Σημάδι… στα έσοδα της Μπλε Κέδρος της οικογένειας Ευμορφίδη άφησε το «σφράγισμα» των δυο τελευταίων ορόφων του ξενοδοχείου Cocomat στην οδό Φαλήρου 5 στη περιοχή της Ακρόπολης, όπως προκύπτει από τις οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας για το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Ξενοδοχείο Cocomat: Σε ανοιχτή γραμμή ΣτΕ και Αποκεντρωμένη για την «χειρουργική κατεδάφιση»

Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών του ομίλου υποχώρησε κατά 71.515 ευρώ ή κατά 2,15% και διαμορφώθηκε σε € 3.246.747 έναντι € 3.318.262 έναντι του πρώτου εξάμηνο του 2023. Μια μείωση που σύμφωνα με την εταιρεία αποδίδεται στην τροποποίηση της μίσθωσης του ακινήτου στην οδό Φαλήρου 5 στην Αθήνα που στεγάζεται το ξενοδοχείο Cocomat.

Η τροποποίηση της σύμβασης του ξενοδοχείου Cocomat

Η τροποποίηση της σύμβασης, με την αναθεωρήθηκε το μίσθωμα εγκρίθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της Μπλε Κέδρος στις 27 Σεπτεμβρίου. «Με την τροποποίηση της σύμβασης μίσθωσης συμφωνήθηκε νέο εύλογο μίσθωμα για το ακίνητο, το οποίο ανταποκρίνεται στην μισθωτική του αξία», όπως αναφέρεται στις οικονομικές καταστάσεις.

Cocomat: Σφραγίστηκαν από το υπουργείο Τουρισμού οι τελευταίοι όροφοι του ξενοδοχείου

Όπως προκύπτει από ανακοίνωση της εταιρείας στο ΓΕΜΗ η αναπροσαρμογή του μισθώματος κλείδωσε στο ποσό των 110.000 ευρώ μηνιαίως, αναδρομικά από την 1η Απριλίου 2024. Το διοικητικό συμβούλιο της Μπλέ Κέδρος κατέληξε σε αυτή την απόφαση μετά από έκθεση αξιολόγησης από ανεξάρτητο ορκωτό ελεγκτή λογιστή.

Όσον αφορά στα κέρδη του ομίλου από αναπροσαρμογή των επενδύσεων στην εύλογη τους αξία κατά το πρώτο εξάμηνο του 2024 ανήλθαν σε €1.316.273, έναντι κέρδους € 2.762.878 την αντίστοιχη περίοδο του 2023 (Διαφορά € 1.446.605). Η μεταβολή αυτή, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στις οικονομικές καταστάσεις αντικατοπτρίζει την επιβραδυνόμενη ανοδική τάση στις τιμές των ακινήτων κατά τα τελευταία έτη λόγω της συνολικής βελτίωσης του οικονομικού και επενδυτικού κλίματος στην χώρα.

Σημειώνεται ότι το σύνολο του κύκλου εργασιών της Μπλε Κέδρος αφορά έσοδα από μισθώματα.

Οι αυθαίρετοι όροφοι

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Τουρισμού προχώρησε στις 29 Μαρτίτου στη σφράγιση των τελευταίων ορόφων του ξενοδοχείου στην οδό Φαλήρου 5 που βρίσκονται άνω των 24 μέτρων, σε συνέχεια απόφασης του Τριμελούς Συμβουλίου Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία κρίθηκαν αυθαίρετοι.

Το ανώτατο δικαστήριο αποφάσισε επίσης την κατεδάφισή τους και ανέθεσε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής να προχωρήσει το project.

To πεντάστερο ξενοδοχείο στην Μονεμβασιά

Στο μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα υπόλοιπα επενδυτικά σχέδια της Μπλε Κέδρος σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, στις 2 Απριλίου 2024, η θυγατρική ΞΙΦΙΑΣ REAL ESTATE έλαβε την με αριθμό 1008181 οικοδομική άδεια για την ανέγερση 5 αστέρων ξενοδοχείου στη θέση «Ξιφιάς» του Δήμου Μονεμβασιάς. Η εταιρεία έχει ξεκινήσει την κατασκευή του έργου που αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 24 μήνες.

Το ομολογιακό δάνειο από την Optima Bank

Επιπλέον, στις 27/09/2024 η εταιρεία υπέγραψε σύμβαση Ομολογιακού Δανείου με την Optima Bank για τη χρηματοδότηση του έργου επί της οδού Φαλήρου 22-22β και Δημητρακοπούλου 21-25 στην Αθήνα.

Το επενδυτικό σχέδιο αφορά στη δημιουργία νέας επιχειρηματικής εγκατάστασης με φιλικές προς το περιβάλλον λειτουργίες με σκοπό να λειτουργήσει από τρίτους ως ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων.

Η ανάπτυξη που καλείται να υλοποιηθεί είναι συνολικού ύψους € 16.678 χιλ. ευρώ ενώ η διάρκεια του δανείου θα είναι 15 έτη.

Στις 2 Ιουνίου 2023 η εταιρεία έλαβε οικοδομική άδεια για την ανακατασκευή σταθμού οχημάτων (οδός Φαλήρου 22, Αθήνα) σε ξενοδοχείο, δυναμικότητας 113 δωματίων.

Το επενδυτικό σχέδιο θα χρηματοδοτηθεί κατά 45% από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ), 35% από τραπεζικό δανεισμό και 20% από συμμετοχή με ίδια κεφάλαια.

Μελλονική άποψη από project στην όδο Φαλήρου 22- 22B και Δημητρακοπούλου 21-23-25 στο Κουκάκι

Υπενθυμίζεται ότι στις 2 Ιουνίου 2023 η εταιρεία έλαβε οικοδομική άδεια για την ανακατασκευή σταθμού οχημάτων (οδός Φαλήρου 22, Αθήνα) σε ξενοδοχείο, δυναμικότητας 113 δωματίων.

Η εταιρεία έχει ξεκινήσει από το προηγούμενο έτος τις εργασίες ανακατασκευής οι οποίες εκτελούνται ομαλά.

Ο χρόνος ολοκλήρωσης του έργου υπολογίζεται σε 24 μήνες, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του εκτιμάται σε 16,7 εκατ. ευρώ.

Οι business στη Θεσσαλονίκη

Επίσης στις 6 Αυγούστου 2024, προχώρησε στην υπογραφή μακροχρόνιας μίσθωσης δύο ακινήτων, για περίοδο 50 ετών.

Το πρώτο ακίνητο βρίσκεται στην οδό Ζεύξιδος 8, στη Θεσσαλονίκη, με συνολική επιφάνεια οικοπέδου 289,04 τ.μ. εντός του οποίου έχει ανεγερθεί πολυώροφο κτίριο 8 ορόφων με δώμα συνολικής επιφάνειας περίπου 2.032 τ.μ.

Το επενδυτικό χαρτοφυλάκιό της Μπλε Κέδρος στο α’ εξάμηνο περιλάμβανε 36 ακίνητα, συνολικής εύλογης αξίας € 121.031.178,

Το δεύτερο ακίνητο βρίσκεται στην οδό Μαυρομματαίων 17, στην Αθήνα, με συνολική επιφάνεια οικοπέδου 592,07 τ.μ., εντός του οποίου έχει ανεγερθεί κτίριο 6 ορόφων με δώμα συνολικής επιφάνειας περίπου 2.648 τ.μ..

Η εταιρεία είναι σε διαδικασία εκπόνησης και ωρίμανσης μελετών για την περαιτέρω αξιοποίηση των ακινήτων.

Το επενδυτικό χαρτοφυλάκιό της Μπλε Κέδρος στο α’ εξάμηνο περιλάμβανε 36 ακίνητα, συνολικής εύλογης αξίας € 121.031.178, εκ των οποίων τα 23 είναι εκμισθωμένα και 8 οικόπεδα/αγροτεμάχια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις