Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή και μάλιστα λίγα 24ωρα μετα τη μαζική εκτόξευση πυραύλων απο το Ιράν εναντίον του Ισραήλ, οδηγεί σε αλλαγες των αεροπορικών δρομολογίων καθώς οι εταιρείες αποφεύγουν τον εναέριο χώρο του Ιράν.

ITA Airways : Aναμένει μεγαλύτερα έσοδα λίγο πριν την ενταξή της στον όμιλο της Lufthansa

Σύμφωνα με την εταιρεία παρακολούθησης πτήσεων FlightRadar24,  οι αεροπορικές εταιρείες αποφεύγουν σε μεγάλο βαθμό τον ιρανικό εναέριο χώρο στις πτήσεις τους πάνω από τη Μέση Ανατολή, με αποτέλεσμα να επιμηκύνονται οι χρόνοι πτήσης και να αυξάνεται το κόστος των καυσίμων.

Και ενω αυξάνονται οι ανησυχίες για μια επίθεση αντιποίνων από το Ισραήλ με στόχο το Ιράν, η αναταραχή στη Μέση Ανατολή τον τελευταίο χρόνο έχει οδηγήσει σε σύγχυση και αναστατωσή για τις αερομεταφορές, ωθώντας τις αεροπορικές εταιρείες να αλλάζουν συχνά δρομολόγια, καθώς επανεκτιμούν την ασφάλεια του εναέριου χώρου στην περιοχή.

Στην πυραυλική επίθεση εναντιον του Ιράν, η Τεχερανη δεν είχε κλείσει τον εναέριο χώρο με αποτέλεσμα πολλές εμπορικές πτήσεις να παρακολουθουν τις τροχιές των πυραυλων

«Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες έχουν αλλάξει τα δρομολόγια των πτήσεων μακριά από το Ιράν, με τη βόρεια διαδρομή να οδηγεί τις πτήσεις μέσω Αζερμπαϊτζάν, Τουρκμενιστάν, Αφγανιστάν, Πακιστάν και Ινδίας στο δρόμο τους προς την Ασία και τη νότια διαδρομή να πετάει πάνω από την Αίγυπτο και τη Σαουδική Αραβία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του FlightRadar24, Ιαν  Πέτσενικ.

Σημερινή (3/10/2024) «εικόνα» του flight radar που δείχνει ότι τα πολιτικά αεροπλάνα αποφεύγουν τον ιρανικό εναέριο χώρο

Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες δήλωσαν ότι έχουν επαναλάβει τις περισσότερες από τις δραστηριότητές τους σε όλη τη Μέση Ανατολή από τότε που το Ιράν χτύπησε το Ισραήλ με βαλλιστικό πύραυλο την Τρίτη, οδηγώντας σε ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων.

Ο Ιαν  Πέτσενικ δήλωσε ότι οι περισσότερες στρατηγικές αλλαγές στις πτήσεις για την αποφυγή τμημάτων της Μέσης Ανατολής έχουν αρθεί σε άμεση σχέση με την επίθεση της Τρίτης.

Αργά την Τετάρτη, ο γερμανικός όμιλος Lufthansa δήλωσε ότι θα επαναλάβει τις πτήσεις προς το Ερμπίλ στο ιρακινό Κουρδιστάν χρησιμοποιώντας περιορισμένο αριθμό ιρακινού εναέριου χώρου και θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τον εναέριο χώρο της Ιορδανίας την Πέμπτη. Πρόσθεσε ότι οι πτήσεις προς Τελ Αβίβ, Βηρυτό και Τεχεράνη θα παραμείνουν προς το παρόν σε αναστολή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Αυτοκινητοβιομηχανία: Σε αναμμένα κάρβουνα οι ευρωπαϊκές εταιρείες –  Θα πιάσουν τους στόχους για τις εκπομπές άνθρακα;
Green |

Σε αναμμένα κάρβουνα η ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία - Δεν πιάνει τους στόχους για τις εκπομπές άνθρακα

Υπέρογκα τα πρόστιμα που που επισύρει η υπέρβαση των ορίων εκπομπών από το 2025 - «Δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις» για να προλάβουμε, λέει η αυτοκινητοβιομηχανία