Μία ακόμη ημέρα αναταράξεων σήμερα για τις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες αναμένουν τα στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ, την ώρα που οι ανησυχίες για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή παραμένουν.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,1%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,02% στις 8.284 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει απώλειες 0,01% στις 19.015 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,35% στις 7.503 μονάδες.

Η εστίαση παραμένει στην πορεία του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, καθώς τα εμπορεύματα συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία λόγω ανησυχιών για περιορισμό της προσφοράς, αφού ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανέφερε ότι το Ισραήλ θα μπορούσε να στοχεύσει την πετρελαϊκή βιομηχανία του Ιράν.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent επρόκειτο οδεύουν στο να κλείσουν την εβδομάδα με άνοδο περίπου 8%, την μεγαλύτερη από τον Φεβρουάριο του 2023, ενώ η εβδομαδιαία άνοδος των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης αργού πετρελαίου των ΗΠΑ είναι 8,2%, η μεγαλύτερη από τον Μάρτιο του περασμένου έτους.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, ο μετοχές του δανικού ναυτιλιακού κολοσσού Moller-Maersk υποχωρούν κατά 8% αφού οι λιμενεργάτες των ΗΠΑ και η Ναυτιλιακή Συμμαχία των Ηνωμένων Πολιτειών συμφώνησαν την Πέμπτη σε μια πρώτη συμφωνία για τους μισθούς, κλείνοντας την τριήμερη απεργία τους και αμβλύνοντας τις πιέσεις στον κλάδο. Η ελβετική εταιρεία logistics Kuehne+Nagel υποχωρεί επίσης κατά 1,8%.

Στο μεταξύ οι αγορές παρακολουθούν τις εξελίξεις και στη Γαλλία, αφού ο πρωθυπουργός Μισέλ Μπαρνιέ ανακοίνωσε ότι οι προγραμματισμένες αυξήσεις φόρων στη χώρα, με στόχο την τόνωση των φορολογικών εσόδων, θα επηρεάσουν περίπου 300 εταιρείες.

Αυτές οι αυξήσεις στους φόρους θα είναι προσωρινές και θα διαρκέσουν «ένα ή δύο χρόνια». Ο πρωταρχικός στόχος θα είναι οι μεγάλες επιχειρήσεις «με κύκλο εργασιών ενός δισεκατομμυρίου ευρώ ή περισσότερο», διευκρίνισε περαιτέρω ο Μπαρνιέ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Αγορές: Λύγισαν από τις γεωπολιτικές ανησυχίες – Συνέχισε το ράλι το πετρέλαιο
Wall Street |

Λύγισαν και πάλι από τις γεωπολιτικές ανησυχίες οι αγορές, συνέχισε το ράλι το πετρέλαιο

Σε δίκοπο μαχαίρι μετατρέπεται το νέο άλμα του πετρελαίου, καθώς έχει επαναφέρει τις ανησυχίες στις αγορές για ένα νέο πληθωριστικό κύμα που θα ανακόψει την πορεία προς τη νομισματική χαλάρωση