Σταθερά σε θετικά εδάφη βρίσκεται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο αν και παραμένει στην τροχιά του πρόσφατου placement στην Εθνική, αποτυπώνει τις προσπάθειες μερικών χαρτοφυλακίων να τοποθετηθούν σε τίτλους που πιέστηκαν αρκετά κατά την πενθήμερη πτώση που προηγήθηκε.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,60% στις 1.426,88 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 53,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 12,2 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,77% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.457,19 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός άνοδο 0,45% στις 1.212,73 μονάδες.

«Κάθεται σιγά σιγά η σκόνη…»

Όσο «κάθεται η σκόνη» του placement της Εθνικής δεν είναι λίγοι οι long που βλέπουν τις τιμές που έφερε η πενθήμερη πτώση στην αγορά, προχωρώντας σε τοποθετήσεις σε αρκετούς τίτλους. Βέβαια, η ανοδική κίνηση δεν δείχνει προθέσεις να αποκατασταθεί η εικόνα που χάλασε, εντούτοις είναι σημαντικό να καλυφθεί ένα μέρος του εδάφους που χάθηκε, ειδικά εάν κρατήσει στη λήξη της εβδομάδας ο γενικός δείκτης τα επίπεδα των 1.420 μονάδων.

Προφανώς όμως ο χρόνος θα λειτουργήσει υπέρ των long, ειδικά εάν κρατηθούν οι στηρίξεις και δεν οδηγηθεί η αγορά προς τη ζώνη των 1.390 – 1.400 μονάδων. Το ΧΑ θέλει να αφομοιώσει τις μεγάλες αλλαγές που έχουν περιέλθει τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ έχει μπροστά του και άλλες εξελίξεις που θα του απορροφήσουν ρευστότητα (αυξήσεις κεφαλαίου Attica Bank, Cenergy).

Έτσι, τα αποτελέσματα θα έχουν σημαντικό ρόλο. Όλα δείχνουν πως και το 2024 θα έχουν σημαντικά ρεκόρ σε αρκετές εταιρίες με βάση τα μέχρι τώρα αποτελέσματα. Ο κατασκευαστικός κλάδος φαίνεται να κάνει την διαφορά από πλευράς αποτελεσμάτων το επόμενο διάστημα δικαιολογώντας εύκολα τις παρούσες αλλά και καλύτερες αποτιμήσεις. Μέχρι τώρα, για το πρώτο εξάμηνο του 2024, ο τζίρος εμφανίζεται κοντά στα 47 δισ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη έχουν ξεπεράσει τα 5,2 δισ. ευρώ.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Jumbo σημειώνει κέρδη 2,63%, με τις Cenergy, Ελληνικά Πετρέλαια, Πειραιώς, Motor Oil, ΟΤΕ, Τιταν και Σαράντη να κινούνται με άνοδο που ξεπερνά το 1%.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι Βιοχάλκο, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, Coca Cola, ΕΛΧΑ, Ελλάκτωρ, Alpha Bank, Εθνική, Λάμδα, Eurobank και Τέρνα Ενεργειακή, με τη ΔΕΗ να είναια μετάβλητη.

Σε αρνητικά εδάφη βρίσκονται οι ΓΕΚ Τέρνα, ΔΑΑ, Aegean και ΕΥΔΑΠ, χωρίς όμως να κινούνται πάνω από το -0,4%, με την Autohellas να χάνει 1,47%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών