Live δοκιμές συναλλαγών ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στο δίκτυο της Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication (SWIFT), αναμένεται να ξεκινήσουν το 2025 τράπεζες στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία.

Όπως ανακοίνωσε το SWIFT οι πιλοτικές συναλλαγές αναμένεται να ελέγξουν την αποτελεσματικότητα της χρήσης ψηφιακών στοιχείων ενεργητικού για διάφορες χρηματοοικονομικές συναλλαγές, συμπεριλαμβανομένων πληρωμών, συναλλάγματος, τίτλων και εμπορίου.

Κρυπτονομίσματα: Η έλλειψη τεχνικών γνώσεων τροχοπέδη για ευρεία υιοθέτηση

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του SWIFT στις 3 Οκτωβρίου , η πρώτη φάση της δοκιμής συναλλαγών ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων θα επικεντρωθεί στις πληρωμές, το συνάλλαγμα, τους τίτλους και το εμπόριο, επιτρέποντας τη διεκπεραίωση πληρωμών σε πολλαπλά λογιστικά βιβλία.

Αυτή η πειραματική φάση σκοπεύει να αξιολογήσει πόσο αποτελεσματικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα ψηφιακά στοιχεία μαζί με τα παραδοσιακά νομίσματα σε εφαρμογές στην πραγματική οικονομία.

Ο Tom Zschach, Chief Innovation Officer της SWIFT, τόνισε τη σημασία της διασφάλισης ότι τα ψηφιακά νομίσματα ενσωματώνονται ομαλά με τα καθιερωμένα χρηματοπιστωτικά συστήματα για να διασφαλιστεί η παγκόσμια επιτυχία τους.

Αυτή η δοκιμή αντιπροσωπεύει την τελευταία πρόοδο της SWIFT που σχετίζεται με το blockchain για το παγκόσμιο τραπεζικό δίκτυο.

Το  SWIFT στο Project Agorá

Νωρίτερα φέτος, η SWIFT συμμετείχε στο Project Agorá , μια συνεργασία υπό την ηγεσία της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών (BIS) που διερευνά το tokenization για την αντιμετώπιση των δυσλειτουργιών στα τρέχοντα συστήματα πληρωμών.

Οι δοκιμές ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων της SWIFT συμπίπτουν με μια ευρύτερη κίνηση στην παραδοσιακή χρηματοδότηση που αγκαλιάζει τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

Σημαντικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και πλατφόρμες έχουν λάβει μέτρα για την ενσωμάτωση κρυπτονομισμάτων στις προσφορές τους τους τελευταίους μήνες.

Για παράδειγμα, η PayPal Holdings ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει στους εμπόρους των ΗΠΑ να αγοράζουν, να διατηρούν και να πωλούν κρυπτονομίσματα από τους επιχειρηματικούς τους λογαριασμούς.

Τον Αύγουστο, η Morgan Stanley, ένας από τους μεγαλύτερους διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, ενημέρωσε τους οικονομικούς της συμβούλους ότι οι επιλέξιμοι πελάτες θα μπορούσαν πλέον να επενδύσουν σε μετοχές του iShares Bitcoin Trust της BlackRock και του Wise Origin Bitcoin Fund της Fidelity.

Επιπλέον, η BlackRock κυκλοφόρησε το πρώτο της “tokenized fund” νωρίτερα φέτος , προσφέροντας στους επενδυτές πρόσβαση σε αποδόσεις σε δολάρια ΗΠΑ μέσω ενός διακριτικού που εκδόθηκε στο blockchain Ethereum.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News