Η παραγωγή φορτηγών και αυτοκινήτων SUV της General Motors σταμάτησε προσωρινά σε δύο εργοστάσια συναρμολόγησης στο Τέξας και το Μίσιγκαν λόγω των προβληματων που αντιμετωπίζουν οι προμηθευτές της αυτοκινητοβιομηχανίας εξαιτίας του τυφώνα Helene.

Tυφώνας Helene: Έκλεισε μοναδικό ορυχείο απαραίτητο για τσιπ ΑΙ

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η αυτοκινητοβιομηχανία του Ντιτρόιτ, η παραγωγή στις μονάδες συναρμολόγησης Flint Assembly και Arlington Assembly για όλες τις βάρδιες είχε ακυρωθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή λόγω των επιπτώσεων του τυφώνα στους προμηθευτές της εταιρείας.

«Συνεργαζόμαστε με αυτούς τους προμηθευτές για να επαναλάβουμε τη λειτουργία όσο το δυνατόν γρηγορότερα και με ασφάλεια για τους εργαζόμενους και τις κοινότητές τους, καθώς προσπαθούμε να ελαχιστοποιήσουμε τις επιπτώσεις στα εργοστάσιά μας», ανέφερε η GM σε ανακοίνωσή της.

Η GM κατασκευάζει τα Chevrolet Tahoe και Suburban, GMC Yukon και Cadillac Escalade στο εργοστάσιό της στο Άρλινγκτον του Τέξας και τα Chevrolet Silverado και GMC Sierra στο εργοστάσιο συναρμολόγησης στο Φλιντ.

Αύξηση πωλήσεων

Πριν απο λίγες ημέρες ανακοινώθηκε ότι η General Motors και οι αντιπρόσωποί της αύξησαν τις λιανικές πωλήσεις κατά 3% σε ετήσια βάση και παρέδωσαν συνολικά 659.601 οχήματα, μειωμένα κατά 2%, στις ΗΠΑ το τρίτο τρίμηνο του 2024.

Η εταιρεία πέτυχε άλλο ένα τρίμηνο ρεκόρ πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων (EV) με 32.095 συνολικές παραδόσεις, αυξημένες κατά 60% σε ετήσια βάση και κατά 46% σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2024.

«Το χαρτοφυλάκιο (EV) της GM αυξάνεται ταχύτερα από την αγορά, επειδή έχουμε ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα για σχεδόν όλους, ανεξάρτητα από το τι τους αρέσει να οδηγούν», δήλωσε ο Rory Harvey, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της GM και πρόεδρος των παγκόσμιων αγορών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή