Υποχώρησαν απροσδόκητα οι νέες παραγγελίες για προϊόντα που κατασκευάζονται στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, ενώ δαπάνες για εξοπλισμό των επιχειρήσεων φαίνεται να έχουν μειωθεί το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με το Reuters.

Οι εργοστασιακές παραγγελίες μειώθηκαν κατά 0,2% μετά από μια ελαφρώς προς τα κάτω αναθεωρημένη αύξηση 4,9% τον Ιούλιο, ανακοίνωσε την Πέμπτη η Υπηρεσία Απογραφής του Υπουργείου Εμπορίου. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει ότι οι εργοστασιακές παραγγελίες θα παραμείνουν αμετάβλητες μετά την προηγουμένως αναφερθείσα άνοδο στο 5% τον Ιούλιο.

ΗΠΑ: Οριακή αύξηση των επιδομάτων ανεργίας

Σε ετήσια βάση οι εργοστασιακές παραγγελίες σημείωσαν αύξηση της τάξης του 0,3% τον Αύγουστο.

Η κυβέρνηση ανέφερε επίσης ότι οι παραγγελίες για μη αμυντικά κεφαλαιουχικά αγαθά εξαιρουμένων των αεροσκαφών, που θεωρούνται ως μέτρο των επιχειρηματικών σχεδίων δαπανών για εξοπλισμό, αυξήθηκαν 0,3% τον Αύγουστο αντί του προηγουμένως αναφερόμενου 0,2%.

Οι αποστολές βασικών κεφαλαιουχικών αγαθών μειώθηκαν κατά 0,1% αντί να αυξηθούν κατά 0,1% όπως αναφέρθηκε τον περασμένο μήνα. Οι παραγγελίες μη αμυντικών κεφαλαιουχικών αγαθών μειώθηκαν κατά 1,3%, όπως αρχικά εκτιμήθηκε.

Οι αποστολές αυτών των αγαθών μειώθηκαν κατά 1,8% αντί 1,6%, όπως ήταν η αρχική εκτίμηση. Αυτές οι αποστολές εντάσσονται στον υπολογισμό των επιχειρηματικών δαπανών για στοιχείο εξοπλισμού στην έκθεση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος. Αυτό υποδηλώνει συγκράτηση των επιχειρηματικών επενδύσεων σε εξοπλισμό το τρίτο τρίμηνο μετά από διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Αυτοκινητοβιομηχανία: Σε αναμμένα κάρβουνα οι ευρωπαϊκές εταιρείες –  Θα πιάσουν τους στόχους για τις εκπομπές άνθρακα;
Green |

Σε αναμμένα κάρβουνα η ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία - Δεν πιάνει τους στόχους για τις εκπομπές άνθρακα

Υπέρογκα τα πρόστιμα που που επισύρει η υπέρβαση των ορίων εκπομπών από το 2025 - «Δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις» για να προλάβουμε, λέει η αυτοκινητοβιομηχανία