Διορθωτικά κινήθηκε σήμερα η αγορά του Χονγκ Κονγκ, μετά από πέντε ημέρες αλμάτων που έκανε ως συνέχεια των κινήτρων που αποφάσισε για την οικονομία της η Κίνα, προκαλώντας κάποιες αναταράξεις και στις υπόλοιπες ασιατικές αγορές.

Ο δείκτης Hang Seng υποχώρησε 3%, μετά τα υψηλά 22 μηνών, που βρέθηκε χτες. Ο δείκτης Hang Seng Mainland Properties υποχώρησε για λίγο περισσότερο από 10%, με την Longfor Group Holdings να χάνει 12,8% και την New World Development να σημειώνει πτώση 10%. Ο Hang Seng Tech Index έπεσε πάνω από 6%.

Οι αγορές στην Κίνα

Οι αγορές στην ηπειρωτική Κίνα παραμένουν κλειστές μέχρι τις 8 Οκτωβρίου, ενώ αργία είναι και στη Νότια Κορέα για την Εθνική Ημέρα Ιδρύματος. Οι αγορές της Ταϊβάν παραμένουν κλειστές για δεύτερη ημέρα καθώς πλησιάζει ο τυφώνας Krathon, φέρνοντας ισχυρές βροχές και ανέμους.

Το Πεκίνο αναμένεται ευρέως να ανακοινώσει περισσότερες δημοσιονομικές πολιτικές και μέτρα στήριξης τους επόμενους μήνες, αλλά «η ενδεχόμενη κλίμακα και το περιεχόμενο του δημοσιονομικού πακέτου μπορεί να είναι αρκετά αβέβαια», σχολίασε ο Ting Lu, επικεφαλής οικονομολόγος για την Κίνα στη Nomura, προσθέτοντας ότι οι επενδυτές θα πρέπει να έχουν «πιο νηφάλια προσέγγιση» εν μέσω της πρόσφατης φρενίτιδας της αγοράς.

Στις υπόλοιπες αγορές, ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας σημείωσε κέρδη 2,1%, με τον ευρείας βάσης Topix να προσθέτει 1,3%. Η άνοδος ήρθε καθώς το γεν υποχώρησε στα 147,15 έναντι του δολαρίου ΗΠΑ, μια ημέρα αφότου σημείωσε τη μεγαλύτερη μονοήμερη πτώση του από τον Ιούνιο του 2022.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας έκλεισε με κέρδη 0,25%.

Οικονομικά δεδομένα

Στα οικονομικά δεδομένα, τα εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία της Judo Bank για τον σύνθετο PMI της Αυστραλίας διαμορφώθηκαν στο 49,6 τον Σεπτέμβριο, χαμηλότερα από το 51,7 τον Αύγουστο, υποχωρώντας πέρα από το ουδέτερο όριο των 50. Ο PMI υπηρεσιών βρέθηκε στο 50,5, από 52,5 τον Αύγουστο.

Επίσης, το Αυστραλιανό Γραφείο Στατιστικής ανέφερε ότι το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας ανήλθε στα 5,64 δισεκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας (3,87 δισεκατομμύρια δολάρια) τον Αύγουστο, υψηλότερο από τα 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας που εκτιμήθηκε σε δημοσκόπηση του Reuters, αλλά μειωμένο από 6,01 δισεκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας τον Ιούλιο. Τόσο τα εισαγόμενα όσο και τα εξαγόμενα αγαθά συρρικνώθηκαν κατά 0,2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Επίσης, ο σύνθετος PMI της τράπεζας au Jibun της Ιαπωνίας, ο οποίος λαμβάνει υπόψη τόσο τις δραστηριότητες παραγωγής όσο και τις υπηρεσίες, διαμορφώθηκε για τον Σεπτέμβριο στο 52,0, σηματοδοτώντας μια πιο ήπια επέκταση στον ιδιωτικό τομέα σε σύγκριση με 52,9 τον Αύγουστο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές