Με κέρδη κινείται σήμερα η Wall Street, αντιδρώντας θετικά στα πολυαναμενόμενα στοιχεία από την αγορά εργασίας, τα οποία επιβεβαίωσαν ότι η ισχύς της οικονομικής δραστηριότητας δεν έχει καμφθεί από τα περιοριστικά επιτόκια της Federal Reserve.

Ειδικότερα, ο Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,61% στις 42.264 μονάδες ενισχυμένος κατά 250 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,75% στις 5.742 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 1,19% στις 18.131 μονάδες.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Σε διελκυστίνδα αβεβαιοτήτων οι αγορές – Βουτιά 8% για την Maersk

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, η Spirit Airlines σημειώνει βουτιά περισσότερο από 38% μετά από μια αναφορά της Wall Street Journal ότι η αεροπορική εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο να υποβάλει αίτηση πτώχευσης. Οι μετοχές της ομοτίμου αεροπορικής εταιρείας JetBlue, η οποία προηγουμένως βρισκόταν σε συζητήσεις για συγχώνευση με την Spirit, σημειώνουν άνοδο σχεδόν 6%.

Επίσης, η Zim Integrated Shipping Services, της διεθνούς ναυτιλιακής εταιρείας, υποχωρεί περισσότερο από 9%, μετά τη συμφωνία για την απεργία των λιμενεργατών των ΗΠΑ και της United Maritime Alliance. Η είδηση επιβαρύνει και άλλες διεθνείς ναυτιλιακές μετοχές.

Μία εστία αβεβαιότητας φαίνεται ότι έχει κλείσει για τους επενδυτές, καθώς η απεργία των εργαζόμενων στα λιμάνια της ανατολικής ακτής έληξε την Πέμπτη το βράδυ, με την International Longshoremen’s Association και τη United States Maritime Alliance να καταλήγουν σε μια κατ’ αρχήν συμφωνία για τους μισθούς. Τα μέρη συμφώνησαν επίσης να επεκτείνουν την υπάρχουσα σύμβασή τους μέχρι τον Ιανουάριο για να δοθεί περισσότερος χρόνος για περαιτέρω διαπραγματεύσεις.

Πάντως, υποστηρικτικά λειτουργούν πολυαναμενόμενα στοιχεία από την αγορά εργασίας, καθώς έδειξαν ότι οι μισθοδοσίες (θέσεις εργασίας) αυξήθηκαν κατά 254.000 τον Σεπτέμβριο, ξεπερνώντας κατά πολύ την προβλεπόμενη αύξηση των 150.000 από οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones. Το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε στο 4,1% παρά τις προσδοκίες ότι θα παραμείνει σταθερό στο 4,2%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Αγορές: Λύγισαν από τις γεωπολιτικές ανησυχίες – Συνέχισε το ράλι το πετρέλαιο
Wall Street |

Λύγισαν και πάλι από τις γεωπολιτικές ανησυχίες οι αγορές, συνέχισε το ράλι το πετρέλαιο

Σε δίκοπο μαχαίρι μετατρέπεται το νέο άλμα του πετρελαίου, καθώς έχει επαναφέρει τις ανησυχίες στις αγορές για ένα νέο πληθωριστικό κύμα που θα ανακόψει την πορεία προς τη νομισματική χαλάρωση