Ο δισεκατομμυριούχος που δραστηριοποιείται στον τομέα της τεχνολογίας Σκοτ Φαρκουχάρ έσπασε το ρεκόρ σε τιμή κατοικίας για την Αυστραλία, αφού πούλησε την παραθαλάσσια κατοικία του στο Σίδνεϊ έναντι 130 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Φαρκουχάρ, ο συνιδρυτής του γίγαντα λογισμικού Atlassian, φέρεται να πούλησε το μεγάλο κτήμα του που χτίστηκε το 1863 γνωστό ως «Elaine», στο αριστοκρατικό ακρωτήριο Point Piper για περισσότερο από την αρχική ζητούμενη τιμή των 120 εκατομμυρίων δολαρίων, αναφέρει η Daily Mail.

Υπερπολυτελείς κατοικίες: Η αγορά στις ΗΠΑ πάει για νέο ρεκόρ

Η τελευταία συμφωνία του Φαρκουχάρ αντιστοιχεί στην τιμή ρεκόρ που πλήρωσε ο ίδιος για ένα άλλο σπίτι στο Point Piper, το UIG Lodge, τον Νοέμβριο του 2022, σύμφωνα με το realestate.com.au.

Η πώληση «ανεβάζει» στον εκτεταμένο πλούτο του 44χρονου, αφού κατατάχθηκε ως ο πέμπτος πλουσιότερος Αυστραλός στη λίστα AFR Rich List 2024 με εκτιμώμενη αξία 22,88 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Μια ιστορική έπαυλη στην Αυστραλία

Ο Φαρκουχάρ αγόρασε το κτήμα 7.000 τ.μ. το 2017 από τον Τζον Μπρέμερ Φέρφαξ, «σπάζοντας» τότε το εθνικό ρεκόρ τιμής κατοικίας των 71 εκατομμυρίων δολαρίων, αναφέρει η Sydney Morning Herald.

Το ιστορικό ακίνητο ήταν το σπίτι μιας από τις μακροβιότερες δυναστείες των μέσων ενημέρωσης στον κόσμο από τότε που ο Τζέφρι Έβαν Φέρφαξ το αγόρασε το 1891 για £2100.

Ο Φαρκοχάρ παραιτήθηκε πρόσφατα από συν-διευθύνων σύμβουλος της Atlassian, την οποία ίδρυσε μαζί με τον Μάικ Κάνον-Μπρουκς, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης της παραθαλάσσιας κατοικίας “Fairwater” δίπλα.

Ο Κάνον-Μπρουκς φέρεται να πλήρωσε 100 εκατομμύρια δολάρια για την περιουσία της αείμνηστης Λαίδης Μέρι Φέρφαξ το 2018.

Η ακριβότερη πώληση κατοικίας της Αυστραλίας είναι ένα διαμέρισμα 140 εκατομμυρίων δολαρίων στην κορυφή του πύργου Lendlease Residences One στο Barangaroo.

Ωστόσο, το ακίνητο αυτό είναι μια ενοποίηση δύο διαμερισμάτων και δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Ο Φαρκουχάρ είχε αρχικά ένα σχέδιο 37 εκατομμυρίων δολαρίων για την αναβάθμιση του κτήματος Elaine, ωστόσο, τα σχέδια δεν κατατέθηκαν ποτέ στον δήμο μετά από παράπονα ενός γείτονα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή