Ο πολυτελής όμιλος LVMH με επικεφαλής τον Μπερνάρ Αρνό απέκτησε το περιοδικό που είναι γνωστό για τις αποκλειστικότητες διασημοτήτων σε μια συμφωνία αξίας 120 εκατομμυρίων ευρώ που προαναγγέλθηκε για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο.

Το Paris Match, ένα ιλουστρασιόν γαλλικό εβδομαδιαίο περιοδικό, έγινε μέρος της αυτοκρατορίας των μέσων ενημέρωσης του πλουσιότερου ανθρώπου της Γαλλίας Μπερνάρ Αρνό την Τρίτη 1 Οκτωβρίου, μετά από μια περίοδο υπό τον δεξιό μεγιστάνα Βινσάν Μπολορέ.

Μπερνάρ Αρνό: Κύμα αντιδράσεων από τα απαγορευτικά – Τι λένε οι εργαζόμενοι

Ο πολυτελής όμιλος LVMH με επικεφαλής τον Αρνό απέκτησε το περιοδικό σε μια συμφωνία αξίας 120 εκατομμυρίων ευρώ που ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο. Μια ανακοίνωση της LVMH την Τρίτη ανέφερε ότι το Paris Match πέρασε επίσημα υπό τον έλεγχο της ομάδας.

Ο Μπολορέ, του οποίου οι συντηρητικές απόψεις αντικατοπτρίζονται στο τηλεοπτικό κανάλι CNews του οποίου είναι ιδιοκτήτης, κατηγορείται τα τελευταία χρόνια για παρέμβαση στη γραμμή σύνταξης του περιοδικού, το οποίο εξακολουθεί να πουλάει 440.000 έντυπα αντίτυπα κάθε εβδομάδα. Βασικό στοιχείο των γαλλικών περιπτέρων, το Paris Match διαβάζεται ευρέως για πληροφορίες σχετικά με τη ζωή της πολιτιστικής και πολιτικής ελίτ της χώρας και δείχνει ένα ακόρεστο ενδιαφέρον για τη βρετανική και άλλες ευρωπαϊκές μοναρχίες. Αλλά είναι επίσης παγκοσμίως γνωστό για την ποιότητα του φωτορεπορτάζ του, ακόμη και από εμπόλεμες ζώνες. LVMH

Γυρίζει σελίδα υπό την LVMH

Η LVMH, η οποία κατέχει ήδη την εφημερίδα Le Parisien και την επιχειρηματική εφημερίδα Les Echos, ανέφερε σε κοινή ανακοίνωση με τους προηγούμενους ιδιοκτήτες ότι η συμφωνία «σηματοδοτεί την αρχή ενός νέου κεφαλαίου» στην ιστορία του Paris Match, που ιδρύθηκε το 1949.

Ο Αρνό, του οποίου η οικογενειακή περιουσία εκτιμάται στα 190 δισεκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, φέρεται να είπε ότι η εξαγορά θα επιτρέψει στο Paris Match να «επιταχύνει την ανάπτυξή του, ιδιαίτερα στην ψηφιακή σφαίρα».

«Πιστός στην ιστορία του, αλλά κοιτάζοντας το μέλλον, έχω πλήρη εμπιστοσύνη ότι οι ομάδες του Paris Match θα αναζωογονήσουν την ουσία του γνωστού σλόγκαν «το βάρος των λέξεων, το σοκ των φωτογραφιών»», πρόσθεσε.

LVMH

Βινσάν Μπολορέ

Δεξιά μετατόπιση

Ένας δημοσιογράφος του Paris Match, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο AFP ότι υπήρχε «επιθυμία να αποκατασταθεί η ακμή του το Paris Match» και «άρα να επανεφευρεθεί» μετά τις πολλές αποχωρήσεις προσωπικού τα τελευταία χρόνια.

Παρά τις προσδοκίες σε ορισμένες περιόδους για μια μετατόπιση από τη γραμμή υπό τον Μπολορέ, «δεν έχουμε ακόμη μια πολύ ξεκάθαρη συντακτική στρατηγική», πρόσθεσε ο δημοσιογράφος. Η συντακτική ομάδα κλήθηκε επίσης σε συνάντηση την Τρίτη.

Αλλά η αλλαγή ήταν «ανακούφιση για την αίθουσα σύνταξης», είπε ο δημοσιογράφος, δείχνοντας τον αριθμό των εξωφύλλων τους τελευταίους μήνες που αφιερώθηκαν σε θέματα της Καθολικής πίστης την οποία ενστερνίζεται ο Μπολορέ. Ένα εξώφυλλο του καλοκαιριού του 2022 αφιερωμένο στον υπερσυντηρητικό καρδινάλιο Ρόμπερτ Σάρα προκάλεσε ιδιαίτερη ανησυχία. Ο πολιτικός και οικονομικός αρχισυντάκτης Μπρυνό Ζουντί αντικαταστάθηκε στη συνέχεια από τον πρώην παρουσιαστή του CNews, Λοράν Φεράρι.

Ο Μπολορέ, του οποίου ο όμιλος Vivendi απορρόφησε το τμήμα μέσων ενημέρωσης του επίσης μεγιστάνα Αρνό Λαγκαρντερέ καθώς και του CNews, ελέγχει τώρα την κυριακάτικη εφημερίδα JDD και την εβδομαδιαία JDNews, τα οποία έχουν κλίνουν σημαντικά προς τα δεξιά. Εν τω μεταξύ, το CNews κατηγορείται τακτικά από τους επικριτές του ότι είναι φερέφωνο της ακροδεξιάς της Γαλλίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή