Ο Τζένσεν Χουάνγκ ξεκίνησε την Nvidia από το μηδέν και η ανάπτυξη της σε μια εταιρεία 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων χρειάστηκε τρεις δεκαετίες. Οι προσπάθειες του Χουάνγκ έκαναν την κατασκευάστρια τσιπ μια από τις πολυτιμότερες εταιρείες παγκοσμίως.

«Η οικοδόμηση μιας εταιρείας είναι τρελά δύσκολο», είπε ο συνιδρυτής της κατασκευάστριας τσιπ σε ένα βίντεο που προβλήθηκε στο «Acquired Live» τον περασμένο μήνα και δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο αυτή την εβδομάδα.

Goldman Sachs: Δεν τρόμαξε από το τελευταίο sell-off της Nvidia – Συστήνει buy

«Ο αριθμός των πραγμάτων που πρέπει να ξέρεις. Οι καταπληκτικοί άνθρωποι με τους οποίους πρέπει να περιτριγυρίζεσαι. Οι αντίπαλοι και όλα τα έξυπνα πράγματα που πρόκειται να κάνουν. Οι αντιξοότητες που θα αντιμετωπίσεις καθώς περνάει ο καιρός». nvidia

Πως ο Χουάνγκ έχτισε την Nvidia

Ο Χουάνγκ πρόσθεσε ότι αν «εφόσον ξεπέρασα όλες τις προκλήσεις, και όλες ι κακουχίες, και όλους τους πόνους και τα βάσανα των τελευταίων 32 ετών, και αν μπορούσα να είχα συμπιέσει στον εγκέφαλο ενός 29χρονου, δεν υπάρχει περίπτωση αυτό το άτομο να είχε ξεκινήσει την εταιρεία».

Τόνισε ότι αν ήξερε τι θα πετύχαινε τελικά η Nvidia, σίγουρα θα είχε ιδρύσει την εταιρεία. Ο στόχος του Χουάνγκ ήταν να υπογραμμίσει πόσο δύσκολο είναι να οικοδομήσει κανείς μια επιτυχημένη επιχείρηση και να τονίσει γιατί η άγνοια είναι μια «υπερδύναμη» για τους επιχειρηματίες, καθώς δεν ξέρουν σε τι μπαίνουν, συμπυκνώνει το Business Insider.

Η Nvidia παραμένει το φωτεινότερο παράδειγμα για την μανία με την τεχνητή νοημοσύνη. Η τιμή της μετοχής της έχει οκταπλασιαστεί, φθάνοντας στα ύψη από τις αρχές του 2023, τροφοδοτούμενη από την ξέφρενη ζήτηση για μικροτσίπ της που θα τροφοδοτούν κάθε είδους τεχνολογία AI.

Η εταιρεία απέφερε περίπου 30 δισεκατομμύρια δολάρια σε τζίρο και 17 δισεκατομμύρια δολάρια λειτουργικά έσοδα τους τρεις μήνες έως τις 28 Ιουλίου, όπως δείχνουν τα τελευταία στοιχεία. Αυτό υπερβαίνει άνετα τα έσοδα περίπου 27 δισεκατομμυρίων δολαρίων και τα καθαρά έσοδα 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων που απέφερε καθ’ όλη τη διάρκεια του οικονομικού έτους του 2022. Nvidia

Η τεράστια άνοδος

Η μετοχή της Nvidia έχει αυξηθεί σχεδόν κατά 180% τους τελευταίους 12 μήνες και η αξία της εταιρείας ανέρχεται πλέον σε 3 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Χουάνγκ, ο 13ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με καθαρή περιουσία 107 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg, εξήγησε πόσο δύσκολο ήταν να φτάσει κανείς σε αυτό το σημείο σε podcast του Acquired πέρυσι.

Είπε ότι «η οικοδόμηση της Nvidia αποδείχθηκε ότι ήταν ένα εκατομμύριο φορές πιο δύσκολη από ό,τι περίμενα, ή οποιοσδήποτε από εμάς περίμενε ότι θα ήταν. Εκείνη τη στιγμή, αν συνειδητοποιούσαμε τον πόνο και την ταλαιπωρία, πόσο ευάλωτοι θα είστε αισθάνεστε, και τις προκλήσεις που πρόκειται να υπομείνετε, την αμηχανία και την ντροπή, και τη λίστα με όλα τα πράγματα που πάνε στραβά, δεν νομίζω ότι κανείς θα δημιουργούσε μια εταιρεία».

Ο Χουάνγκ πρόσθεσε ότι με τις τρέχουσες γνώσεις του, θα διστάζει να ιδρύσει μια εταιρεία και να υπομείνει τέτοιες δυσκολίες: «Νομίζω ότι είναι πάρα πολύ – είναι απλώς πάρα πολύ».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή