Στην ακύρωση ορισμένων εσωτερικών εκδηλώσεων και στον περιορισμό των ταξιδιών προχώρησε η HSBC Holdings Plc, καθώς ο νέος διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας επιδιώκει να κρατήσει αυστηρά υπό έλεγχο το κόστος ενόψει των πρώτων τριμηνιαίων αποτελεσμάτων του.

Σύμφωνα με πηγές, τις οποίες επικαλείται το Bloomberg, η τράπεζα ακύρωσε πρόσφατα μία μάζωξη τραπεζικών στην Ινδία καθώς και κάποιες άλλες εκδηλώσεις εκτός έδρας σε όλο τον κόσμο. Ορισμένοι υπάλληλοι έχουν ενημερωθεί ότι θα αντιμετωπίσουν περιορισμούς σε εσωτερικά ταξίδια μέχρι το τέλος του έτους, ενώ άλλοι, συμπεριλαμβανομένων των ανώτερων διευθυντών, είδαν τα προγραμματισμένα ταξίδια τους να ακυρώνονται ή να καθυστερούν, είπαν οι πηγές, ζητώντας να μην κατονομαστούν.

Τόνισαν πάντως, ότι τα βασικά ταξίδια για συναντήσεις με πελάτες εξακολουθούν να επιτρέπονται. Εκπρόσωπος της HSBC αρνήθηκε να σχολιάσει.

HSBC: Παίρνει… τσεκούρι ο νέος CEO – Περικοπές κόστους και απολύσεις σε πρώτο πλάνο

Περικοπές στην HSBC

Η HSBC περιορίζει τα έξοδα υπό τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο Georges Elhedery. Οι κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο έχουν αρχίσει να μειώνουν τα επιτόκια, απειλώντας τα περιθώρια κέρδους των μεγάλων, παγκόσμιων δανειστών. Στο Χονγκ Κονγκ, τη μεγαλύτερη αγορά της, η HSBC μείωσε το βασικό της επιτόκιο αναφοράς για πρώτη φορά από το 2019.

Η τράπεζα έχει ήδη επιβραδύνει τις προσλήψεις και ζήτησε από τους επενδυτικούς τραπεζίτες να περιορίσουν τα ταξίδια και τα έξοδά τους. Ο Elhedery είπε επίσης στο προσωπικό να είναι πειθαρχημένο σχετικά με τις δαπάνες τους, στην πρώτη του επικοινωνία με το Χονγκ Κονγκ στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Ο Elhedery θα πρέπει να βρει έναν τρόπο να μειώσει ένα κόστος 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να διατηρήσει ένα βασικό μέτρο των κερδών της τράπεζας, σύμφωνα με το Bloomberg Intelligence.

Τα λειτουργικά έξοδα αυξήθηκαν κατά 5% στα 16,3 δισεκατομμύρια δολάρια το πρώτο εξάμηνο του έτους, λόγω των υψηλότερων δαπανών τεχνολογίας και των αυξήσεων των αμοιβών που σχετίζονται με την απόδοση. Αναμένει τον ίδιο ρυθμό αύξησης του κόστους για ολόκληρο το έτος.

Οι επενδυτές ελπίζουν ότι ο Elhedery είτε θα προσφέρει νέους στόχους για τα έξοδα είτε θα διευκρινίσει τα σχέδιά του για τη διατήρηση του λόγου απόδοσης της εταιρείας – μια μέτρηση που δείχνει πόσο κοστίζει η παραγωγή ενός δολαρίου εσόδων – μέχρι το τέλος του έτους. Η τράπεζα πρόκειται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου της αργότερα αυτό το μήνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή