Έντονη νευρικότητα εμφανίζει και σήμερα η Wall Street, η οποία αφενός αναμένει τα στοιχεία για την αγορά εργασίας αύριο, αφετέρου παρακολουθεί την ένταση στη Μέση Ανατολή και την απεργία των λιμενεργατών της ανατολικής ακτής.

Ειδικότερα, ο Dow Jones καταγράφει πτώση 0,51% στις 41.979 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,28% στις 5.693 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,23% στις 17.883 μονάδες.

Νέα άνοδος του πετρελαίου με φόντο την κλιμάκωση στη Μ. Ανατολή

Σε επίπεδο τίτλων, η Levi Strauss σημειώνει βουτιά περίπου 10% μετά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων για τρίτο τρίμηνο. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης της μονάδας Dockers, κάτι που θα επηρεάσει τη συνολική δραστηριότητα.

Ο Οκτώβριος έχει αρχίσει δύσκολα για τις αγορές, καθώς η κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή περιορίζει τις διαθέσεις ανάληψης ρίσκου. Την ίδια ώρα, όλοι αναμένουν την απάντηση του Ισραήλ στην πυραυλική επίθεση του Ιράν, με το Τελ Αβίβ να ξεκινά μια χερσαία επιχείρηση στον Λίβανο.

Οι αυξανόμενοι φόβοι οδηγούν επίσης τις τιμές του πετρελαίου υψηλότερα. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν περισσότερο από 1,5%, ανεβάζοντας την εβδομαδιαία άνοδο στο 4,6%.

Την ίδια ώρα όμως η Wall Street αναμένει αύριο τα νέα στοιχεία για την αγορά εργασίας, με την ανακοίνωση των αρχικών εβδομαδιαίων αιτήσεων για τα επιδόματα ανεργίας. Ειδικότερα, οι αρχικές αιτήσεις για το επίδομα ανήλθαν στις 225.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 28 Σεπτεμβρίου, οι οποίες ήταν υψηλότερες κατά 6.000 σε σύγκριση με το αναθεωρημένο επίπεδο της προηγούμενης εβδομάδας. Ο κινητός μέσος όρος 4 εβδομάδων ήταν 224.250, μειωμένος κατά 750 από τον αναθεωρημένο μέσο όρο της προηγούμενης εβδομάδας.

«Ενώ η χρηματιστηριακή αγορά παλεύει με ποικίλες ανησυχίες – συμπεριλαμβανομένης της κλιμάκωσης των εντάσεων στη Μέση Ανατολή, της απεργίας στα λιμάνια και της εκλογικής αβεβαιότητας – η ρευστότητα είναι το κλειδί και υπάρχει αρκετή από την τώρα που η Fed άρχισε να μειώνει τα επιτόκια. Αυτό σημαίνει ότι οι αγορές μπορούν να συνεχίσουν να κινούνται υψηλότερα», εκτίμησε η Mary Ann Bartels, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της Sanctuary Wealth.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street