκε η πώληση της θυγατρικής της ΣΙΔΜΑ, Sidma Romania, με τη μεταβίβαση των μετοχών, και τη λήψη των σχετικών εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές.

Η ΣΙΔΜΑ αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι μέρος του τιμήματος χρησιμοποιήθηκε για την αποπληρωμή του υφιστάμενου δανεισμού της θυγατρικής.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάιο, η εταιρεία συνήψε σύμβαση αγοραπωλησίας του συνόλου των μετοχών της θυγατρικής της  «Sidma Romania S.R.L», εταιρείας συσταθείσας σύμφωνα με το ρουμανικό δίκαιο («Sidma Romania») με την εταιρεία με την επωνυμία «AGIR HADDECILIK A.S.» έναντι τιμήματος αγοράς 9 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η ΣΙΔΜΑ κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του εξαμήνου, επεσήμανε ότι η πώληση της SIDMA Romania αναμένεται να έχει θετικές επιπτώσεις στα οικονομικά μεγέθη του Ομίλου, τόσο σε επίπεδο αποτελεσμάτων όσο και σε επίπεδο ισολογισμού.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Εταιρείας το πρώτο εξάμηνο του έτους ανήλθε στα ευρώ 92,4 εκ., ενώ μαζί με τις πωλήσεις αντιπροσωπείας διαμορφώθηκε στα ευρώ 112,1 εκ., και στις δύο περιπτώσεις 10,5% χαμηλότερα σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023 λόγω ισόποσης μείωσης των τιμών των προϊόντων που εμπορεύεται ο Όμιλος.

Παρά τη μείωση της αξίας των πωλήσεων, το μεικτό κέρδος βελτιώθηκε κατά 11,3%, φθάνοντας στις ευρώ 7.106 χιλ. έναντι ευρώ 6.382 χιλ. το α΄ εξάμηνο του 2023, λόγω της αύξησης του μεικτού περιθωρίου κατά 24,4% (από 6,2% σε 7,7%).

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΙΔΜΑ

Η εταιρεία με την επωνυμία «ΣΙΔΗΡΕΜΠΟΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΙΔΜΑ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (εφεξής η «Εταιρεία») ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, σύμφωνα με το άρθρο 17 του Κανονισμού (ΕΕ) 596/2014 και το άρθρο 4.1.3.6 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ότι σε συνέχεια της από 30.05.2024 ανακοίνωσης σχετικά με την πώληση της θυγατρικής της εταιρείας με την επωνυμία «Sidma Romania S.R.L» και τη λήψη από τις αρμόδιες αρχές των απαραίτητων εγκρίσεων, την 30.09.2024 ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση των μετοχών. Μέρος του τιμήματος χρησιμοποιήθηκε για την αποπληρωμή του υφιστάμενου δανεισμού της θυγατρικής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις