Η γαλλική TotalEnergies τερμάτισε πρώτη στο διαγωνισμό που είχε προκηρύξει η Bulgargaz EAD για την προμήθεια υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στον τερματικό σταθμό της Αλεξανδρούπολης.

Στο διαγωνισμό, για την προμήθεια υγροποιημένου φυσικού αερίου για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2024, εκδήλωσαν ενδαιφερον δεκατρείς διεθνείς εταιρείες και έξι από αυτές υπέβαλαν δεσμευτικές προσφορές.

FSRU Αλεξανδρούπολης: Πράσινο φως και επίσημα από Κομισιόν στα 202,2 εκατ.

Σύμφωνα με την βουλγαρική εταιρεία, η TotalEnergies Gas and Power Ltd. κατέλαβε την πρώτη θέση μεταξύ των συμμετεχόντων, ικανοποιώντας όλα τα κριτήρια που έθεσε η Bulgargaz EAD,

Η Bulgargaz EAD, στα τέλη Αυγούστου, προκήρυξε τρεις διαγωνισμούς για την προμήθεια 5 φορτίων (5 000 000 MWh ) ΥΦΑ στο πλαίσιο της δεσμευμένης χωρητικότητάς της στον τερματικό σταθμό της Αλεξανδρούπολης. Ο πρώτος διαγωνισμός αφορούσε την προμήθεια φυσικού αερίου για τον μήνα Οκτώβριο, ο δεύτερος για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο και ο τρίτος διαγωνισμός αφορά την προμήθεια τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2025.

Ο πρώτος διαγωνισμός ολοκληρώθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου 2024 και η συμφωνηθείσα ποσότητα υγροποιημένου φυσικού αερίου, που ανέρχεται σε 1.000.000 MWh, έφτασε χθες από τη Νορβηγία στον τερματικό σταθμό της Αλεξανδρούπολης.

Η προθεσμία για την εγγραφή των ενδιαφερομένων στη διαγωνιστική διαδικασία για την προμήθεια ΥΦΑ για τους μήνες Ιανουάριο-Φεβρουάριο 2025 συνεχίζεται και ο προμηθευτής για τα φορτία αυτά αναμένεται να επιλεγεί στα μέσα Νοεμβρίου.

Συμφωνα με τη Bulgargaz, με την ένταξη του υγροποιημένου φυσικού αερίου από την Αλεξανδρούπολη στο ενεργειακό μείγμα, η εταιρεια εγγυάται πλήρως την ασφάλεια των προμηθειών φυσικού αερίου για την επερχόμενη χειμερινή περίοδο για Βούλγαρους καταναλωτές και επιχειρήσεις, ενόψει της πιθανής αναστολής της μεταφοράς ρωσικού φυσικού αερίου μέσω Ουκρανίας από τις αρχές του επόμενου έτους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή