Με την υπογραφή των αδειών προσωρινής εγκατάστασης και λειτουργίας άλλων πέντε μονάδων για αφαλάτωση στα νησιά της Αλοννήσου, της Καλύμνου, της Ψερίμου και της Τελένδου, από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Στέφανο Γκίκα, ενισχύεται περαιτέρω η προσπάθεια για αντιμετώπιση των επιπτώσεων της παρατεταμένης λειψυδρίας στα νησιά μας.

Τονίζεται, ότι έως σήμερα, από την αρχή του έτους, έχουν εκδοθεί 25 άδειες προσωρινής εγκατάστασης και λειτουργίας μονάδων αφαλάτωσης σε νησιά μας, αριθμός ρεκόρ, που αποδεικνύει την ένταση του φαινομένου.

Επενδύσεις 1 δισ. για να μην «διψάσει» η Αττική – Το σχέδιο για την λειψυδρία

Αφαλάτωση κατά λειψυδρίας

Ο κ. Γκίκας τονίζει χαρακτηριστικά: «Η αντιμετώπιση της λειψυδρίας και οι επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης στα νησιά μας, απαιτούν εγρήγορση, κινητοποίηση των φορέων, στοχευμένες και αξιόπιστες παρεμβάσεις.

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Στέφανος Γκίκας

Η εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία και κυρίως με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, να αντιμετωπίσουμε ριζικά και σε μόνιμη βάση την λειψυδρία στα νησιά μας. Και προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε», τόνισε ο Υφυπουργός.

Οι εισηγήσεις της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, οι οποίες ενεκρίθηκαν από τον κ. Γκίκα, αφορούσαν συγκεκριμένα:

  • Άδεια προσωρινής εγκατάστασης και λειτουργίας μιας μονάδας αφαλάτωσης δυναμικότητας 100m3/d στην περιοχή “Άγιος Δημήτριος” της Αλοννήσου για λογαριασμό του Δήμου Αλοννήσου.
  • Άδεια προσωρινής εγκατάστασης και λειτουργίας μιας μονάδας αφαλάτωσης δυναμικότητας 100m3/d στην νήσο Ψέριμο για λογαριασμό της ΔΕΥΑ Καλύμνου.
  • Άδεια προσωρινής εγκατάστασης και λειτουργίας μιας μονάδας αφαλάτωσης δυναμικότητας 100m3/d στην νήσο Τέλενδο για λογαριασμό της ΔΕΥΑ Καλύμνου.
  • Άδεια προσωρινής εγκατάστασης και λειτουργίας δύο μονάδων αφαλάτωσης δυναμικότητας έκαστης 100m3/d στον οικισμό “Σκάλια” της Νήσου Καλύμνου για λογαριασμό της ΔΕΥΑ Kαλύμνου.
Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Αυτοκινητοβιομηχανία: Σε αναμμένα κάρβουνα οι ευρωπαϊκές εταιρείες –  Θα πιάσουν τους στόχους για τις εκπομπές άνθρακα;
Green |

Σε αναμμένα κάρβουνα η ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία - Δεν πιάνει τους στόχους για τις εκπομπές άνθρακα

Υπέρογκα τα πρόστιμα που που επισύρει η υπέρβαση των ορίων εκπομπών από το 2025 - «Δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις» για να προλάβουμε, λέει η αυτοκινητοβιομηχανία