Το τελικό συνέδριο του έργου HORIZON 2020 TARGETED-MPI, με τίτλο “Business and Management Schools for Shaping Inclusive and Diverse Workplaces”, θα πραγματοποιηθεί στις 15 Οκτωβρίου 2024 στο πανεπιστήμιο Vrije Universiteit Brussel (VUB), στις Βρυξέλλες.

Το έργο TARGETED-MPI (Transparent and Resilient Gender Equality through Integrated Monitoring Planning αnd Implementation) συντονίζει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ), με επικεφαλής την Καθηγήτρια Ελένη Αποσπόρη. Στο έργο συμμετέχουν τα Πανεπιστήμια Lancaster University, Stockholm School of Economics, Vrije Universiteit Brussel/Solvay Business School, American University of Beirut  και Brunel University London. Στόχος του έργου είναι η προώθηση θεσμικών αλλαγών και η ενίσχυση της Ισότητας των Φύλων εντός των ιδρυμάτων τους.

Στο συνέδριο θα συζητηθούν οι δράσεις και οι προκλήσεις στη διαμόρφωση εργασιακών χώρων χωρίς αποκλεισμούς και η διαμόρφωση στρατηγικών που ενισχύουν την έμφυλη ισότητα.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, η επικεφαλής του Τομέα Ισότητας των Φύλων στη Γενική Διεύθυνση Έρευνας και Καινοτομίας (DG R&I) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα παρουσιάσει τις πιο πρόσφατες πολιτικές για την προώθηση της Ισότητας των Φύλων στην Έρευνα και Καινοτομία. Επίσης, εκπρόσωποι της κοινοπραξίας του TARGETED-MPI θα μοιραστούν σημαντικά αποτελέσματα και επιτεύγματα του έργου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο κύρια πάνελ:

Business and Management Schools for Fixing Gender Inequality, με θέμα τον ρόλο των σχολών διοίκησης στην αντιμετώπιση της ανισότητας των φύλων.

Scholarly Activism: Translating Research into Inclusive Business Practices, με θέμα τον τρόπο με τον οποίο η επιστημονική έρευνα μπορεί να μετουσιωθεί σε ουσιαστικές πρακτικές που προάγουν την συμπερίληψη και τη διαφορετικότητα στον εργασιακό χώρο.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί δια ζώσης και εξ αποστάσεως. Η εγγραφή είναι απαραίτητη. Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφή, επισκεφθείτε τον ιστότοπο του έργου https://targeted-mpi.eu/join-us-at-our-final-conference/.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Academia
Συνεργασία της EY Ελλάδος και του ΠΜΣ «Λογιστική και Χρηματοοικονομική» του ΟΠΑ
Academia |

Συνεργασία ΕΥ Ελλάδος και Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών - Τι προβλέπει η συμφωνία

Το μνημόνιο υπέγραψε, από την πλευρά της EY Ελλάδος, o Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Γιώργος Παπαδημητρίου, και, από την πλευρά του Πανεπιστημίου, ο Καθηγητής, κ. Δημήτρης Μπουραντώνης