Ενισχύονται οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές μελετούν τα στοιχεία για την αγορά εργασίας για να σχηματίσουν εικόνα για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αυξήθηκε περισσότερο από 3 μονάδες βάσης στο 3,817%. Η απόδοση του 2ετούς  διαμορφώθηκε τελευταία στο 3,672% μετά από άνοδο άνω των 3 μονάδων βάσης.

Δολάριο: Σκαρφάλωσε σε υψηλό έξι εβδομάδων

Οι αποδόσεις και οι τιμές κινούνται αντίστροφα. Μία μονάδα βάσης ισούται με 0,01%.

Το ενδιαφέρον στην αγορά εργασίας

Οι επενδυτές αξιολόγησαν την κατάσταση της οικονομίας καθώς η προσοχή στράφηκε στα τελευταία στοιχεία για την απασχόληση.

Τα στοιχεία της ADP την Τετάρτη έδειξαν ότι οι προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Σεπτέμβριο, με τις εταιρείες να προσθέτουν 143.000 θέσεις εργασίας έναντι 103.000 θέσεων τον Αύγουστο. Οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει ότι οι προσλήψεις θα ανερχόταν σε 128.000.

Τα εβδομαδιαία στοιχεία της Πέμπτης για τις αιτήσεις ανεργίας, εν τω μεταξύ, ήταν ελαφρώς υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων.

Ωστόσο τα σημαντικότερα στοιχεία θα ανακοινωθούν την Παρασκευή και αφορούν τις προσλήψεις πλην γεωργικού τομέα και το ποσοστό ανεργίας τον Σεπτέμβριο.

Τα στοιχεία εξεταστούν από  την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με τη νομισματική πολιτική της, ιδίως όσον αφορά περαιτέρω μειώσεις των επιτοκίων. Η Fed θα συνεδριάσει άλλες δύο φορές το 2024 και νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας Τζερόμ Πάουελ πρότεινε ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν δύο ακόμη μειώσεις των 25 μονάδων βάσης η καθεμία φέτος, εάν τα οικονομικά στοιχεία παραμείνουν συνεπή στις προβλέψεις τους.

Επίσης, την Πέμπτη, αναμένεται η μέτρηση του δείκτη διευθυντών αγορών υπηρεσιών ISM για τον Σεπτέμβριο, η οποία επίσης θα δώσει ενδείξεις για την κατάσταση της οικονομίας. Οι επενδυτές συνέχισαν επίσης να παρακολουθούν τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή μετά την κλιμάκωση των εντάσεων στην περιοχή νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, αφήνοντας στους συναλλασσόμενους αβεβαιότητα σχετικά με το πώς θα μπορούσαν να επηρεαστούν οι παγκόσμιες αγορές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Αγορές: Λύγισαν από τις γεωπολιτικές ανησυχίες – Συνέχισε το ράλι το πετρέλαιο
Wall Street |

Λύγισαν και πάλι από τις γεωπολιτικές ανησυχίες οι αγορές, συνέχισε το ράλι το πετρέλαιο

Σε δίκοπο μαχαίρι μετατρέπεται το νέο άλμα του πετρελαίου, καθώς έχει επαναφέρει τις ανησυχίες στις αγορές για ένα νέο πληθωριστικό κύμα που θα ανακόψει την πορεία προς τη νομισματική χαλάρωση