Μέχρι πρότινος ο θρύλος της χιπ-χοπ Snoop Dogg, κατά κόσμον Calvin Cordozar Broadus Jr ήταν ο φόβος για τους γονείς που έβλεπαν στο πρόσωπο του ότι απεύχονταν για τα δικά τους παιδιά. Αλλά εκείνες οι εποχές αποτελούν παρελθόν.

Διασχίζοντας τους δρόμους του Παρισιού, με την ολυμπιακή φλόγα, ο Snoop Dogg ήταν σίγουρα ο πρώτος λαμπαδηδρόμος που του ζήτησε θαυμαστής να χορέψει, και μάλιστα το Crip Walk, που έγινε διάσημο στο βίντεό του «Drop It Like It’s Hot». Ο 52χρονος θρύλος της ραπ ευχαρίστως το έκανε, προς μεγάλη χαρά του πλήθους.

Συλλέκτης NFT πλήρωσε 450.000 δολάρια για να γίνει εικονικός γείτονας του Snoop Dogg

Τέτοια περιστατικά είναι ο λόγος που άνθρωποι κάθε ηλικίας, φύλου και φυλής θεωρούν τον Snoop, σαν έναν παλιό φίλο. «Δεν είμαι απόμακρος», είπε στο Forbes καθώς άραζε στο 2.300 τετραγωνικών μέτρων ιδιωτικό καζίνο – χώρο εργασίας στο Inglewood της Καλιφόρνια, το The Compound. «Είμαι, ας πούμε, προσεγγίσιμος».

Αυτή η αναγνώριση, σε συνδυασμό με την αδιαμφισβήτητη ψιλόλιγνη φιγούρα και τα μακριά πλεγμένα μαλλιά του, τον δυσκολεύουν να βγει δημόσια χωρίς να γίνει αντικείμενο προσοχής. Άρα ξοδεύει πολύ χρόνο στο The Compound, το οποίο διαθέτει στούντιο ηχογράφησης, «ουφάδικο» και γήπεδο μπάσκετ. Κρατώντας ένα φρέσκο «μπάφο» και ένα τεράστιο τασάκι, προσπαθεί να εξηγήσει γιατί φαινομενικά όλοι τον γουστάρουν αυτές τις μέρες. Snoop Dogg

Snoop Dogg: Ο αυθεντικός

«Απλώς πιστεύω ότι όταν είσαι σωστός και αυθεντικός, τελικά ο κόσμος θα το πιάσει», λέει. «Αυτό που δεν έκανα ήταν να προσπαθήσω να ακολουθήσω τις μόδες ή τις τάσεις. Απλώς έμεινα ο ίδιος σε όλη τη διαδρομή».

Η αντίληψη του κοινού για τον Snoop έχει σίγουρα αλλάξει πολύ από τα πρώτα του χρόνια που μπαινόβγαινε στη φυλακή και την εμφάνισή του ως πρωτοπόρου της ραπ της Δυτικής Ακτής, με το Doggystyle του 1993. Ενώ τα συναισθήματα γύρω από το hip-hop και την κάνναβη έχουν αλλάξει από τότε, ο Snoop έχει επίσης δουλέψει σκληρά ενώ παραμένει πιστός σε αυτό που είναι. Είτε βγάζει δίσκους, είτε εμφανίζεται σε ταινίες, είτε κάνει παραγωγή κινουμένων σχεδίων για παιδιά, ο Snoop έχει μετατραπεί από φόβητρο για γονείς σε μια φιγούρα φιλική προς την οικογένεια.

Μετά τη δουλειά του για το NBC στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Snoop έγινε ακόμη πιο δημοφιλής και περιζήτητος. Αυτό το φθινόπωρο, θα κάνει το ντεμπούτο του ως ο νεότερος προπονητής στο The Voice και τον Δεκέμβριο, θα κυκλοφορήσει το Missionary, ένα άλμπουμ που παράγεται από τον επί χρόνια μέντορά του Dr. Dre.

«Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο είναι ότι η παρέα μαζί του είναι πολύ ευχάριστη», λέει ο 59χρονος Dr. Dre, ο οποίος ίδρυσε την Death Row Records το 1991 και τον κατασκευαστή ακουστικών Beats Electronics 15 χρόνια αργότερα. «Δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξουμε αυτό που είμαστε. «Αλλά», προσθέτει, «το γεγονός ότι η κάνναβη είναι νόμιμη τώρα – αυτό σίγουρα βοηθάει».

Η λαμπαδηδρομία στους Ολυμπιακούς

Πήρε πολύ σοβαρά την πορεία του στο Παρίσι ως «αγγελιοφόρος της ειρήνης»,  όπως λέγονται οι λαμπαδηδρόμοι των Ολυμπιακών Αγώνων. Στους Ολυμπιακούς εξέπεμπε μια θετικότητα και κάτι παιχνιδιάρικο που κέρδισε τους θεατές.

Παρά την έκρηξη της δημοτικότητάς του και το παρελθόν του ως δημόσια εικόνα για πολλές εταιρείες δεν διαφημίζει πλέον επιχειρήσεις στις οποίες συμμετέχει σε κέρδη ή μερίδια μετοχών.

Το 2020, σύναψε συμφωνία αδειοδότησης με την 19 Crimes για να κυκλοφορήσει κρασί με το πρόσωπό του στην ετικέτα, με τεράστια επιτυχία.

Στον κόσμο της κάνναβης, με τον οποίο συνδέεται από τότε που πούλησε «χόρτο» στη συμμαθήτριά του Κάμερον Ντίαζ, έχει τερματίσει τη συμμετοχή του στο Casa Verde, το ταμείο επιχειρηματικών κεφαλαίων που εστιάζει στην κάνναβη που συνίδρυσε το 2015.

Ο κόμβος της αναπτυσσόμενης επιχειρηματικής αυτοκρατορίας του είναι η Death Row Records, η δισκογραφική που υπέγραψε για πρώτη φορά τον Snoop στις αρχές της δεκαετίας του ’90, πριν πτωχεύσει το 2006. Το 2022, ο Snoop αγόρασε την Death Row για περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια από την Blackstone της MNRK. Την Παρασκευή, ο συλλέκτης καταλόγων Reservoir Media με έδρα τη Νέα Υόρκη ανακοίνωσε νέα εκδοτική συμφωνία για τον προηγούμενο κατάλογο και τα μελλοντικά έργα του Snoop, καθώς και για τον εκδοτικό κατάλογο της Death Row.

«Είμαι κάτοχος της ετικέτας και θέλω να έχω ιδιοκτησία στα πράγματα που προωθώ και εμπορεύομαι γιατί συνειδητοποιώ ότι είμαι καλός σε αυτό», λέει. «Δεν έχει νόημα να πάρω μια επιταγή 10 εκατομμυρίων δολαρίων και να προωθήσω την εταιρεία σας και αυτή να βγάζει 500 εκατομμύρια δολάρια».

Είναι η ίδια θεωρία πίσω από το Gin and Juice, την startup του που εδρεύει στο Λος Άντζελες που παράγει ένα έτοιμο για κατανάλωση κοκτέιλ που πήρε το όνομά του από το επιτυχημένο σινγκλ του 1993. Ο Snoop λέει ότι όταν έγραφε για επώνυμα τζιν στους στίχους, δεν συνειδητοποίησε πόσα χρήματα επρόκειτο αυτά να βγάλουν.

Πάντα μουσικός

Είναι επίσης παθιασμένος με το Missionary, το άλμπουμ που έχει δημιουργήσει ο Dr. Dre για τον Snoop. «Νιώθω ότι αυτή είναι μια από τις καλύτερες μουσικές που έχω κάνει ποτέ», λέει ο Dr. Dre.

Προσθέτει ο Snoop: «Η μουσική είναι η βάση μου. Αυτή είναι η ρίζα αυτού που είμαι, οπότε δεν μπορώ ποτέ να ξεφύγω από αυτό. Και νιώθω για τη σπουδαία μουσική και τους σπουδαίους μουσικούς, ότι είναι διαχρονικοί».

Και δεν υπάρχουν σημάδια επιβράδυνσης του Snoop. Σε αυτό το σημείο της καριέρας του, λέει ότι έχει κίνητρο να συνεχίσει να εργάζεται για τα 12 εγγόνια του και τους συμμετέχοντες στο Snoop Youth Football League, το οποίο υποστηρίζει οικονομικά.

«Σκέφτομαι σαν να τρέχω σε αγώνα», λέει για την καριέρα του. «Όταν μου δόθηκε η σκυτάλη, οι περισσότεροι άνθρωποι ήταν ήδη μπροστά τέσσερις ή πέντε γύρους, αλλά τώρα με τον ρυθμό που τρέχω, τους έχω περάσει τέσσερις ή πέντε φορές. Πώς μπορώ λοιπόν να δώσω τη σκυτάλη στα εγγόνια μου ώστε να βρίσκονται μπροστά στον αγώνα και όχι πίσω;»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tέχνη και Ζωή
ΗΠΑ: Ο Κρις Κριστόφερσον, μορφή της μουσικής κάντρι και ηθοποιός, πεθαίνει στα 88 του χρόνια
Plus |

Εσβησε ο Κρις Κριστόφερσον, μορφή της κάντρι μουσικής και ηθοποιός

«Ο Κρις Κριστόφερσον πέθανε ειρηνικά το Σάββατο στο σπίτι του» στη Χαβάη, ανέφεραν οι συγγενείς του και πρόσθεσαν: «Οταν βλέπετε ουράνιο τόξο, να ξέρετε πως είναι εκείνος, που χαμογελά σε όλους».