Ήπια ανοδικά, αλλά και με επιλεκτικές κινήσεις, κινείται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο αν και προσπαθεί να εκδηλώσει μια αντίδραση μετά από πέντε ημέρες απωλειών, δεν μπορεί να δώσει το σύνθημα της αύξησης των αγοραστικών πρωτοβουλιών, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,42% στις 1.424,37 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 8,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,2 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,47% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.446,99 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός άνοδο 0,13% στις 1.208,96 μονάδες.

Επιλεκτικές οι αγορές

Αν και το ΧΑ έχει κάνει μια μεγάλη διόρθωση από την περασμένη Παρασκευή, της τάξεως του 3,6%, δεν καταφέρνει ακόμη σήμερα να δώσει το σύνθημα της αντίδρασης, η οποία να είναι ανάλογη της πτώσης, ειδικά από τις τράπεζες, με τον κλαδικό να χάνει στο ίδιο διάστημα πάνω από 6%.

Ο τραπεζικός έχει δεχτεί και την μεγαλύτερη πίεση και όγκο πωλήσεων και είναι και ο πρώτος που δοκίμασε για ακόμα μία φορά τον 200αρη εκθετικό κινητό του σε ημερήσιο.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι ο τραπεζικός δείκτης έχασε στις 5 Αυγούστου 2024 το αντίστοιχο επίπεδο για 1 μόλις συνεδρίαση. Ουσιαστικά από την μία βλέπουμε μακροπρόθεσμα κεφάλαια να τοποθετούνται στον κλάδο και από την άλλη βιαστικά κεφάλαια να εγκαταλείπουν στρέφοντας την εστίαση τους σε άλλες αγορές. Αυτό το άτυπο rebalancing όμως έχει καθηλώσει την αγορά, η οποία παλεύει να κλείσει την εβδομάδα πάνω από τα επίπεδα των 1.420 μονάδων.

Άλλωστε, και το εκρηκτικό «κοκτέιλ» γεωπολιτικής αναταραχής στη Μέση Ανατολή, με τις ενδείξεις αποδυνάμωσης των μεγάλων οικονομιών και το αναπόφευκτο profit taking σε ξένους δείκτες, επιδρά και στην εγχώρια ψυχολογία. Οι αγοραστές άλλωστε, δείχνουν από καιρό ότι έχουν διαθέσεις μόνο stock picking, με βάση τα ικανοποιητικά θεμελιώδη επιλεγμένων ελληνικών εισηγμένων και λιγότερο τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Jumbo σημειώνει κέρδη 2,71%, με τις Ελλάκτωρ, Βιοχάλκο και ΕΥΔΑΠ να κερδίζουν πάνω από 1%. Κοντά στο +1% είναι και οι Σαράντης, Τιτάν και ΟΤΕ.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΕΛΧΑ, Aegean, Metlen, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΠΑΠ, Motor Oil, Alpha Bank, Πειραιώς, ΔΑΑ, ΔΕΗ, Εθνική, Τέρνα Ενεργειακή και Eurobank, με τις Cenergy και Λάμδα να μην έχουν μεταβολή. Η ΓΕΚ Τέρνα χάνει 0,12% και η Autohellas είναι στο -2,20%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών