Το Ελληνο-Ινδικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Οικονομίας (HICCE) και o ανεξάρτητος, διεθνώς αναγνωρισμένος οργανισμός HORASIS, διοργάνωσαν από κοινού το Horasis India Meeting Athens 2024. Μια επιχειρηματική συνάντηση διεθνούς εμβέλειας που αποκλειστικό σκοπό είχε την προβολή των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας στην Ινδία, όπως και την ενίσχυση των συνεργασιών ανάμεσα στις δυο χώρες.

Η σχέση που συνδέει την Ελλάδα και την Ινδία, μεταξύ άλλων, έχει ως κύριο πυλώνα της την παραγωγική σύμπραξη ιδιωτικών και δημόσιων φορέων των δυο χωρών, έχοντας ως βάση ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικών τομέων και κλάδων.

Το διεθνές αυτό meeting έλαβε χώρα στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου 2024, στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental Athens, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, του Υπουργείου Ανάπτυξης, του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Επίσης, Χορηγός Επικοινωνίας ήταν ο Όμιλος Alter Ego Media. Σε αυτό, συμμετείχαν κρατικοί αξιωματούχοι, διπλωμάτες και διακεκριμένοι εκπρόσωποι της διεθνούς πολιτικής, επιχειρηματικής και επενδυτικής κοινότητας.

Μεταξύ άλλων, στη διεθνή επιχειρηματική συνάντηση έδωσαν το παρών ο κύριος Δημήτρης Παπαστεργίου, Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο κύριος Κώστας Φραγκογιάννης, Υφυπουργός Εξωτερικών, η κυρία Αλεξάνδρα Σδούκου, Υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, πρώην Υπουργός Εξωτερικών, ο κύριος Palanivel Thiaga Rajan, Υπουργός Πληροφορικής και Ψηφιακών Υπηρεσιών, Κυβέρνηση του Ταμίλ Ναντού, ο κύριος Δημήτρης Αβραμόπουλος, πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, η κυρία Διονυσία Αυγερινοπούλου, Βουλευτής Ν. Ηλείας, ο κύριος Γιώργος Παπαγιαννόπουλος, Γενικός Διευθυντής Στρατηγικών Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης, ο κύριος Φωκίων Καραβίας, Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Holdings και ο κύριος Vineet Agarwal, Διευθύνων Σύμβουλος της Transport Corporation of India.

Πλατφόρμα για 300 επιχειρηματικούς ηγέτες

Η φετινή συνάντηση αποτέλεσε μια ιδανική πλατφόρμα για περισσότερους από 300 ανώτερους επιχειρηματικούς ηγέτες από την Ινδία, την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο, μέσα από την οποία είχαν την ευκαιρία να διερευνήσουν και να προωθήσουν την οικονομική συνεργασία και τις επενδύσεις, στοχεύοντας στην από κοινού τη βιώσιμη επιχειρηματική ανάπτυξη. Επιπρόσθετα, κατά τη διάρκεια των πολύ σημαντικών συζητήσεων που έλαβαν χώρα, παρουσιάστηκαν όλα τα νέα δεδομένα ως προς τις σύγχρονες στρατηγικές ESG, τις υποδομές, αλλά και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σε Ελλάδα και Ινδία.

Το 16ο Horasis India Meeting αποτέλεσε μια μοναδική ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων, γνώσεων, τεχνικών και στρατηγικών για τη σύσφιξη των επιχειρηματικών σχέσεων Ελλάδας – Ινδίας, με στόχο την περεταίρω ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης των δυο χωρών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις