Μέσω πακέτων κατά τη σημερινή συνεδρίαση στο χρηματιστήριο Αθηνών μεταβιβάστηκαν τα 77,7 εκατ. μετοχές της Εθνικής, στην τιμή των 7,55 ευρώ, ως συνέχεια του placement που ολοκλήρωσε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Τα πακέτα, μέχρι τώρα αφορούν μόνο το μερίδιο που θα λάβουν οι επενδυτές που συμμετείχαν στη Διεθνή Προσφορά, αφού ακόμη τα εκκρεμούν αυτά που θα λάβουν αυτοί που συμμετείχαν στο ελληνικό βιβλίο προσφορών.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι το ΤΧΣ θα πρέπει να λάβει συνολικά 690.609.938,25 ευρώ, από τη διάθεση του 10% της Εθνικής.

Η αναμενόμενη ημερομηνία κατά την οποία οι Προσφερόμενες Μετοχές θα πιστωθούν στους λογαριασμούς αξιογράφων των επενδυτών της ελληνικής προσφοράς, σύμφωνα με τη διαδικασία, έχει οριστεί για την 7η Οκτωβρίου 2024 (η «Ημερομηνία Διακανονισμού»).

Ποιοι επένδυσαν στην Εθνική Τράπεζα – Η κατανομή του placement

Οι επενδυτές

Σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΧΣ που λήφθηκε στις 2 Οκτωβρίου 2024, από τις Προσφερόμενες Μετοχές:

(i) 13.720.727 Προσφερόμενες Μετοχές (δηλαδή το 15% του συνόλου των Προσφερόμενων Μετοχών) κατανεμήθηκαν σε επενδυτές που συμμετείχαν στην Ελληνική Δημόσια Προσφορά.

Συγκεκριμένα:(α) 9.604.509 Προσφερόμενες Μετοχές (δηλαδή το 70% των Προσφερόμενων Μετοχών που κατανεμήθηκαν στην Ελληνική Δημόσια Προσφορά) κατανεμήθηκαν σε Ιδιώτες Επενδυτές (όπως ορίζονται στο εγκεκριμένο από την ΕΚ στις 30 Σεπτεμβρίου 2024 ενημερωτικό δελτίο που σχετίζεται με την Ελληνική Δημόσια Προσφορά, το «Ενημερωτικό Δελτίο») και (β) 4.116.218 Προσφερόμενες Μετοχές (δηλαδή το 30% των Προσφερόμενων Μετοχών που κατανεμήθηκαν στην Ελληνική Δημόσια Προσφορά) κατανεμήθηκαν σε Ειδικούς Επενδυτές (όπως ορίζονται στο Ενημερωτικό Δελτίο).

(ii) 77.750.788 Προσφερόμενες Μετοχές (δηλαδή 85% του συνόλου των Προσφερόμενων Μετοχών) κατανεμήθηκαν σε επενδυτές που συμμετείχαν στη Διεθνή Προσφορά.Λαμβάνοντας υπόψη μόνο τις έγκυρες εγγραφές, η συνολική ζήτηση που εκφράστηκε στην Προσφορά (δηλαδή αθροιστικά μέσω της Ελληνικής Δημόσιας Προσφοράς και της Διεθνούς Προσφοράς) ανήλθε σε 954.799.136 Προσφερόμενες Μετοχές, υπερβαίνοντας το συνολικό αριθμό των 91.471.515 Προσφερόμενων Μετοχών προς διάθεση μέσω της Προσφοράς, κατά περίπου 10,4 φορές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Βιομηχανία κρέατος: 2ο Συνέδριο ΣΕΒΕΚ με εστίαση στις τάσεις και ευκαιρίες ανάπτυξης
Επιχειρήσεις |

Βιομηχανία κρέατος: 2ο Συνέδριο ΣΕΒΕΚ με εστίαση στις τάσεις και ευκαιρίες ανάπτυξης

Η θεματολογία του Συνεδρίου θα αναπτυχθεί σε 4 πάνελ συζήτησης, στα οποία συμμετέχουν τεχνοκράτες, πανεπιστημιακοί, εκπρόσωποι συναρμόδιων φορέων και επιχειρηματίες

Συνεργασία της EY Ελλάδος και του ΠΜΣ «Λογιστική και Χρηματοοικονομική» του ΟΠΑ
Academia |

Συνεργασία ΕΥ Ελλάδος και Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών - Τι προβλέπει η συμφωνία

Το μνημόνιο υπέγραψε, από την πλευρά της EY Ελλάδος, o Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Γιώργος Παπαδημητρίου, και, από την πλευρά του Πανεπιστημίου, ο Καθηγητής, κ. Δημήτρης Μπουραντώνης