«Η Τράπεζα της Ελλάδος χαιρετίζει την ολοκλήρωση της διάθεσης από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) του 10% επί του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας» δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, αναφορικά με την αποεπένδυση του ΤΧΣ από την Εθνική.

Όπως συμπλήρωσε «Η συναλλαγή αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό βήμα στη διαδικασία αποκρατικοποίησης των ελληνικών τραπεζών» για να προσθέσει πως «Η σημαντική συμμετοχή Ελλήνων και ξένων επενδυτών αντανακλά την αυξημένη αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια» ενώ «Αντανακλά επίσης και τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα καθώς και τις προοπτικές του, γεγονός που επέτρεψε στο ΤΧΣ να προχωρήσει στην επιτυχή αύξηση».

Και κατέληξε: «Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους συντελεστές αυτής της μεγάλης επιτυχίας και ειδικότερα στους κ.κ. Ηλία Ξηρουχάκη (Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΤΧΣ) και τους συνεργάτες του και Παύλο Μυλωνά (Διευθύνοντα Σύμβουλο στην Εθνική Τράπεζα) και τους συνεργάτες του».

Εθνική Τράπεζα: Το ΤΧΣ δεν θα λάβει υπόψη προσφορές κάτω από τα 7,55 ευρώ

Η αναφορά του ΤΧΣ

Υπενθυμίζεται ότι το ΤΧΣ ολοκλήρωσε τη διάθεση συμμετοχής του 10% επί του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας, το οποίο πλέον ανέρχεται σε 8,39% από 40,4% πριν την έναρξη της αποεπένδυσης. Η Δημόσια Προσφορά, που ολοκληρώθηκε σήμερα επιτυχώς, προσέλκυσε αξιοσημείωτο ενδιαφέρον τόσο Ελλήνων όσο και ξένων επενδυτών, με τη συνολική ζήτηση να ανέρχεται στα € 7,2 δισ. και τη συνολική αξία της συναλλαγής να αγγίζει τα €0,7 δισ. ευρώ.

Mε απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΧΣ που λήφθηκε στις 1 Οκτωβρίου 2024, αποφασίστηκε στενότερο εύρος τιμών εντός του εύρους τιμών μεταξύ €7,40 – €7,65 ανά Προσφερόμενη Μετοχή.

Mε απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΧΣ που λήφθηκε στις 2 Οκτωβρίου 2024, αιτήσεις για την αγορά Προσφερόμενων Μετοχών κάτω των €7,55 πιθανότατα δεν θα ληφθούν υπόψη για την κατανομή των Προσφερόμενων Μετοχών.

Mε απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΧΣ που λήφθηκε στις 2 Οκτωβρίου 2024, η τιμή προσφοράς των Προσφερόμενων Μετοχών («Τιμή Προσφοράς») ορίστηκε εντός του στενότερου εύρους τιμών (€7,40 – €7,65) στα €7,55 ανά Προσφερόμενη Μετοχή.

Μετά την ολοκλήρωση της Προσφοράς, όλες οι Προσφερόμενες Μετοχές πωλήθηκαν. Τα συνολικά έσοδα του ΤΧΣ που θα συγκεντρωθούν από την Προσφορά, πριν αφαιρεθούν τα έξοδα της Προσφοράς που βαρύνουν το ΤΧΣ, ανέρχονται σε €690.609.938,25.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Συνεργασία της EY Ελλάδος και του ΠΜΣ «Λογιστική και Χρηματοοικονομική» του ΟΠΑ
Academia |

Συνεργασία ΕΥ Ελλάδος και Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών - Τι προβλέπει η συμφωνία

Το μνημόνιο υπέγραψε, από την πλευρά της EY Ελλάδος, o Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Γιώργος Παπαδημητρίου, και, από την πλευρά του Πανεπιστημίου, ο Καθηγητής, κ. Δημήτρης Μπουραντώνης

Worldline: Η θέση της στον «πόλεμο» που δημιούργησε η διασύνδεση POS-ταμειακών
Επιχειρήσεις |

Η Worldline ξεκαθαρίζει τη θέση της στον «πόλεμο» των POS

Ο επικεφαλής της Worldline στην Ελλάδα, Ιωάννης Κιτιξής, μίλησε για τις προκλήσεις της διασύνδεσης POS-ταμειακών, τα οφέλη για τα δημόσια ταμεία ενώ ξεκαθάρισε τη θέση της εταιρείας στον... «πόλεμο των POS»