Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι αγορές της Ασίας, κλείνοντας όμως θετικά μια ιδιαίτερα κρίσιμη εβδομάδα, κατά την οποία ο Hang Seng του Χονγκ Κονγκ έκανε ένα ισχυρό ράλι ανόδου, μετά τα κίνητρα που έδωσαν οι αρχές της Κίνας για τη στήριξη της οικονομίας.

Ειδικότερα, ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο πάνω από 2%, αν και την πρώτη ώρα συναλλαγών σημείωνε πτώση σχεδόν 1%.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας έχασε 0,46%. Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας σημείωσε άνοδο 0,34%, ενώ ο ευρείας βάσης Topix κέρδισε 0,41%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας έκλεισε κατά 0,19% υψηλότερα, ενώ ο Kosdaq σημείωσε άνοδο 0,74%.

Οι αγορές στην ηπειρωτική Κίνα θα ανοίξουν ξανά στις 8 Οκτωβρίου, ωστόσο έχουν χάσει τη δυναμική που αναπτύχθηκε μετά την ανακοίνωση των αρχών για μια σειρά μέτρων στήριξης την περασμένη εβδομάδα.

Οι επενδυτές

Ωστόσο, αρκετοί παγκόσμιοι θεσμικοί επενδυτές επανεξετάζουν τα κινεζικά ομόλογα ακινήτων, σύμφωνα με το Reuters, ποντάροντας στη βελτίωση των προοπτικών καθώς η κυβέρνηση επιταχύνει τις προσπάθειες για την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης και την αναζωογόνηση ενός κλάδου ακινήτων που βρίσκεται στη δίνη μιας κρίσης χρέους.

Στο μεταξύ, ο κλάδος της ναυτιλίας βρέθηκε σήμερα στο επίκεντρο των πιέσεων, καθώς το μεγάλο συνδικάτο λιμενεργατών των ΗΠΑ και η Ναυτιλιακή Συμμαχία των Ηνωμένων Πολιτειών κατέληξαν σε μια αρχική συμφωνία, αναστέλλοντας την τριήμερη απεργία. Οι ιαπωνικές Nippon Yusen και Kawasaki Kisen σημείωσαν πτώση 9,48% και 9,65% αντίστοιχα. Το Pan Ocean της Νότιας Κορέας έχασε 4,77%, ενώ η HMM υποχώρησε 5,06%. Η Yang Ming Marine της Ταϊβάν υποχώρησε κατά 9,08%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Αγορές: Λύγισαν από τις γεωπολιτικές ανησυχίες – Συνέχισε το ράλι το πετρέλαιο
Wall Street |

Λύγισαν και πάλι από τις γεωπολιτικές ανησυχίες οι αγορές, συνέχισε το ράλι το πετρέλαιο

Σε δίκοπο μαχαίρι μετατρέπεται το νέο άλμα του πετρελαίου, καθώς έχει επαναφέρει τις ανησυχίες στις αγορές για ένα νέο πληθωριστικό κύμα που θα ανακόψει την πορεία προς τη νομισματική χαλάρωση