Πτωτικά κινούνται οι τιμές του χρυσού, καθώς ενισχύεται το δολάριο μετά από μια ισχυρότερη από την αναμενόμενη έκθεση για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ που οδήγησε τους αναλυτές να περιορίσουν τις προσδοκίες για επιθετική μείωση των επιτοκίων από την Federal Reserve τον επόμενο μήνα.

Ο χρυσός υποχωρεί κατά 0,15% στα 2.651,91 δολάρια η ουγγιά. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ καταγράφουν πτώση 0,7% στα 2,651 δολάρια.

Wall Street: Κέρδη ανακούφισης – Πτώση για τις ναυτιλιακές

Η αύξηση των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ επιταχύνθηκε τον Σεπτέμβριο και το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε στο 4,1%, μειώνοντας περαιτέρω την πίεση στη Fed να προχωρήσει σε άλλη μια μείωση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση πολιτικής της στις 6-7 Νοεμβρίου. Οι έμποροι μείωσαν τις προσδοκίες τους για μείωση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης τον Νοέμβριο στο 11% από 28% πριν από τα στοιχεία μισθοδοσίας.

Οι εκτιμήσεις των αναλυτών για τον χρυσό

«Ο χρυσός σκοντάφτει καθώς μια ισχυρή αναφορά για τις προσλήψεις φαίνεται πιθανό να κλειδώσει στις 25 μονάδες βάσης τον Νοέμβριο. Οι αναθεωρήσεις σε σχέση με τον περασμένο μήνα ήταν επίσης υψηλότερες, κάτι που δεν έχουμε δει εδώ και πολλούς μήνες, ενώ το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε σε χαμηλότερα επίπεδα και όταν η συμμετοχή παρέμεινε σταθερή» εξηγεί στο Reuters ο Tai Wong, ανεξάρτητος έμπορος μετάλλων με έδρα τη Νέα Υόρκη. «Περιμένω ότι οποιαδήποτε ανατροπή χρυσού θα είναι σχετικά ρηχή καθώς το ανοδικό αίσθημα παραμένει απτόητο».

Ο δείκτης του δολαρίου εκτινάχθηκε μετά τα στοιχεία και οδήγησε το αμερικανικό νόμισμα σε εβδομαδιαία κέρδη, καθιστώντας τον χρυσό πιο ακριβό για τους αγοραστές στο εξωτερικό.

«Εάν η γεωπολιτική διαδραματίσει ρόλο το Σαββατοκύριακο, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού θα μπορούσαν εύκολα να επιταχυνθούν στα 2.700 δολάρια και να απειλήσουν νέα υψηλά όλων των εποχών» τονίζει  ο Phillip Streible, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς στην Blue Line Futures.

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ δήλωσε ότι η χώρα του και οι περιφερειακοί σύμμαχοί της δεν θα υποχωρήσουν μετά την ισραηλινή επίθεση στη Βηρυτό. Ο χρυσός χρησιμοποιείται ως ασφαλές καταφύγιο σε περιόδους πολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας και ευδοκιμεί σε περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων.

Τα άλλα μέταλλα

Η λιανική ζήτηση χρυσού στην Ινδία βελτιώθηκε ελαφρώς αυτή την εβδομάδα λόγω ενός επερχόμενου φεστιβάλ, αλλά παρέμεινε χαμηλότερη από το συνηθισμένο λόγω των υψηλών τιμών.

Το ασήμι σημείωσε πτώση 0,9% στα 31,74 δολάρια. Η πλατίνα σκαρφάλωσε κατά 0,3% στα 993,40 δολάρια και το παλλάδιο κατά 0,4% στα 1.004,00 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities