Έντονη νευρικότητα εμφανίζει σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, με τη μετοχή της Εθνικής να βρίσκεται στο επίκεντρο διακινώντας μάλιστα πολύ υψηλό όγκο, μετά την ανακοίνωση των τελικών όρων του placement του 10% από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 0,83% στις 1.416,91 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 30 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 5,2 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 0,84% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.428,38 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός πτώση 1,03% στις 1.206,87 μονάδες.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Μικτά πρόσημα – Στηρίζει το Λονδίνο ο Bailey

Υψηλός όγκος στην Εθνική

Όπως ήταν αναμενόμενο και σήμερα, η Εθνική βρίσκεται στο επίκεντρο των συναλλαγών, με τη μετοχή να «βρίσκει» την τιμή του placement, δηλαδή τα 7,55 ευρώ. Οι αναδιαρθρώσεις θέσεων μονοπωλούν το ενδιαφέρον, κάτι που θα συνεχιστεί άλλωστε και τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα, όταν και θα πιστωθούν στα χαρτοφυλάκια οι μετοχές που απέκτησαν όσοι συμμετείχαν στη διαδικασία της διάθεσης του 10% από το ΤΧΣ.

Αυτή η μεγάλη αναπροσαρμογή όμως έρχεται παράλληλα με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, οι οποίες έχουν “παγώσει” κάθε διάθεση ανάληψης ρίσκου από ξένα χαρτοφυλάκια. Ήδη το ΧΑ από την αρχή της εβδομάδας δεν μπορεί να εκδηλώσει κάποια αντίδραση, παρά το γεγονός ότι χάνει πάνω από 40 μονάδες, με αρκετούς τίτλους να δέχονται μεγαλύτερες πιέσεις υποαποδίδοντας της συνολικής αγοράς.

Όπως σχολιάζουν πάντως χρηματιστηριακές πηγές στον “ΟΤ”, δεν θα πρέπει να συγκρίνεται η επίδοση της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς με εκείνες των διεθνών. Μια περιφερειακή αγορά, που τυγχάνει να έχει και την εγγύτητα στην “κόκκινη” περιοχή, μπορεί ανά πάσα στιγμή να γίνει στόχος ενός διευρυμένου risk off.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Jumbo χάνει 2,33%, με τις Εθνική, Cenergy, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Eurobank και Τιτάν να ακολουθούν με απώλειες που ξεπερνούν το 1%.

Ήπια πτωτικά κινούνται οι Λάμδα, ΕΛΧΑ, Βιοχάλκο, ΔΑΑ, Coca Cola, Alpha Bank, Autohellas, ΓΕΚ Τέρνα, Πειραιώς, Ελληνικά Πετρέλαια, Μυτιληναίος, Ελλάκτωρ, Motor Oil και ΟΠΑΠ. Χωρίς μεταβολή είναι η Τέρνα Ενεργειακή και η Aegean, ενώ ο Σαράντης κερδίζει 0,19%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών